Tip izlog - Pariz, Makabi, Virtus i PAO su fiksevi

Autor: Milovan Longinov
utorak 21.11.2023.
14:00
Izvor: Sportske.net

Najbolja ponuda iz ostalih sportova.

Povezane vesti

Košarka

16954 Asvel – Bayern Munich Ukupno poena 158.5 manje (1.92)

Usadio je italijanski trener Đanmarko Poceko ratnički mentalitet za kratko vreme i od razbijene bande napravio respektabilan tim spreman da se pobije sa svakim. Francuzi su u duplom kolu slavili u Nemačkoj protiv Albe, a onda položili oružje pred zahuktalom Baskonijom. Što se Bajerna tiče, ekipa Pabla Lasa bila je uspešna u duelu sa Partizanom, a onda u dramatičnom finišu izgubila u Kaunasu od Žalgirisa. Asvel ima dve, a Bajern tri pobede u prvih devet kola Evrolige, a oba tima ne karakteriše preterano dobra igra u napadu, već fizička košarka bazirana na odbrani, osim ako šut ne bude specijalno dobar kao Bavarci protiv Partizana. Neće ovo biti meč za uživanje, ali očekujemo veliku borbu za svaki poen.

16958 Maccabi Tel Aviv – Barcelona 1 (2.18)

Hrabro, a možda i samo realno, probaćemo sa pobedom Makabija u „Pioniru“ protiv Barselone. „Ponos Izraela“ se privikao na svoj novi dom u Beogradu, a dve od tri domaće pobede u duelima sa Bajernom i Fenerom to potvrđuju. Makabi je u srpskom glavnom gradu izgubio jedino od Olimpijakosa, ali je taj meč ekipa Odada Kataša igrala bez pomoći verovatno najboljeg igrača Vejda Boldvina. Na drugoj strani Barsa se muči u poslednje vreme, to pokazuje i poraz za vikend u domaćem šampionatu od Mursije. U prošlom duplom kolu Evrolige deklasirala ih je Baskonija, dok su na jedvite jade izborili trijumf kod kuće protiv Valensije. Makabi ima sa čim da se suprotsavi „blaugrani“, trenutno deluje kao bolji tim i ne bi bilo nikakvo iznenađenje da odbrani „Pionir“.

16959 Panathinaikos – Valencia H1 – 6.5 (1.97)

Upalila se zelena „mašina“ u Atini. Panatinaikosa je ušao u formu i vezao tri evroligaške pobede. Pomoglo im je i to što su u prošlom duplom kolu oba puta bili domaćini u „OAKA areni“, a pred ekipom Ergina Atamana pali su Žalgiris i Virtus. Briljirao je u meču protiv Italijana Dionis Mitoglu, a dobre partije za „zelene“ sve češče pružaju nekadašnji „večiti“ rivali Luka Vildoza i Matijas Lesor. Na drugoj strani Valensija je izgubila poslednje tri utakmice, i to sve od timova iz domovine. Real i Barsa su rasterali „slepe miševe“ u Evroligi, da bi u ACB ligi Valensija pretrpela poraz od Baskonije. PAO je u naletu, Valensija u padu, igraće se pred fanatičnom grčkom publikom i sve ukazuje da će Atina proslaviti četvrtu uzastopnu evroligašku pobedu.

16955 Virtus Bologna – Fenerbahce 1 (1.71)

Prošao je Fenerbahče kao „bos po trnju“ u Beogradu. Šampion Turske tri puta uzastopno igrao je evroligaške utakmie u našem glavnog gradu i sva tri puta teren napuštao poražen. Prvo su od Fenera u „Štark areni“ bolji bili „ponosi Srbije“ Partizan i Crvena zvezda, a onda i „Ponos Izraela“ Makabi iz Tel Aviva u „Pioniru“ nokautirao tim Dimitrisa Itudisa. Jeste Fener bio drastično oslabljen na tim utakmicama, nisu igrali Gudurić, Kalates, Pjer... Pitanje je ko će od njih i koliko biti spreman za meč protiv Virutsa koji je najprijatnije iznenađenje Evrolige. Tim iz Bolonje trenutno je treći na tabeli odmah iza Reala i Barse sa skorom 6-3 i favorit je protiv Fenera u ovom trenutku. Blista u dresu Virtusa Tornike Šengelija, Marko Belineli šutira fenomenalno, a ostatak tima čine veliki borci kojima je prave uloge rasporedio trener Luka Banki. Sve ovo i domaći teren govore nam da će se publika radovati u Bolonji.

16956 Real Madrid – Alba Berlin Ukupno poena 167.5 više (1.93)

Iluzorno je pričati o tome ko će slaviti na ovoj utakmici. Aktuelni prvak Evrope Real iz Madrida jedina je neporažena ekipa u Evroligi ove sezone sa skorom 8-0, dok je berlinska Alba jedina sa samo jednom pobedom do sada u elitnom takmičenju. Videli smo da je Partizan sa ispodprosečnom igrom bez stresa savladao Albu u „Areni“ sa 89:74, a Real u ovakvoj formi ne mora ni da prebacuje iz prve u drugu brzinu. Trebalo bi da to bude baš lak posao za „kraljevski“ klub, a verujemo da će biti egzibicija i lepe košarke u Madridu. Verovatno će Real prebaciti „stotku“, a Alba bi mogla da se potrudi kako bi se prešla zacrtana granica od 167.5 poena.

19881 Paris – Besiktas H1 – 4.5 (1.85)

U derbiju dosadašnjeg dela grupe „A“ Evrokupa Pariz dočekuje Bešitkaš. Parižani su napravili izuzetan klub i tim za ovu sezonu i više nije pitanje da li će, nego kada će, dobiti poziv za učešće u Evroligi. Pre toga sjajno igraju u Evrokupu gde posle sedam odigranih utakmica imaju maksimalan učinak i lideri su u grupi. Turski Bešiktaš takođe igra veoma dobro pod vođstvom srpskog trenera Dušana Alimpijevića. „Crno-beli“ iz Istanbula imaju skor od pet pobeda i dva poraza, što im je dovoljno da budu prvi pratioci Pariza. Domaći su favoriti, a ne deluje kao da će ih Bešiktaš zaustaviti, posebno pred domaćom publikom.

Hokej

31914 Pardubice – Ilves Tampere 1 (2.00)

U osmini finala hokejaške Lige šampiona sastaju se češke Pardubice i Ilves iz Finske. Ovo je revanš susret prve nokaut faze, a u prvom su Pardubice slavile u Tampereu sa 3:1. Kako je format takmičenja idetničan kao u fudbalskoj Ligi šampiona, Ilvesu je neophodna pobeda od dva gola razlike kako bi meč odveo u produžetak. Teško će do toga doći Finci, posebno imajući u vidu da su ih Pardubice potpuno nadigrali na njihovom ledu. Sada će Česi iza sebe imati i navijače, a kod kuće su izgubili samo jednom u poslednjih 10 utakmica. Tako da će se Ilves malo pitate, iako je drugi u šampionatu Finske koje važi za jedno od najjačih u Evropi, Pardubice su ipak najbolje u svojoj zemlji, takođe hokejaškoj.

31904 Vaxjo – ERC Ingolstadt H1 – 2.5 (2.17)

Lak posao čeka švedski Vekše u revanš meču osmine finala Lige šampiona. Pokazali su Šveđani u prvoj utakmice odigranoj u Nemačkoj da su mnogo jači tim od Ingolštada i slavili sa 4:1. Sada igraju kod kuće i imaju idealnu priliku da potvrde razliku u klasi. Vekše važi za jedan od najjačih timova u Švedskoj, a i u evropskim okvirima su među najboljima. Vekše je trenutno treći u domaćem prvenstvu, dok je Ingolštad ispod svih očekivanja tek deseti u Nemačkoj i nema čemu dobrom da se nada na ovom gostovanju.

Rukomet

42542 Aalborg – Kiel 2 (3.60)42542 Aalborg – Kiel 2 (3.60)

Otpisivati nemački klub u rukometu, još onaj najveći Kil, deluje kao utopija. Jeste danski Olborg fantastičan tim, jeste slavio u Kilu sa ubedljivih 27:18 u prošlom kolu grupne faze Lige šampiona, ali se sa gigatnom svetskog rukometa ne bi trebalo šaliti. Kil je uprkos slaboj partiji i porazu od Olborga još uvek lider grupe „A“ sa 10 bodova, jednim više od Olborga, a trijumf u nemačkoj Bundseligi protiv do tada neporaženog Fukse Berlina od 30:26 dovoljno govori o kvalitetu ovog tima. Domagoj Duvnjak je „lisicama“ postigao devet golova, a ako Hrvat bude na svom nivou u Danskoj Kil bi mogao do trijufa, iako je Olborg u seriji od šest uzastopnih trijumfa i igra fenomenalno.

42458 GOG – SC Magdeburg H2 2.5 (1.85)

Izabrali smo još jednu utakmicu danskog i nemačkog kluba u Ligi šampiona kao naš predlog za klađenje. GOG je posle Olborga drugi najbolji tim u zemlji trostrukog uzastopnog prvaka sveta, dok je Magdeburg aktuelni šampion Evrope i od skora zvanično najbolji na svetu, nakon što su savladali Fukse Berlin u finalu Klupskog šampionata sveta. Magdeburg igra fenomenalno, imaju seriju od neverovatnih 15 pobeda i spremni su za 16. trijumf u nizu. U prethodnom kolu Nemci su slavili protiv GOG-a rutinski, rezultatom 35:27, sada im možda bude malo teže, jer su gosti, ali verujemo da će slaviti i u Danskoj.

 

 

Ne propustite