Tip izlog - Nori baš odgovara Novaku!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 16.05.2023.
08:30
Izvor: Sportske.net

Predlozi za ostale sportove kada je reč o ovom kladioničarskom kolu.

Povezane vesti

 Košarka

16572 Denver - LA Lakers 1.čet Tim1 pobeđuje sa razlikom 3+ (2.02)

Ako ste pratili Denver u poslednje četiri utakmice protiv Finiksa, videli biste da su redovno imali preko 30 poena, dobijali prvu deonicu, ali se u zavisnosti od toga kako igrači sa klupe reaguju u nastavku, ili dobijali, ili gubili utakmice. Dakle, nije samo do Jokića i Mareja, već i do onih koji daju svoj doprinos kada se glavni igrači odmaraju i tu je, mnogi će reći, slabost Denvera. Ipak, od Jokića, Mareja i Portera očekujemo da steknu makar 5-6 poena razlike u prvoj deonici jer definitivno Denver u ovom trenutku ima kvalitetniju prvu petorku od Lejkersa. Kvota je odlična, Jokić mora da vrati milo za drago Lejkersima, Dejvisu i Lebronu, za onaj poraz u finalu konferencije iz 2020. godine, a početak je najbitniji.

16664 Boston - Miami 4. čet Tim1 pobeđuje sa razlikom 3+ (2.21)

Majami niko nije očekivao ovako daleko, definitivno su najveće iznenađenje u plej-ofu, ali jednostavno, Džimi Batler je nezaustavljiv. Kada je trebalo najviše, protiv Milvokija, ubacivao je i preko 50 poena, pa su drugi tim u istoriji koji je uspeo da stigne kao 8. u plej-ofu do samog finala. Odbrana Majamija je nešto o čemu treba govoriti, oni ne mare za posebne individualne zadatke kada je u pitanju zvezda protivničkog tima, kao što je sada naspram njih Tejtum. Seltiksi jesu favoriti u ovoj seriji, ali ne sme se potceniti snaga "plej-of Džimija" i Majamija. Mi prednost dajemo Bostonu, zbog kvalitetnije klupe, to je jedini razlog zašto ih vidimo u finalu. Recimo, Malkom Brogdon je neko ko donosi razliku, neretko igra i samu završnicu mečeva, Majami nema previše takvih igrača na klupi.

15749 Ulm - Alba Berlin Hendikep 7.5 (+OT) 2 (2.06)

Počelo je četvrtfinale plej-ofa za nemačku BBL, a Alba je poražena u prvom meču na opšte iznenađenje, ali možda više iznenađujuće zvuči činjenica da su izgubili sa 24 poena razlike. Brazilci Mateus i Kabosio su razbili Albu, zajedno ubacili 40 poena uz zajednički šut iz igre 16-23. Tim iz prestonice je promašio sve što se promašiti može i sada imaju imperativ pobede, moraju da slave u gostima kako bi ostali u igri za titulu ove sezone u Nemačkoj za koju imaju realnu šansu. Od Sikme se očekuje više, od Smita takođe, imaju kvalitet i teško da i jedni i drugi mogu da ponove ono što se desilo u prvoj utakmici. Očekujemo dijametralno suprotan meč.

Hokej

37917 USA - Austria 1&Više od 5.5 (1.57)

Imali su u nekoj bliskoj prošlosti Amerikanci problem protiv Austrijanaca, na opšte iznenađenje. Dešavalo se i da gube tokom mečeva, ali su nekako uspevali da izađu na kraj sa njima. Pre nekih godinu dana Austrija je vodila i sa 2:0, ali su Ameri nekako izašli na kraj. I dok su ih prethodni put očigledno potcenili, sada očekujemo laganiju pobedu, dosta golova u mreži Evropljana. Šveđani su Austriji dali 5 golova, zašto ne bi i Amerikanci, a sa druge strane, dobar start u prva dva kola su imali hokejaši SAD-a i postigli su čak 11 golova do tada. Austrijance je poremetio poraz od Francuske, četvrtfinale je, jasno je svima, praktično nedostižno i ne mogu ga tražiti protiv jačih od sebe.

Tenis

28986 Djokovic, Novak - Norrie, Cameron 1 & Manje od 19.5 (2.12)

Novak podiže formu baš kad treba i to nije ništa čudno. Znate i sami da se radi o čoveku koji igra bolje kako turnir odmiče, na nekim velikim turnirima u prošlosti dešavalo se više da gubi setove u početnim fazama, nego u krajnjim. Ečeveri je stigao do taj-brejka, Dimitrov mu je uzeo set, ali činjenica je da se Novak konačno oseća dobro na terenu i da samo može da podiže nivo igre. Jasno je svima da on podiže formu za Rolan Garos, a naredni protivnik, britanski teniser Kameron Nori, bio je zaista sjajan na startu ovog turnira, savladao je Mulera i Fučoviča bez nekih velikih problema. Ipak, sada će imati ogroman problem jer naspram sebe ima najboljeg tenisera svih vremena koji kada se jednom navikne na podlogu, teško da neko može da mu stane na put. Očekujemo pobedu u dva seta, uz minimum po jedan brejk u oba, trebalo bi da bude dovoljno za manje od 20 gemova.

28850 Popyrin, Alexei - Rune, Holger 2 & Više od 21.5 (2.55)

Ne može Aleksej Popirin da odigra meč koji je jednostavan. Ipak, Rim mu odgovara, igrao je sjajno protiv Ože-Alijasima, dokazao da je dobar napadač i na šljaci, ali neretko je i grešio. Ipak, sve je od njega zavisilo, a pravo pitanje koje se postavlja za ovog tenisera jeste koliko ima snage da izdrži na ovom turniru posle dva teška meča. Sa druge strane, Rune igra odlično, lagano je došao do trećeg kola i favorit je u ovom meču, ali čini se da bi sada mogao da ima najteži posao. Mnogi predviđaju tri seta, možda nije loš meč i za prelaz 1-2 gde su kvote sjajne. Danac je veoma mlad, ali stabilan, neko ko bi mogao da vodi glavnu reč u svetskom tenisu, ali naspram njega je još jedan mlad i ozbiljan teniser velikog potencijala. Zavisiće dosta od Popirina, mislimo da ne može dalje, ali bi trebalo da pruži baš jak otpor.

28937 Ruud, Casper - Djere, Laslo Više od 22.5 (2.01)

Odmoran je Laslo Đere, izgleda sjajno na turniru u Rimu i očekujemo dobar otpor sjajnom norveškom teniseru. Biće ovo duel dvojice specijalista za šljaku, ova rimska im očigledno odgovara, a Đere je odigrao svega četiri i po seta do sada i uvek je dobijao. Ono što je jasno jeste da će Đere morati još bolje da servira ne bi li dobio makar jedan set protiv Ruda, Norvežanin je odličan ritern igrač, ali je pokazao dosta slabosti u meču sa Bublikom u trećem kolu. Jasno je da je favorit Rud, ali Đere je odmorniji, spremniji, možda je vreme i za neki njegov veliki uspeh na mastersima. Mi ćemo biti manje slobodni ovoga puta, pokušaćemo sa većim brojem gemova jer svakako očekujemo tri seta.

Rukomet

43399 SC Magdeburg - Wisla Plock 1 (1.63)

Magdeburg je u dobroj formi, savladali su Rajn-Nekar u gostima u okviru Bundeslige i to samo četiri dana nakon što su odigrali prvi meč protiv Visle (22:22). Jedni su od favorita za osvajanje Bundeslige i Lige šampiona, ali... Problem su povrede. U prvom meču protiv Visle Gisli Kristjanson je doživeo frakturu stopala i završio sezonu, povređen je i Filip Veber, Oskar Bergendal... Ogromni problemi muče Magdeburg čitavu sezonu, nekako se samo postavlja pitanje kada će pasti, ali oni iznova i iznova uspevaju da igraju dobro. Mogu li i ovoga puta? Svakako, imaju dovoljno igrača da savladaju Vislu koja je samo zahvaljujući frenetičnom navijanju u prvom meču uspela da nadoknadi 4 gola razlike na pet minuta do kraja. Sada će im biti preteško u Nemačkoj.

43311 Paris SG - Kiel 1 (1.63)

Najveći derbi od svih četvrtfinala je upravo ovaj, a PSŽ je bio bolji u prvom meču u Nemačkoj gde je stekao čak 4 gola viška u odnosu na protivnika. Parižani žele osvetu za prošlogodišnji poraz upravo u četvrtfinalu kada su im raspršene nade o osvajanju evropskog trona, a prvi duel je dokazao da mogu. Golman Grin je bio fenomenalan, ali Kil ima čemu da se nada u ovom meču. Ipak, igraće bez Erika Johansona, zvanično najboljeg igrača na svetu u izboru EHF za 2022. godinu. Šveđanin je polomio dva prsta u pobedi protiv Hanovera i nećemo ga gledati do kraja sezone. PSŽ ima previše igrača koji mogu da odgovore zadatku, na drugoj strani čini se da je najraspoloženiji Sagosen, ali teško da može mnogo toga bez pomoći Johansona.

43402 Vive Kielce - Telekom Veszprem HC 1 (1.55)

Još jedan veliki derbi četvrtfinala Lige šampiona, posle prvog duela bilo je 29:29, a ništa manje uzbudljivo neće biti ni u Poljskoj. Ekipa koja je 11 godina najbolja u svojoj zemlji ima sjajne navijače, definitivno ćemo gledati "pakao" u Kjelceu gde se živi za rukomet i gde se ove sezone nadaju drugoj tituli prvaka Evrope. Prošle godine su stigli do finala, sada imaju kvalitet, trener Dujšebajev sa svojim sinovima definitivno može do Fajnal-fora. Sa druge strane, pitaju se i izabranici Momira Ilića, nervi će odlučiti, imao je mađarski tim i +3 na 12 minuta do kraja prve utakmice, ali nisu imali dovoljno koncentracije do kraja. Neizvesnost je definitivna, ali nekako je Kjelce kvalitetniji tim u ovom trenutku.

Ne propustite