Tip izlog - Real sigurniji u Istanbulu nego u Beogradu, Virtus pada u Minhenu

Autor: Milovan Longinov
utorak 28.11.2023.
13:00
Izvor: Sportske.net

Najbolji košarkaški i rukometni tipovi u ovom kolu.

Povezane vesti

Košarka

19454 Maccabi Tel Aviv – Real Madrid H1 5.5 (1.90)

Odložena utakmica šestog kola Evrolige između Makabija i Reala odigraće se u utorak uveče u Beogradu. To će biti nova šansa da se konačno zaustavi fascinantna serija prvaka Evrope koji još uvek nije izgubio utakmicu u Evropi, a samo je Unikaha uspela da uzme skalp „kraljevskom“ klubu u domaćem šampionatu. Makabi ima vrhunski tim i solidne izglede da napravi podvig, ali im mnogo otežava to što ne igraju kod kuće pred svojom publikom. Bio je „Ponos Izraela“ blizu trijumfa nad Barsom u vrhunskoj utakmici. Ako Lorenco Braun i Vejd Boldvin budu na još višem nivou mogli bi Fakundo Kampaco i drugari konačno da osete kako je to izgubiti u Evroligi. Mi nećemo biti baš toliko hrabri da igramo čistog keca, ali nam je hendikep od 5.5 poena sasvim prihvatljiv.

18288 Fenerbahce – Real Madrid H2 3.5  (1.95)

Mnogo smo sigurniji u Realovu pobedu protiv Fenera u četvrtak u Istanbulu. Ne znamo da li će tim Ćusa Matea u glavni grad Turske doći neporažen iz Beograda, ali bilo kako bilo, Madriđani su favoriti protiv Fenera. Jesu se u tim Dimitrisa Itudisa vratili Marko Gudurić, Nik Kalates i Sertač Šanli, ali igra još uvek nije na željenom nivo. Fener je u katastrofalnoj seriji od četiri vezana poraza u Evroligi, a vađenja nema protiv najbolje ekipe u Evropi.

18289 Monaco – Olympiacos Ukupno poena 156.5 manje (1.90)

Verovatno su Monako i Olimpijakos defanzivno najčvršće ekipe u Evroligi. U oba tima većinu igrača čine fizički dominantni igrači, a kod trenera Saše Obradovića i Jorgosa Barcokasa sve polazi iz dobre defanzive. Olimpijakos je pre samo tri kola bio u problemima zbog loših rezultata i povreda, ali je vicešampion Evrope uspeo da veže tri pobede u Evroligi, dve bez pomoći jednog od najboljih centara u takmičenju našeg reprezentativca Nikole Milutinova. I Monako u dobrom raspoloženju dočekuje ovaj meč nakon što su „kneževi“ u triler završnici savladali Baskoniju u gostima i prekinuli niz pobeda Duška Ivanovića. Preteško je prognozirati ko će slaviti u ovom meču, ali smo sigurni da će se koševi teško davati, baš kao u polufinalu prošle godine kada je Olimpijakos slavio protiv Monaka sa 76:62.

18291 Maccabi Tel Aviv – Alba Berlin H1 11.5 (1.93)

Nije mogao Makabi da bira boljeg rivala posle onoga što ga čeka u utorak protiv Real Madrida. Nakon Madriđana u Beograd na noge „Ponosu Izraela“ dolazi Alba koja ima samo jedan trijumf do sada i tim koji nije na evroligaškom nivou. To će biti idealna prilika ekipi Odada Kataša da dođe do ubedljive pobede. Alba je tim koji ni u nemačkoj Bundesligi ne blista, a Evroliga je prejako takmičenje za „albatrose“ u kojem češće gube dvocifrenom nego jednocifrenom razlikom.

18293 Bayern Munich – Virtus Bologna 1 (2.04)

Bajern na meč protiv Virtusa dolazi osokoljen velikom pobedom protiv Asvela u Lionu posle dva produžetka i velike drame. Jeste se Bavarcima ponovo povredio sjajni šuter Andreas Obst, ali Pablo Laso ima još velikih aduta poput Leandra Bolmara, Serža Ibake i Karsena Edvardsa. Virtus je najprijatnije iznenađenje u Evroligi do sada i nalazi se na trećoj poziciji sa svega tri poraza posle 10 odigranih utakmica. Ipak, očekuje se barem mali pad tima iz Bolonje koji u svom sastavu osim Tornikea Šengelije nema velikih zvezda. Da je Virtus ranjiv pokazao je i iskusni srpski trener Dragan Šakota koji je sa autsajderom Brindizijem ostvario prvi trijumf u sezoni i to baš prošlog vikenda protiv evroligaša u italijanksom „Palakanestru“. Sada je red i da Bajern pokuša da učini isto u duelu sa viceprvakom Italije.

11260 BC Wolves – London Lions 2 (2.22)

Uspeo je Petar Božić da od London Lajonsa napravi sjajnu ekipu koja bi možda mogla da se uključi i u borbu za najviše domete u Evrokupu. Tim iz glavnog grada Velike Britanije trenutno je na deobi drugog mesta u grupi A sa Bešiktašom, a obe ekipe imaju skor od šest pobeda i dva poraza. Naredni protivnik „lavova“ su litvanski „vukovi“ koji imaju trijumf manje, ali i meč manje u odnosu na Lajonse. Naravno da su Litvanci mnogo bolji od Britanaca u igri pod obručima, ali bi Lajonsi potpomognuti Amerikancima i Kanađanima koje sa klupe vodi Srbin, ipak mogli do trijumfa u zemlji košarke.

11256 Turk Telekom Ankara – Slask Wroclaw H1 – 8.5 (1.89)

Finalista Evrokupa iz prošle sezone ekipe Turk Telekoma igra katastrofalno u novom izdanju takmičenja. „Poštari“ imaju jednu jedinu pobedu posle osam kola, a nije pomogao ni odlazak sa klupe Nenada Čanka. Srećom po njih u goste i ovoga puta dolazi još lošiji Slask iz Vroclava koji uz Cedevita Olimpiju jedini nije osetio slast pobede u Evrokupu ove sezone. Morali bi igrači Turk Telekoma da iskoriste barem svoj individualni kvalitet koji je znatno veći od onog koji poseduju gosti i napokon stignu do trijumfa i to bez velike drame.

Rukomet

42789 Kolstad – Aalborg 2 (2.15)

Pokazao je norveški šampion Kolstad u dva duela protiv francuskog Pari Sen Žermena da se radi o vrhunskoj ekipi i nije izgubio od moćnih „svetaca“. Ipak, sada ih čeka još teži zadatak jer im u gosti dolazi danski velikan Olborg. Poznato je da je u Danskoj rukomet religija, a Olborg je najbolji tim trostrukog uzastopnog prvaka sveta. U svom timu gosti imaju jednog od najboljih igrača današnjice, a možda i svih vremena Mikaela Hansena koji želi da klub iz svoje rodne zemlje odvede do evropske titule. Svoju moć Olborg je pokazao ubedljivim trijumfom u gostima nad Kilom, a Kolstad bi ipak trebalo da je slabiji od Nemaca. Zato tipujemo na dvojku. To potkrepljuje i tabela u grupi A prema kojoj je Olborg drugi, a Kolstad četvrti posle osam odigranih utakmica.

42751 RK Zagreb – Szeged 1 (2.80)

Vreme je da bivši prvak Evrope Zagreb svoje odlične partije u poslednje vreme kruniše jednom pobedom u Ligi šampiona. Odigrali su Zagrepčani veoma dobro u duelima sa poljskim Kjelceom, ali su osvojili samo jedan bod, dok su u međusobnom susretu protiv Segeda u Mađarskoj ostali kratki za samo jedan pogodak. Poznato je da Zagreb mnogo bolje igra kod kuće i da u „Areni“ može da pobedi bilo koga, a posebno ekipu kakva je Seged koja ipak nije sam krem evropskog rukometa. To pokazuje i tabela grupe A gde su Mađari sa sa devet bodova samo jedno mesto iznad pretpolsednjeg Zagreba sa šest osvojenih poena.

42752 Kiel – Paris SG 1 (1.75)

Pokazali su dueli protiv norveškog Kolstada sve mane ovog sastava Pari Sen Žermena. Nije tim iz glavnog grada Francuske moćan kao prethodnih sezona, a to su Norvežani iskoristili, pobedili ih kod kuće i remizirali u Parizu. Sada „svece“ očekuje možda i duplo teži ispit jer gostuju najvećem klubu Nemačke, moćnom Kilu. Kil se izdigao nakon ubedljivog poraza od Olborga kod  kuće i remizirao u Danskoj, a teško da će ekipa sa tolikim kvalitetom vezati tri meča bez pobede u Ligi šampiona. Još uvek je Kil lider u grupi i tako bi trebalo da ostane i posle devet odigranih kola.

 

 

Ne propustite