Tip izlog - Real pada u Pireju, fiks na Žalgiris

Autor: Milovan Longinov
utorak 05.12.2023.
13:00
Izvor: Sportske.net

Najbolji predlozi za košarku i rukomet.

Povezane vesti

Košarka

10787 Anadolu Efes – Panathinaikos Ukupno poena 164.5 više (1.92)

Posle 11 odigranih kola u Evroligi Efes i Panatinaikos dele čak devet pozicija na tabeli. Turski tim je četraneseti, a grčki peti na tabeli. Ono što je skoro pa neverovatno jeste podatak da je razlika u pobedama samo jedna u korist grčkog tima. Efes ima skor 5-6, dok je PAO na 6-5. Obe ekipe imaju izuzetno potente poentere. U Efesu glavnu reč vodi Šejn Larkin, dok u timu Ergina Atamana dominiraju Konstantinos Mitoglu i Matijas Lesor. Ova utakmica biće posebna za Ataman, jer se vraća na mesto uspeha. Upravo on je Efesu doneo dve titule prvaka Evrope i biće veoma zanimljivo kako će voditi ekipu protiv „svog“ kluba. Teško je prognozirati pobednika u ovom duelu, gotovo nemoguće. Sigurnija varijanta jeste veliki broj poena.

10793 Alba Berlin – Zalgiris 2 (1.71)

Ne pamtimo da smo u skorije vreme u Evroligi gledali lošiju ekipu od Albe. „Albatrosi“ imaju samo jednu jedinu pobedu posle 11 odigranih kola i ubedljivo su poslednji na tabeli. Tim iz Berlina katastrofalan je i u domaćem šampionatu, pa je trenutno u seriji od šest poraza, a posebno je bolno što su četiri od njih bila poprilično ubedljiva. Sa druge strane, Žalgiris je u prošlom kolu lako savladao Armani u Milanu i pokazao da može i do gostujućih slavlja u eliti. Tim iz Kaunasa važi za jedan od najčvršćih u takmičenju, dok je Alba „šuplja sa svih strana“. Zato je izbor lak, dvojka na „zelene“.

10786 Olympiacos – Real Madrid 1 (2.24)

Nestvarna serija pobeda Real Madrida od starta Evrolige konačno je prekinuta u Istanbulu. Šampion Evrope imao je i jedanaestu evroligašku pobedu „u džepu“, ali je košem Jama Madara u poslednjoj sekundi „kraljevski“ klub pretrpeo prvi neuspeh u sezoni. Sada Madriđane očekuje još jedan izuzetno težak izazov. U reprizi prošlosezonskog finala ekipa trenera Ćusa Matea odmeriće snage sa Olimpijakosom u Pireju. Crveno-beli igraju dobro, vratio se Nikola Milutinov, a dvorana „Mira i prijateljstva“ poznata je kao jedno od najtežih mesta za igranje u Evropi. Real je veliki dužnik Olimpijakosa, a deo duga mogao bi da bude naplaćen u utorak. Mustafa Fol bi mogao da zaustavi Valtera Tavareza, a onda i Olimpijakos Real.

10801 Bayern Munich – Armani Milano  H1 - 4.5 (1.95)

Delovao je Armani kao moćna ekipa protiv Crvene zvezde u „Areni“. Tim iz Milana naneo je najubedljiviji poraz crveno-belima ove sezone i slavio sa 93:71, ali sve posle toga bilo je katastrofalno za ekipu trenera Etorea Mesine. Armani je u seriji od tri poraza, a posebna su bolna dva u domaćem šampionatu od novajlije u ligi Pistoje i Sasarija. „Manekeni“ će u Minhenu gotovo izvesno biti bez pomoći Nikole Mirotića, koji je upitan i za utakmicu protiv Partizana, pa Bajernu dodatno rastu šanse za trijumf. Bavarci su u prošlom kolu odigrali fenomenalno protiv Virtusa i sa lakoćom savladali najprijatnije iznenađenje Evrolige do sada. Na redu je novi italijanski klub i čini se još jedan siguran trijumf za tim Pabla Lasa.

10814 Asvel – Maccabi Tel Aviv 2 (1.80)

Nije više Asvel tim sa početka sezone kada ih je vodio Ti Džej Paker. Uspeo je Đanmarko Poceko da promeni energiju u ekipi, ali ne i da stigne do velikog broja pobeda. Asvel ih ima samo dve u Evroligi i pretposlednji je na tabeli. Priliku za treću potražiće protiv Makabija i teško da će je pronaći. „Ponos Izraela“ je u ogromnom hendikepu jer svoj utakmice igra u Beogradu, ali poseduje timkoji bi bez problema trebalo da bude među prvih deset na kraju „regularnog“ dela. Lorenco Braun i Vejd Boldvin možda su i najbolji bekovski par u Evroligi, a ako oni budu na nivou neće domaćinu pomoći ni prepoznatljivo vođenje utakmice Poceka.

10819 Baskonia – Fenerbahce 1 (1.73)

Nikako da Fener izađe iz kriznog perioda. Izgledalo je da je košem Jama Madara za trijumf protiv neprikosnovenog Reala tim trenera Dimitrisa Itudisa konačno okrenuo stvari u svoju korist, ali ih je poraz u domaćem šampionatu protiv Bešiktaša ponovo vrati unazad. Fener je pre slavlja nad Realom naređao četiri poraza u Evroligi, dok je Baskonija u fantastičnoj formi i od dolaska Duška Ivanovića ima samo jedan poraz u takmičenju. Obe ekipe su na skoru 6-5, ali je momentum apsolutno na strani domaćina. Markus Hauard i Čime Moneke su izuzetno raspoloženi, energija Baskijaca je velika, pa će Feneru koji luta biti izuzetno teško da izbegne poraz u Španiji.

10818 Virtus Bologna – Barcelona 2 (1.66)

Igra Virtus verovatno iznad granica svojih realnih mogućnosti na startu Evrolige. Ekipa trenera Luka Bankija trenutno je četvrta na tabeli sa skoorm 7-4, ali je ubedljiv poraz od Bajerna u Minhenu ipak pokazao da je ovaj tim itekako ranjiv. Sada u Bolonju dolazi moćna Barselona, koja ima samo dva poraza do sada i favorit je za pobedu. Teško će Tornike Šengelija i drugovi uspeti da zaustave razigranu „blaugranu“ koja u svom rosteru ima 12 vrhunskih košarkaša. Virtusova bajka polako prelazi u stvarno, a ona nije baš tako svetla za Italijane. Zbog toga igramo na dvojku.

Rukomet

42758 Kiel – Kolstad H1 – 2.5 (1.75)

Uspeo je norveški šampion Kolštad da u prvom delu takmičenja po grupama u Ligi šampiona savlada Kil kod kuće sa 34:30, ali bi sada morao da usledi revanš. Nemački gigant sprema osvetu, a prvo mesto u grupi A sa 13 bodova iz devet kola potvrđuje da je Kil vrhunska ekipa spremna za Fajnal-for, a možda i evropsku krunu ove sezone. Kolštad nema igrače vrhunske klase poput Domagoja Duvnjaka u redovima Kila, neće imati ni podršku publike, a ni kvalitet dovoljan da dva puta u sezoni savlada tako iskusan tim kao što je Kil. Nemamo dilemu da Nemci neće ostaviti gostima ni promil šanse.

42755 Szeged – Vive Kielce H2 1.5 (1.80)

Pokazao je i dokazao mađarski Seged da nije ekipa za velika dela. Trenutno su tek šesti u grupi A, a u poslednjem kolu izgubili su od Zagreba sa uverljivih 30:25 i praktično izgubili šanse da se plasiraju među prve dve ekipe u grupi koje će dalje u četvrtfinale Lige šampiona. Na drugoj strani, vicešampion Evrope Kjelce trenutno je treći u grupi, a ambicije tima Talanta Dušebajeva jasne su, to je osvajanje titule prvaka Evrope baš kao 2016. godine. Kjelce je neporažen na poslednjih pet utakmica u grupi, u braći Dušebajev ima tandem koji mu donosi prednost u odnosu na rivale, a Seged nije ekipa koja će poremetiti Poljake.

42987 Aalborg – Paris SG 1 (1.83)

U derbiju čitave desete runde Lige šampiona danski šampion Olborg ugostiće francuski Pari Sen Žermen. Ovaj meč nazivamo derbijem više zbog imena dva kluba, a mnogo manje zbog trenutne snage. Olborg igra sjajno, Danci su naneli težak poraz Kilu u gostima, a onda sačuvali domaći teren protiv Nemaca i sada su drugi tim u grupi A sa 12 bodova. Na drugoj strani PSŽ igra daleko ispod svog renomea. „Sveci“ su tek peti i nemaju trijumf na poslednje četiri utakmice, od kojih su poraženi na tri. Ono što budi nadu Parižanima jeste njihov trijumf nad Olborgom kod kuće u prvom delu grupne faze, ali su sada okolnosti mnogo drugačije. Olborg je u vrhunskoj formi i ništa ga ne može sprečiti da slavi.

 

Ne propustite