Tip izlog - Poceko donosi prvu pobedu Asvelu!

Autor: Lazar Nikolić
petak 27.10.2023.
14:30
Izvor: Sportske.net

Božićevi Lajonsi mogu i do "stotke".

Povezane vesti

Košarka

12293 Zalgiris Kaunas – Valencia H1 – 4.5 (1.85)

Posle četiri odigrana kola u Evroligi Žalgiris i Valensija su možda i dva najveća pozitivna iznenađenja. Obe ekiep imaju po tri pobede i poraz i trenutno su na trećem i četvrtom mestu. Žalgiris je prošle sezone za mnoge neočekivano stigao do plej-ofa, a ove bi ekipa trenera Maksvitisa ponovo mogla da zablista iz drugog plana. To potvrđuju i trijumfi zelenih protiv Virtusa, Zvezda i Baskonije. Što se tiče Valensije, i Španci igraju veoma dobro pojačani iskusnim reprezentativcem Srbije Stefanom Jovićem. Imali su „slepi miševi“ tri uvodne pobede, a onda izgubili od Efesa. Žalgiris deluje kao ozbiljniji i čvršći tim, iza sebe će imati i ogromnu podršku navijača u „Žalgirio areni“, zbog toga mu dajemo i veće šanse za trijumf.

12290 Asvel – Virtus Bologna 1 (2.12)

Era Ti Džej Parkera u Asvelu je završena. Smenio ga je rođeni brat Toni, vlasnik kluba, a na mesto novog trenera stigao je engergični Italijan Đanmarko Poceko. Upravo bi selektor „azura“ mogao da razdrma ekipu, a potencijalnu šok-terapiju moža vidimo protiv Virtusa. Francuzi još uvek nisu slavili u Evroligi, ali to bi Poceko instant mogao da promeni. Virtus je pokazao puno na startu sezone, imaju samo jedan neuspeh sa novim trenerom Bankijem. Mogli su da naprave od gotovog veresiju u duel sa Zvezdom, nisu, ali su pokazali da ipak imaju slabosti. Ipak, verujemo u reakciju posle promene trenera i slavlje Asvela i Poceka.

12281 Panathinaikos – Baskonia H1 – 5.5 (1.82)

Stanje u Baskoniji pre gostovanja u Atini sve je samo ne idealno. Zvanično najbolji trener u prošloj sezoni Evroligi Đoan Penjeroja samo što nije dobio otkaz, a njegova zamena gotovo izvesno biće doskorašnji trener Crvene zvezde Duško Ivanović, koji će se vratiti na mesto uspeha. Pitanje je koliko će ekipa imati motivacije da igra za „bivšeg“ trenera, a to bi morao da iskoristi PAO i dođe do važne pobede za podizanje samopuzdanja posle skora od 1-3 na startu. Nakupovao je „pola Evrope“ PAO, ali Ataman još nije stvorio tim, upravo bi ova utakmica mogla da bude korak napred za „zelene“.

12291 Bayern Munich – Fenerbahce 2 (1.78)

U prošlom kolu Evrolige Bajern je doživeo najteži poraz u istoriji. Bavarci su izgubili od Barse skoro 40 razlike, a njihov trener Pablo Laso izjavio da je bolje izgubiti jednu utakmicu 40, nego 40 utakmica po jedan razlike. To ima smisla, ali će nekadašnji prvak Evrope sa Realom morati da razmrda ekipu pred gostovanje Feneru. Turski tim u Minhen dolazi posle dva vezana trijumfa protiv Asvela i PAO-a i ima mnogo više samopuzdanje od domaćina. Očekujemo reakciju Bajerna, ali ne verujemo da će im to doneti pobedu. Fener ima veći individualni kvalitet, a i uigraniji su.

15792 Paris – Elan Chalon Domaćin ukupno (+OT) 90.5 više (2.26)

Deluje nam 2.26 kao poklon kvota za ovu opkladu. Ko je gledao Pariz zna o koliko se napadački potentnoj ekipi radi. Predvođen je verovatno budući evroligaš sjajnim plejmejkerom Ti Džej Šortsem i trenutno igra sjajno i u domaćem šampionatu i u Evrokupu. Parižani su lagano prebacili 90 poena u poslednje tri utakmice, a Lonon Lajonsima su u derbiju Evrokupu ubacili čak 106, istina posle dva produžetka. U šampionatu Francuske Pariz je na drugoj poziciji sa skorom 6-2, dok su gosti deseti sa polovičnim učinkom i ne bi trebalo da predstavljaju veliku prepreku.

12357 Newcastle Eagles – London Lions Gost ukupno (+OT) 93.5 (1.98)

Fantastičan posao od starta sezone na klupi London Lajonsa obavlja legendarni kapiten Partizana, a sada trener, Petar Božić, Lajonsi posle 10 odigranih utakmica u domaćem šampionatu imaju isto toliko pobeda i apsolutno su dominantni. Pored toga, igraju odlično i u Evrokupu, gde posle četiri odigrana meča u Evrokupu imaju samo jedan poraz, i to posle dva produžetka od sjajnog Pariza. Njukasl je prosečna ekipa u Britaniji i nema šta da traži u ovom duelu. Možda Lajonsi prebace i „stotku“, a za granicu od 93.5 ne brinemo.

Rukomet

41827 Fredericia HK 1990 – Skanderborg H1 – 1.5 (1.80)

Fantastično igra Fredericija ove sezone u šampionatu Danske. Ova ekipa zauzima treće mesto na tabeli odmah iza učesnika Lige šampiona Olborga i GOG-a. Domaćin posle 10 kola ima 13 bodova, a seriju trijumfa prekinuo im je Olborg u prošlom kolu. Sjajnu priliku da se vrati na pobednički kolosek Fredericija će imati protiv Skanderborga u 11. kolu. Gosti dolaze na megda velikom favoritu sa četiri poraza u poslednjih pet utakmica i trenutno su 10. tim u ligi. Nema dileme da je domaćin mnogo bliži pobedi, a nema razloga da ona ne bude barem sa dva gola razlike.

40980 Gummersbach – Fuchse Berlin H2 2.5 (1.77)

Kada uđete da pogledate rezultate moraćete dobro da se pomučite kako bi uočeli poslednji poraz fantastričnog Fukse Berlina. Tim iz glavnog grada Nemačke ove sezone ima sve same pobede i trenutno je lider Bundeslige sa velikih 10 pobeda, što je fenomenalan podvig u najjačoj ligi na svetu. „Lisice“ u narednom kolu gostuju Gubersbahu i žele da nastave pobednički niz. Domaći su dobri ove sezone, šesti su na tabeli, a bili su u nizu pobeda sve do poslednjeg kola i poraza od Rajn-Nekar Levena. Čini se da Fukse u kojem su srpski reprezentativci Dragan Milosavljev i Miajlo Marsenić niko ne može da zaustavi, pa ni Gubersbah, zato igramo dvojku sa hendikepom.

Hokej

30044 Salzburg – Vienna Capitals H1 – 1.5 (1.63)

Prošlogodišnji šampion Austrije u hokeju na ledu ekipa Salcburg ima „zicer svih zicera“ u duelu protiv Kepitalsa.  Salcburg je trenutno lider na tabeli sa 32 boda posle 13 odigranih utakmica, dok je Vijena pretposlednja sa samo devet. Domaći su izgubili samo jednu utakmicu od starta sezone, dok gosti imaju svega dve pobede. Na sve to tu je i istorijat međusobnih utakmica u kojima po pravilu slavi tim iz „Mocartovog grada“. Najbolja ekipa u zemlji samo je jednom dozvolila sebi poraz od Vijene u poslednjih devet utakmica. Dakle, jasno je da će ovo biti još jedan ubedljiv trijumf domaćina.

31888 Zug – Ambri Piotta H1 – 1.5 (1.92)

Ekipa Cuga igra kao u transu u poslednje vreme u šampionatu Švajcarske. Domaći su u nizu od šest uzastopnih pobeda i trenutno se nalaze na trećem mestu prvenstvene tabele. Cug prepun samopuzdanja dočekuje ekipu Ambrija koja ima puno problema od starta šampionata. Gosti su trenutno deseti na tabeli i nikako da vežu nekoliko dobrih utakmica. Igraju po sistemu „toplo-hladno“, a moraće da izvuku svoj maksimum kako bi bili konkurentni Cugu. Ipak, teško će do bodova, kladimo se na pobedu domaćina.

 

Ne propustite