Tip izlog - Ništa ne može da uteši Efes

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 05.05.2023.
11:30
Izvor: Sportske.net

Da li sledi raspad sistema?

Povezane vesti

Košarka

13786 Gaziantep - Anadolu Efes h1 +10.5 (1.63)

Malo šta je ostalo Efesu i malo šta može da ih uteši nakon sloma u Evroligi, ostaju dve titule prvaka Evrope za večnost i najbolji deo istorije kluba, "Pivari" završavaju eru odlaskom Atamana u Panatinaikos. Ali, do kraja će pokušati da osvoje titulu, što neće biti nimalo lako, sada su četvrti, preti im Alimpijevićeva Bursa, ne bi bilo lako da u četvrtfinale plej-ofa idu sa pete pozicije i gostuju protiv "Krokodila". Tim je šokiran vešću da je Kris Singlton imao srčani udar. Putuju u Gacijantep, domaćin nikada nije naivan na svom terenu, na granici sa Sirijom. Imaju američku petorku, poznato lice, Kodija Milera Mekintajera, nedavno su rasturili Galatasaraj, mogli bi da ostanu ispod hendikepa u ovom meču. Prošle godine su tukli evropskog šampiona kod kuće, u Istanbulu je bilo tesno.

13785 Galatasaray - Konya 1&više od 164.5 poena (2.26)

Galataraj je daleko od nekadašnje snage, oni su sada več dugo u senci velikih timova Istanbula, o trofejima se ne pitaju. "Arslani" koji su svojevremeno osvajali Evrokup imaju dva polufinala u poslednje tri godine, samo, to i nije neki veliki uspeh jer kako rekosmo trofej nisu videli od 2016. godine. Ovde bi trebalo da slave jer je Konja užasna, ekipa iz Anadolije nema neku tradiciju, mada su više očekivali, imaju par poznatih lica u Meksikancu Perezu koji je igrao za Fener i Turk Telekom, par igrača koje znamo iz AdmiralBet ABA lige. Verujemo u pobedu Galate, ali i jurnjavu, pa su plus poeni dobra ideja. Konja nema neki potentan napad, ali favorit i postiže i prima baš dosta koševa, pogotovo kada je domaćin

14001 Latina Basket - Frata Nardo 1&manje od 162.5 poena (2.60)

Čini nam se da se do sada nismo bavili drugom italijanskom ligom koja je prilično komplikovana sa stanovišta pravila, nakon regularnog dela igra se plej of za plasman u top 8 koji odlučuju o eliti. Latina, tim koji verovatno ne poznajete, grad koji je svojevremeno napravio Musolini nema košarkašku tradiciju. Dugo ih trenira Franko Gramenci, "Crni" su tim za sredinu tabele, imaju dosta stranaca, u okviru 10. kola "Bele" grupe dočekaće, Nardo koji ima pobedu više. Gosti stižu iz Pulje, bolji su kod kuće. I oni imaju dosta no name Amerikanaca, na strani su mnogo slabiji, mogli bismo da pokušamo sa pobedom Latine i manjkom koševa, ovi timovi nisu baš efikasni, plus Latina igra čvrto, spušta u poslednjih par meseci gostujuće timove ispod 70 poena.

14688 Palencia - Estudiantes h1 -6.5 (1.92)

Španska druga liga je pravo čistilište, naravno, tako i treba da bude, veliki je ulog, plasman u ACB koja je daleko najjači nacionalni šampionat na Starom Kontinentu. Morabank Andora koja je na veliko čuđenje svih ispala prošle sezone želi ekspresan povratak, imaju solidan budžet i jaku ekipu, ali preti im Palensija. Ovaj tim se nekako srodio sa ulogom večitog pretendenta na ACB, ali uvek stanu u plej-ofu za promocuju. U Kastilji i Leonu imaju baš dugu tradiciju igranja u ovom rangu, čak su 2016 ušli na terenu, ali nisu imali uslov da se takmiče. Sada je infrastruktura bolja, spremni su, prvi ide direktno, Andora je kako rekosmo lider, ali Palensija i dalje ima neku šansu, mada je mala. Na sever stiže Estudijantes, poznatije ime, Madriđani pamte i bolje dane, očekivali su više od sezone, odleteo je trener Epifanio zbog loših rezultata. Probaće kroz plej-of, ali su sada tek šesti, igraju sa dosta oscilacija. Domaći teren, samopouzdanje Palensije bi mogao da bude ključ, čak verujemo u laku pobedu ekipe koja nema nijedan poraz na svom terenu ove sezone.

15123 Tajfun Sentjur - Rogaška 2 (3.00)

Slovenački šampionat, ovo bi moglo da bude baš tesno, Tajfun je domaćin, ali oni su jedan od slabijih timova kod kuće. Zanimljivo vodi ih bivši trener Rogaške i to dugogodišnji Damjan Novaković, on je več jednom bio na klupi Tajfuna, i sada se vratio posle decenije. Rogaška je bolja ekipa, igrali su i Alpe-Adria ligu, u decembru su već slavili protiv ovog rivala, dobili su na gostovanju i u kupu, kako rekosmo, Tajfun je tim koji ne blista pred svojim navijačima. Nema toliko velike razlike među ekipama, a ne bi bilo čudo da na slasnu kvotu, "plavo-beli" dobiju ovaj meč. i odmaknu rivalu, Ovi timovi bi mogli lako da igraju u plej-ofu u prvoj rundi.

15229 KTE Duna - Szolnoki Olaj više od 155.5 poena (1.87)

Idemo kod komšija na sever, mađarska liga nije posebno jaka, ali ume da bude izvor dobrih tipova. Ovo je jedan takav, po nama, Solnok vam je verovatno poznat, igrali su svojevremeno i Evrokup i FIBA Ligu šampiona, imaju dosta trofeja u Mađarskoj. Nekoliko godina je na klupi Slovenac Potočnik, imaju solidan roster, ali ih je posle drugog mesta u ligi šokirao Kormend, sedma ekipa regularnog dela. Ovo je sada razigravanje protiv malo poznate KTE Dune iz Kečkemeta gde smo prethodnih par sezona gledali familijarna lica, Slovenca Klobučara, na primer. Meč ne znači puno, biće ovo lagani ritam i verujemo dosta poena...

Rukomet

42985 Limoges - Paris SG h1 5.5 (1.80)

PSŽ je prvi na tabeli, imaju remi manje od Nanta, +1, jasno da žele titulu i igranje u Ligi šampiona, za prestonički klub se to podrazumeva. Ali, gostovanje u Limožu nikada nije lako, "Sveci" su uvek sigurni na ovom gostovanju, ali je recimo prošle sezone bilo povuci-potegni. Najveći razlog što bismo probali da tim na čijoj je klupi Enterios, legenda španskog rukometa i osvajač brojnih medalja ostane ispod hendikepa je što lider i šampiona Francuske razmišlja o dvomeču sa Kilom u završnici Lige šampiona. Mogli bi da odmaraju ključne igrače, spuste nogu sa gasa, a Limož je ekipa koja dobro igra kod kuće.

Odbojka

46727 Chaumount - Tours 2 (1.45)

Počinje serija za titulu odbojkaškog šampiona Francuske. Tur koji je nekadašnji šampion Evrope želi titulu posle četiri godine. Ovo je odlično selektirana ekipa sa pet Južnoamerikanaca (dominiraju Brazilci), tu je i prekaljeni Bosanac Ćorić kao i još par poznatih vetereana. Tur jw ligaški deo završio na prvom mestu, do finala su preslišali Monpelje i Turkoan, očekivali su verovatno Nant u borbi za pehar, ali je Šamon dobio majstoricu na Atlantiku i sada ima šansu iz snova. Samo, gosti su mnogo kvalitetniji tim, iskusniji, nije baš kao da je teren u gradiću na Severoistoku Francuske nešto posebno vruć, verujemo u pobedu favorita.

Boks

Alvarez, Saul - Ryder John 1&na poene (3.95)

Duel za titulu prvaka sveta u super srednjoj kategoriji. Meč ima posebnu simboliku, Britanca čeka grotlo stadiona u Gvadalahari, Meksikanac se posle 12 godina vraća kući, ima borbu pred svojim navijačima pošto je veliki deo karijere proveo u SAD. Nesumnjivo da je "Cimet" kako ga zovu veliki favorit, on ima 58 pobeda u 62 borbe, blizu 40 je dobio nokautom. brani pojaseve u WBA, WBC, IBF, WBO verziji. Radi se o legendi, ali je nedavno, tačnije u maju, Dmitri Bivol napravio iznenađenje u Vegasu pobedivši šampiona, ali to je bila jača, lakoteška kategorija. Sada Kanelo posle pobede nad Golovkinom, iznosi svoje pojaseve protiv čvrstog momka iz Islingtona. Britanac "Gorila" Rajder ima šansu života, spremao se u Los Anđelesu, ima VBA titulu, dugo je krčio put ka vrhu. Čini nam se da je bez šansi da dobije Kanela Alvareza, ali da može da izdrži svih 12 rundi, baš teško pada.

Formula

71036 Lando Norris top 10 (1.52)

Da probamo, kvota je solidna pred GP u Majamiju. Lando Noris je nakon lošeg starta osvojio bodove u poslednje dve trke u Australiji i Azerbejdžanu. Britanac koji vozi za Meklaren Mercedes je sada več sakupio dosta iskustva u najbržem cirkusu na svetu, ovo je šesta sezona, bolid je bolji nego na startu. I prošle godine mu je malo trebalo, ali kada je probio led, usledila je serija, na kraju u 16 trka je uzeo bodove. Verujemo da će sada ponoviti slično, povukao se prošle sezone na debitantskoj trci na Floridi, ali to nema nikakve veze, nova godina, ima dobar bolid, vidimo ga u top 10 u nedelju.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak