Tip izlog - Od NBA do Novog Beograda!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 23.04.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Tu je i četvrtfinale rukometne Lige šampiona-

Povezane vesti

15977 Minnesota Timberwolves – Phoenix 1 (1.68)

Minesota igra fenomenalno ove sezone. Timbervulvsi do samog kraja borili za prvo mesto u Zapadnoj konferenciji, ali su ipak završili iza Oklahome i Denvera, pa su za rivala u prvoj runda plej-ofa dobili Finiks. Nije imao problem favorit u prvom meču sa Sansima. Minesota je kod kuće slavila sa ubedljivih 120:95 i nešto slično očekujemo i u meču broj dva. Entoni Edvards je ubacio 33 poena za Minesotu, Kevin Durent uzvratio sa 31, ali je ostatak tima Timbervulvsa odneo prevagu. Posebnu razliku prave centri Karl Entoni-Tauns i Rudi Gober za koje Finiks nema rešenje, a samim tim ni način da dođe do „brejka“.

15975 Milwaukee Bucks – Indiana Pacers Ukupno poena 225.5 više (1.94)

Milvoki ovu seriju igra osakaćen neigranjem svog najboljeg igrača, nekadašnjeg MVP-a lige Janisa Adetokumba, ali mu to nije smetalo da povede sa 1:0. Baksi su odbranili domaći teren u prvoj utakmici i slavili sa sigurnih 109:94. Povukli su iskusni Demijan Lilard i Kris Midlton, dok je Pejsersima bilo nedovoljno 35 poena Paskala Siakama. Ono što karakteriše obe ekipe je igra u izuzetno brzom ritmu i veliki broj šutnutih trojki. U „regularnom“ delu sezone gledali smo njihove međusobne duele u kojima je bilo preko 260 (140:126) i 270 (142:130) poena, pa iako je plej-of očekujemo da se broj poena u odnosu na prvi meč poveća, a možda bi ovog puta Indijana mogla do „brejka“, posebno ako proradi Halibarton.

15705 LA Clipers – Dallas Mavericks 2 (1.73)

U prvom meču ove serije Luka Dončić i Kajri Irving odigrali su sjajno, ubacili 33, odnosno 31 poen, ali je to bilo nedovoljno da Dalas stigne do pobede. Klipersi su sačuvali domaći teren na krilima Džejmsa Hardena, Pola Džordža i Ivice Zubca. Da bi Dalas stigao do „brejka“ neko će morati da se pridruži Dončiću i Irvingu, a to bi mogao da bude doskorašnji igrač Partizana Dante Egzum. Ukoliko Australijanac odigrao na nivou iz „regularn“ sezone Meveriksi mogu do slavlja u Los Anđelesu. Verujemo u „kengura“, a Luka i Kajri neće razočarati.

16934 Boston – Miami H1 – 14.5 (1.87)

Nikakvu šansu nije imao Majami u prvoj utakmici protiv najboljeg tima Istočne konferencije Boston Seltiksa. Domaćin je slavio sa 114:94 i pokazao da je mnogo kvalitetniji tim, posebno kada u sastavu Hita nije njihov apsolutni lider Džimi Batler. Nije Majami na nivou iz prošle sezone kada je senzacionalno stigao do velikog finala. Deluje „izmučeno“ ekipa Erika Spolstre. Nikola Jović bio je starter u prošlom meču i ubacio 10 poena za Hit. Ipak, na drugoj strani su „životinje“. Džejson Tejtum, Kristaps Porzingis, Džejlen Braun i drugovi prosto su prejaki za Hit, pa čak i sa Batlerom na parketu, što dokazuju i sve pobede u međusobnim duelima ove sezone.

16935 Oklahoma City Tunder – New Orleans Pelicans H1 -8.5 (1.96)

Uspela je Oklahoma da dođe do najbolje startne pozicije na Zapadu i u prvom kolu plej-ofa sačeka poslednjeg kvalifikanta iz plej-in Nju Orleans. Pelikansi su na startu serije dobrano namučili velikog favorita i ostali bez „brejka“ u neizvesnoj završnici, bilo je 94:92 za Tandere. Shvatila je verovatno Oklahoma da Zajon Vilijams i ekipa neće biti lak zalogaj, te očekujemo snažnije izdanje od Šeja Gildžes-Aleksandera i saigrača. Neće biti lako Oklahomi, ali su domaći nesumnjivo bolji tim, nisu džabe bili najbolji u konferenciji. Zato očekujemo da će povesti sa 2:0.

Rukomet

41024 Vive Kielce – SC Magdeburg 2 (2.02)

Čeka nas „sudar svetova“ u četvrtfinalu rukometne Lige šampiona. U reprizi prošlosezonskog finala sastaju se Kjelce i Magdeburg. Nemci su uzeli „krunu“ Kjelceu pred nosom osvojivši evropsku titulu posle boljeg izvođenja sedmereaca. Magdeburg je ponovo postao najbolji tim na planeti, a ove sezone igra sa još više samopuzdanja. Prvi su u nemačkoj Bundesligi, prošetali su se do četvrtfinala Lige šampiona i favoriti su protiv Poljske ekipe. Na Svetskom klupskom šampionatu krajem prošle godine Magdeburg je bio bolji od Kjelcea sa 28:24. Obe ekipe nisu izgubile više od dva meseca, ni nerešen ishod uopšte nije nerealan, ali smo se ipak opredelili za trijumf gostiju.

41203 Montpellier – Kiel 2 (1.65)

Verujemo u Magdeburg, ali i u još jednog nemačkog velikana Kil. Imaće drugi predstavnik Bundeslige nešto lakši posao, jer Monpelje ipak ne spada u sam vrh evropskog rukometa. Francuzi su preko Zagreba stigli do četvrtfinala, dok je Kil direktno obezbedio mesto među osam najboljih. Nemaju gosti iz Nemačke baš najbolju sezonu u Bundesligi, te izgleda kao da su sve karte bacili na Ligu šampiona. Nesumnjivo da Duvnjak, Bilik i ekipa imaju veći kvalitet od francuskog sastava. Očekujemo da će to i potvrditi.

41205 PSG – Barcelona 2 (1.77)

Baš kao i fudbalu, Pari Sen Žermen i Barselona, se sastaju u četvrtfinalu Lige šampiona. Fudbalski okršaj dobili su „sveci“, ali ovaj u rukometu trebalo bi da pripadne Barsi. Katalonci su ubedljivo najtrofejnijij klub u Ligi šampionasa 11 titula prvaka Evrope, dok PSŽ nema niti jednu. Barsa je i ove sezone na vrhunskom nivou. Osvojila je prvo mesto u grupi i izborila direktan plasman u četvrtfinale. Na drugoj strani PSŽ je smanjio besnoslovna ulaganja i više nema toliki pritisak osvajanja evropske „krune“, a čini se ni kvalitet. Barsa ide na Fajnal-for, a slaviće i u Parizu.

Vaterpolo

47325 Jadran ST – Novi Beograd H2 2.5 (1.87)

Pobedom u Splitu protiv Jadrana, uz očekivani trijumf Pro Reka nad Marseljom ekipa Novog Beograda izborila bi plasman u polufinale Lige šampiona i sve bi bilo rešeno u četvrtfinalnoj grupi A. Novobeograđani su pre manje od dve nedelje razbili Jadran u Regionalnoj ligi. Bilo je 15:7 za tim trenera Živka Gocića, prethodno je Novi Beograd bio uspešniji i kod kuće u Ligi šampiona, tada sa 15:11, te sve ukazuje da će se radovati i ovog puta. Gosti su jednostavno kvalitetniji i idu po evropsku titulu.

47326 Marseille – Pro Recco H2 3.5 (1.83)

Ako je Novi Beograd favorit protiv Jadrana, Pro Reko u duelu sa Marseljom važi za apsolutnog favorita. Akutelni šampion Evrope „šeta“ se Ligom šampiona ove sezone i ima sve trijumfe u četvrtfinalnoj grupi A. Lideri su i pobedom bi obezbedili mesto u polufinalu koje im sigurno pripada. Napredovao je francuski vaterpolo, u sastavu Marseja i proslavljeni srpski as Andrija Prlainović, ali je sve to nedovoljno za moćne Italijane.

Ne propustite