Tip izlog (ostalo) - Vojvodina pobedom do evropskog trofeja!

Autor: Lazar Nikolić
petak 02.06.2023.
11:30
Izvor: Sportske.net

Fonjini i Hurkač naše opklade na Rolan Garosu.

Povezane vesti

TENIS

Fognini, Fabio – Ofner, Sebastian 1 (1.76)

Pokazao je legendarni 36-godišnji Fabio Fonjini da su godine samo broj u dosadašnjem delu Rolan Garosa. Odigrao je sjajno Italijan u prve dve runde i sa maksimalnih 3:0 u setovima salvadao devetog igrača sveta Feliksa Ože-Alijasima i Australijanca Džejsona Kublera. Sada je pred nekadašnjim četvrtfinalistom grend slema u Parizu nova prepreka, Austrijanac Sebastijan Ofner koji se preko kvalifikacija domogao glavnog žreba i izbacio dvojicu Ameikacna Kresija i Kordu. Izgleda da će se tu završiti njegov put na šljakastoj podlozi, jer Fonjini igrao kao u najboljim danima, a njegova klasa daleko je iznad Ofnerovih mogućnosti.

29557 Varillas, Juan Pablo – Hurkacz, Hubert 2 (1.42)

Kroz dve velike drame prošao je 14. teniser sveta Hubert Hurkač do treće runde Rolan Garosa. Poljak je u prvom kolu sa 3:2 u setovima eliminisao Davida Gofana, da bi isti rezultat ponovio i u duelu sa Holanđaninom Talonom Grikesporom. Isti put do Hurkača imao je Peruanac Huan Pablo Variljas, inače 94. Igrač na planeti. On je sa 3:2 u setovima sa turnira izbacio Kineza Šanga i poznatog Španca Bautistu Aguta. Hurkač i Varljas se nikada ranije nisu susretali, ali bi mnogo bolje plasirani Poljak morao da bude veliki favorit u njihovom premijernom meču. Mnogo je iskusniji od protivnika, ima veći kvalitet i sve je na njegovoj strani u Parizu.

RUKOMET

43688 Naerbo – Vojvodina 2 (2.38)

Novosadska Vojvodina došla je na korak od istorijskog uspeha, osvajanja Čelendž kupa u ruometu. Novosađani su u prvom meču finala ubedljivo slavili protiv Norveškog Nerba sa 30:23 u Novom Sadu. Šampion Srbije tako sa velikom prednošću putuje u Norvešku, gde mu je za evropski pehar dovoljan i poraz od šest golova razlike. Ipka, Voša je u prvom meču pokazala da je kvalitetniji tim od protivnika, i što da ne, mogla bi trijumfom u gostima da potvrdi zvanje najboljeg u Čelendž kupu. 

Ne propustite