Tip izlog - Real opet prejak za Barsu, Efes spremio "metlu"

Autor: Milovan Longinov
petak 31.05.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Birajte kvote iz košarke i ostalih sportova.

Povezane vesti

Košarka

11128 CSKA Moscow – Unics Kazan 1 (1.54)

Ušao je aktuelni prvak Rusije Uniks u finalnu seriju kao blagi favorit i sa prednošću domaćeg terena, ali je moskovski CSKA pokazao da se vraća na velika vrata. „Armejci“ su najpre u prvom meču finala posle drame sa 96:95 napravili „brejk“ u Kazanju, a onda još jedan, uz mnogo ubedljiviji trijumf. Sada se serija seli u Moskvu, a zahuktali domaćin ide ka povratku na tron. Sve je na strani Moskovljana i očekujemo da povedu sa 3:0 u seriji i približe se na korak od osvajanja titule.

 

10714 Real Madrid – Barcelona H1 – 6.5 (1.94)

Nije Barsa igrala na Fajnal-foru Evrolige, dok je Real u berlinskom finalu izgubio od Panatinaikosa i predao „krunu“ Atinjanima. Zbog više dana odmora, ali i psihološke prednosti u prvom meču polufinalne serije ACB lige „blaugrana“ je čak bila i blagi favorit, ali je Real pokazao zašto je veliki tim i bez ikakvih problema stigao do ubedljivog trijumfa od 97:78. Dokazao je „kraljevski“ klub da je mnogo bolji trenutno od Barse koju čeka remont na leto, odlasci igrača, a verovatno i trenera Grimau. Piše se da bi Dimitris Itudis mogao na klupu Katalonaca, a pre toga ih čeka ispadanje iz borbe za trofej u Španiji, jer će moćni Real ovu seriju izgleda bez velikih problema rešiti u svoju korist.

 

10515 Anadolu Efes – Pinar Karsiyaka H1 – 9.5 (1.85)

Igra Efes zaista dobro pod vođstvom hrvatskog trenera Tomislava Mijatovića. Uspeo je da ih odvede barem do plej-ina u Evroligi, a cilj je da se ekipa ponovo popne na tron u Turskoj. Efes je svoju moću pokazao u prvom meču polufinalne serije protiv prošlosezonskog rivala u finalu Karšijake i kod kuće slavio sa uverljivih 103:80. Tako je Efes vezao četvrti uzastopni trijumf protiv istog rivala u plej-ofu, uključujući „metlu“ iz prošle sezone. Izgleda da nas čeka nova.

 

10921 Alba Berlin – BV Chemnitz 99Ers H2 – 6.5 (1.93)

Mnogo ljubitelji košarke sa podsmehom gledaju na FIBA Evrokup, ali je šampion tog takmičenja Kermnic pokazao da je sve, samo ne za ismevanje. Razbio je Kemnic evroligaša Albu u prvom meču polufinalne serije šampionata Nemačke sa 95:82 u Berlinu i pokazao da je spreman da eliminiše favorizovane „albatrose“. Očekuje se odgovor poslednjeg tima Evrolige koji još uvek ne zna da li će biti u eliti i naredne godine. Ukoliko ne mogu protiv FIBA Evrokup ekipe, zaista ne zaslužuju krem evropske košarke, a što je za njih najgore, čini se da ne mogu.

 

11130 Bayern Munich – s. Oliver Wurzburg H1 – 14.5 (1.88)

Nije ni Bajern blistao u Evroligi, ali za razliku od Albe  deluje mnogo bolje. Pokazali su Bavarci puno u eliti, ali tim Pabla Lasa nije za velike domete u najjačem evropskom takmičenju, ipak kada je reč o Bundesligi tu se pitaju Bavarci. Lako je Bajern izašao na kraj za Vurcburgom u prvom meču polufinalne serije i slavio sa 91:76. Tim nekadašnjeg trenera Partizana Saše Filipovskog senzacionalno je uopšte i stigao ovoliko daleko. Protiv imperije kakav je Bajern nemaju šanse.

 

10929 Split – Zadar 1 (1.96)

Ako već Split i Dalmacija ne mogu da dočekaju titulu Hajduka u fudbalskom šampionatu Hrvatske, mogli bi da se raduju, istina ni približno ne toliko, titulu košarkaša Splita. Splićane od naslova prvaka Hrvatske deli još samo jedna jedina pobeda, a do nje mogu doći na „Gripama“ već ovog petka. Potrebno je po treći put u finalnoj seriji savladati aktuelnog šampiona Zadar, a sve ukazuje da „žuti“ mogu do ovog podviga. Ušao je Zada sa MVP-em AdmiralBet ABA lige Lukom Božićem kao favorit u finalu, ali je Split sitgao do „brejka“, a zatim ga i potvrdio za vođstvo od 2:1 u seriji koja se igra na tri dobijene utakmice. Sada je vreme za završni udarac, jer bi se „majstorica“ igrala u dvorani „Krešmir Ćosić“. Split ovu meč loptu ne sme da propusti.

 

Tenis

Kotov, Pavel – Sinner, Jannik Tačan rezultat 0:3 (1.41)

Janik Siner je na Rolan Garos stigao kao osvajač Australijan opena i neko ko napada prvo mesto na ATP listi, koje drži neprikosnoveni Novak Đoković. Sve to dalo je ogromno samopuzdanje Sineru. Italijan je u prva dva kola na šljaci Pariza bio dominantan i nije izgubio ni set protiv Kristofera Jubenksa i Rišara Gaskea. Sada je na redu Rus Pavel Kotov, koji je najpre u pet setova izbacio Britanca Kamerona Norija, a onda i nekadašnjeg šampiona Rolan Garosa Stena Vavrinku. Ipak, Siner je trenutno možda i najteži mogući protivnik, lako ga je savladao krajem aprila u Madridu i sve ukazuje na to da Italijan neće izgubiti set protiv Kotova.

 

26184 Holt, Brandon – Shelbayh, Abdellah 2 (1.88)

I dok su najbolji teniseri sveta u Parizu na Rolan Garosu, oni ne toliko kvalitetni nalaze se u američkog Litl Roku gde se igra čelendžer na tvrdoj podlozi. Tamo je jedno zanimljivo ime Abdelah Šelbaj. Reč je o momku iz Ujedinjenih Arpaskih Emirata rođenom 2003. godine koji pokušava da se probije među 100 najboljih na planeti, a trenutno je 248. Za čelendžere elan i kvalitet ima za razliku od njegovog protivnika u četvrtfinalu Britanca Brendona Holta koji je pet godina stariji i tek jedno mesto ispod 300. pozicijie. Šelbaj ga je prošle godine lako savladao sa 2:0, a sada bi trebalo da je razlika još i veća.

 

Moto trke

68208 Race Italy Grand Prix winner Bagnaia, Francesco (2.45)

Pokazao je aktuelni šampion sveta u „kraljevskoj“ klasi MotoGP šampiona Italijan Frančesko Banjaja da ne planira da prepusti pehar ove godine i slavio na trci za Veliku nagradu Katalonije prethodnog vikenda ispred lidera u generalnom plasmanu Horhea Martina. Sada je na redu italijanski Muđelo, a tamo je domaćin i favorit Banjaja. Uhvatio je svetski šampion pravu formu nakon slabijeg starta sezone i spreman je da odbrani pobedničko postolje u domovini na stazi koja odgovara njemu i njegovom Dukatiju.

 

Rukomet

Esbjerg W – Gyori W 2 (1.80)

MVM dom“ u Budimpešti domaćin je Fajnal-fora Lige šampiona za rukometašice, a mađarski Đer imaće poseban motiv da dođe do šeste evropske titule na koju čeka još od 2019. godine. Bio je Đer od tada u još jednom finalu 2022, ali je pehar izostao. Sada će im rival u polufinalu biti, „reprezentacija Danske u malom“, Esbjerg, a uloga favorita pripada Đeru čije su igračice mnogo iskusnije u ovakvim utakmicama, a imaće i podršku prepunih tribina u glavnom gradu svoje domovine. Đer je prošle sezone savladao Esbjerg u utakmici za treće mesto, sada će ulog biti mnogo veći, ali bi pobednik trebalo da bude isti.

 

 

Ne propustite