Tip izlog - Rukometna groznica u Novom Sadu!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 24.10.2023.
13:00
Izvor: Sportske.net

Možemo li do velikog iznenađenja?

Povezane vesti

12283 Alba Berlin – Armani Milano 2& 156.5 poena manje (2.55)

Alba je, uz Asvel, potvrdila da je najslabiji tim u novoj sezoni Evroligi. „Albatrosi“ posle četiri odigrana kolo još uvek nemaju pobedu, a pošteno nisu bili ni blizu nje u duelima sa Bajernom, Baskonijom, Virtusom i Monako. U Berlin ovog četvrtka dolazi Armani, koji je startova sa dva neuspeha i jednim trijumfom, dok još uvek čeka na odloženi meč protiv Makabija. „Manekeni“ su favoriti za trijumf u Nemačkoj, odigrali su odlično poluvreme protiv Reala u Madridu, ali je onda „nestao“ Nikola Mirotić, a „kraljevski“ tim slavio. Tipično za obe ekipe, barem na startu Evrolige, jeste da postižu uglavnom ispod 80 poena, što bi trebalo da bude slučaj i ovog puta. Trener gostiju Etore Mesina defanzivno je orjentisan, a protiv slabašne Albe njega ideja bi trebalo da bude realizovana i Armani slavi u manje od 156.5 poena na meču.

12288 Real Madrid – Barcelona Ukupno poena 165.5 više (1.89)

Iako je za nas ubedljivo najzanimljivija utakmica petog kola Evrolige ona koja se igra u „Štark areni“ između srpskih „večitih“ rivala Partizana i Crvene zvezde, ipak taj meč nema epitet derbija kola. Tu čast imaće španski „El klasiko“. Utakmice između Reala i Barse garantuju spektakl, veliku borbu, neizvesnost, a pre svega vrhunski nivo košarke. Ovog put biće to sve još izraženije, jer se radi o jedina dva neporažena tima u Evroligi. Fantastični su i jedni i drugi, a teško je prognozirati ko će slaviti, iako je prvak Evrope blagi favorit. Majstora je na sve strane, od Kampaca do Laprovitole, ekipe su napadački orjentisane sa ogromnim brojem poena u rukama. Zato tipujemo na veliki broj poena, takve su obično utakmice dva velika protivnika.

12285 Monaco – Maccabi Tel Aviv H2 - 6.5 (1.84)

U jednom trenutku postavljalo se pitanje da li će Makabi iz Tel Aviva, usled ratnog stanja u Izraelu, nastaviti takmičenje u Evroligi, ali je doneta konačna odluka da hoće i to na Kipru. „Ponos Izraela“ igraće svoje domaće utakmice u Nikoziji i nastaviti da sanja o plasmanu na Fajnal-for. Monako je sa dva poraza započeo novu sezonu, ali je u duplom kolu prošle nedelje ostvario dva trijumfa, protiv Zvezde i Albe, te sa mnogo više samopuzdanja dočekuje ovaj meč. Ipak, gosti su do sada pokazali više, uspeli su da slave u Atini protiv Panatinaikosa i sa velikim motivom idu u Kneževinu. Uvereni smo da će utakmica biti neizvesna, a ne bi bilo iznenađenje ni da gosti dođu do pobede.

12282 Olympiacos – Anadolu Efes H1 – 4.5 (1.86)

Nakon četiri odigrane utakmice u novoj sezoni Evroligi nekadašnji prvaci Evrope Olimpijakos i Efes imaju isti skor, po dve pobede i poraza, ali nisu ostavili identičan utisak. Iako su grčki „crveno-beli“ poraženi od Armanija i Barselone pokazali su daleko više od Efesa, koji je do dva trijumfa u mečevima sa blagim autsajderima Asvelom i Valensijom. Srpski centar Nikola Milutinov bio je MVP prošlog kola u dramatičnoj pobedi Pirejaca nad Partizanom, a teško će i Efes za njega imati rešenja. Olimpijakos retko kada gubi u dvorani „Mira i prijateljstva“, dok Efes još uvek pronalazi dobitnu formulu sa novim trenerom Erdemom Džanom. Sigurni smo da će vicešampion samouvereno doći do pobede, „preživeli“ su Partizan, sada će im biti lakše.

15632 BC Wolves – Besiktas H2 1.5 (1.87)

Finalista i najbolji trener Evrokupa 2022. godine, Srbin Dušan Alimpijević, sjajno je započeo novu kampanju sa novim klubom Bešiktašem. Posle godina uspeha u Bursi, sa kojom je bio blizu osvajanja Evrokupa, Almipijević je u žiži novog projekta velikana iz Istanbula. Krenulo mu je vrlo dobro, u turskom šampionatu Bešiktaš ima polovičan skor 2-2, dok je u Evrokupu na maksimalnih 3-0 u grupi A, te deli prvo mesto sa potencijalnim evroligašima Parizom i London Lajonsima. Na drugoj strani litvanski Vulvsi odigrali su dve utakmice u grupi i upisali oba poraza. U mnogome ih je poremetila teška povreda najboljeg igrača Artursa Žagarsa, koju će teško nadomestiti. Verujemo u Alimpijevića, zato je naša opklada dvojka na „crno-bele“.

15640 Venezia – Joventut Badalona 2 (1.90)

Pre početka svake sezone Huventud je među kandidatima za osvajanje Evrokupa. Klub sa ogromnom tradicijom, koji je osvajao pehar u Evroligi, tradicionalno zaslužuje veliki respet, a ima i kvalitetan roster. Ipak, nisu se Španci baš proslavili na startu nove sezone, iako imaju skor od dve pobede i jednog poraza. Sve tri utakmice Huventuda bile su na jedan posed lopte, oba trijumfa nad Cedevitom i Vulvsima stigli su nakon produžetka. Priliku da ne stresiraju svoje navijače imaće na gostovanju italijanskoj Veneciji, koja je naređala tri neuspeha na startu Evrokupa.

Rukomet

41719 Aalborg – Kolstad H1 – 3.5 (1.97)

Danski velikan i najbolji tim u zemlji trostrukog uzastopnog prvaka sveta upao je u krizu. Kriza u Olborgu znači tri meča u Ligi šampiona bez pobede, a to se upravo dogodilo ekipi u kojoj je jedan od najboljih rukometaša u ovom milenijumu Mikel Hansen. Olborg nije trijumfovao u mečevima protiv Segeda, Zagreba i PSŽ-a, tako da je Kolstad „moranje“. Norveški predstavnik u Ligi šampiona važi za jednog od, barem na papiru, slabijih u takmičenju, ali je već sakupio šest bodova iz pet utakmica i nalazi se na visokoj trećoj poziciji u grupi A, a posebno su bili impresivni u poslednjem kolu u kojem su kod kuće savladali nemačkog velikana Kil. Ipak, Olborg je kvalitetniji tim, biće pod pritiskom, ali veliki igrači igraju najbolje u takvim situacijama, zato će Danci slaviti.

41709 Eurofarm Rabotnik – Vive Kielce H2 5.5 (1.78)

Proslavio je Vardar Severnu Makedoniju. Najveći klub u zemlji dvostruki je šampion Evrope u rukometu, ali ove sezone našeg južnog suseda u Ligi šampiona po prvi put u istoriji predstavlja Eurofarm. Jednostavno nije to to. Eurofarm ni izbliza nema Vardarovu tradiciju niti bazu navijača, a ni bod u eliti posle pet odigranih utakmica. Eurofarm ne samo da je izgubio svaki meč, već ima i veoma lošu gol-razliku od -41. Rival u šestom kolu biće mu aktuelni viceprvak Evrope poljsko Kjelce, koje je apsolutni favorit u ovom meču. Ekipa trenera Talanta Dušebajeva ima samo pet bodova u dosadašnjem toku takmičenja, ne igra dobro, ali je upravo Eurofarm idealan protivnik da se upišu bodovi i popravi raspoloženje.

41684 Vojvodina – Bjerringbro Silkeborg 1 (2.50)

Rukometna grozinca zahvatila je Novi Sad. Rukometaši Vojvodine prošle sezone doneli su prvi evropski trofej u vitrine sportskog društva osvajanjem Čelendž kupa, a sada su pred njima izazovi u drugom po rangu evropskom takmičenju Ligi Evrope, Voša je sjajno startovala, pobedom nad makedonskim Alkoidom u gostima sa 31:26, ali je sada očekuje znatno teži zadatak, jer joj u goste dolazi danski Silkeborg. Silkeborg važi za jednu od najboljih ekipa u „zemlji rukometa“, trenutno su četvrtoplasirani u šampionatu odmah iza učesnika Lige šampiona GOG-a i Olborga, te Fredericije. Za Dance nastupa i proslavljeni reprezentativac Rasmus Lauge, ali i Vojvodina ima svoje adute. Trener Boris Rojević „zategao“ je tim u kojem prednjači beloruski veteran Boris Puhovski, koji ima veliku podršku u srpskim asovima i reprezentativcima Vukašinom Vorkapićem i Milanom Milićem. Nadamo se da Vojvodina može do velike pobede u Slanoj bari.

Tenis

22098 Rune, Holger – Kecmanovic, Miomir 2 (2.01)

Nikako ne ide mladom supertalentovanom danskom teniseru Holgeru Runeu u poslednje vreme. Zbog toga je u pomoć pozvaom nekadašnjeg trenera Novaka Đokovićam Borisa Bekera koji će pokušati da ga vrati na pravi put. Izgubi je šesti na svetu Rune 10 od 11 poslednjih mečeva, što je podatak za nevericu i ogromnu brigu, šta mu se desilo, verovatno da ni sam ne zna, i to nakon što je stigao do četvrtfinala Vimbldona. Poslednji u nizu koji je Runeu uzeo skalp jeste srpski teniser Miomir Kecmanović i to pre manje od nedelju dana na turniru u Stokholmu. Sada će se Rune i Kecmanović ponovo sastati na startu Bazela, a Kecmanović bi mogao do još jednog trijumfa protiv „izgubljenog“ protivnika. Bekeru će trebati vreme da popravi stvari u Runeovoj uništenoj igri, to Miomir mora da iskoristi.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak