Tip izlog - Srbija ruši Španiju u Novom Sadu!

Autor: Lazar Nikolić
petak 10.05.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Naših 10 predloga.

Povezane vesti

Košarka

18450 Indiana Pacers – New York Knicks 1 (1.41)

Odigrala je Indijana sjajno u prvoj rundi plej-ofa i sa 4:2 u pobedama eliminisala favorizovani Milovki, ali stvari za Pejserse ne idu dobro protiv Niksa. Ekipa iz Njujorka predvođena feneomenalnim Džejlenom Bransonom dobila je obe utakmice u „Medison skver gardenu“ i grabi ka finalu Istočne konferencije. Ipak, ne mislimo da će sve proći glatko, jer nešto se pita i Indijana. Imaju domaći veoma dobar tim sa udarnom trojkom Halibarton, Siakam i Tarner, te se sigurno neće lako predati. Kod kuće su u poslednjem međusobnom duelu na kraju 2023. savladali Njujork i ubacili mu 140 poena, mogli bi da „zakuvaju“ stvari.

18047 Minnesota Timberwolves – Denver 1 (1.53)

Nikola Jokić je ponovo proglašen za MVP-a NBA lige, ali će mu to malo značiti ako ne odbrani šampionski prsten, a to u ovom trenutku deluje kao „nemoguća misija“. Nagetsi su naleteli na razigranu Minesota, koja je u prve dve utakmice radila šta je htela u Denveru i vodi sa 2:0 u seriji. Majstorske partije bek Timbervulvsa Entonija Edvardsa naterale su mnoge da ga porede sa najvećim svih vremena Majklom Džordanom, a 22-godišnjak samo želi da spusti euforiju i nastavi da se igra košarke. Na drugoj strani, Denver ne deluje kao ekipa koja može da se vrati u ovu seriju. Jedino je Jokić donekle na visini zadatka, dok podrška saigrača izostaje. Minesota igra na gornjoj granici svojih mogućnosti i blizu je da povede sa nedostižnih 3:0 u polufinalu Zapada.

13105 Baskonia  - Murcia H1 – 6.5 (1.92)

Za Baskoniju više popravnog u španskoj ACB ligi nema. Ekipa trenera Duška Ivanovića propustila je mnoge prilike da se ubaci u plej-of zonu, ali sada dva kola pre kraja zaostaje jednu pobedu u odnosu na osmoplasiranu Manresu i samo je obe pobede uz poraze rivala vode u doigravanje. Zbog toga tim iz Vitorije ima apsolutni imperativ da kod kuće savlada Mursiju. Gosti su osigurali mesto u plej-ofu, trenutno su sedmi, ali bi vrlo lako mogli da se popnu čak do četvrtog mesta. Ipak, nesumnjivo je da evroligaš ima bolji tim i morao bi to da dokaže sada kad je najvažnije. Markus Hauard će preuzeti odgovornost, a trebalo bi da ga isprate Miler-Mekintajer, Moneke i Marinković, ako to bude slučaj doći će kec na Baske.

13103 Barcelona – Unicaja H2 – 5.5 (1.94)

Verovatno nikom u Barseloni neće biti do košarke ovog petka, jer je „blaugrana“ u „majstorici“ plej-of Evrolige kod kuće poražena od Olimpijakosa i neće videti Fajnal-for. Ogromno je to razočarenje za giganta iz Katalonije i biće teško prebaciti se na domaće obaveze. A rival će biti sve samo ne lak. Unikaha je ovosezonski osvajač FIBA Lige šampioan i drugi tim na tabeli ACB lige, odmah iza Reala. Dodatni manjak motiva za domaćina je činjenica da ne mogu „regularni“ deo završiti iznad, a ni ispod, trećeg mesta, dok Unikaha možda može i do čeone pozicije pred plej-of, ako Real uprska na kraju. Na sve to dodajemo da su gosti mnogo odmorniji i psihološki sigurno bolje pripremljeni, pa nas ne bi iznenadilo da možda i slave u Barseloni.

13108 Valencia – Real Madrid 2 (1.48)

Real je čitave sezone ulagao maksimalan napor da ligaški deo šampionata završi na prvom mestu i tako ima prednost domaćeg terena kroz čitav plej-of. U poslednja dva kola aktuelni prvak Evrope to bi trebalo da potvrdi- Neće Realu biti lako u Valensiji, ali nemaju čega da se boje, jer znaju da je kvalitet na njihovoj strani. Madriđani su u sva četiri međusobna duela ove sezone savladali „slepe miševe“ i samo je u prvom evroligaškom meču bilo neizvesno. Jednostavno, Real je za klasu bolji i verujemo da će i po peti put uzeti meru domaćinu, koji je trenutno na visokoj četvrtoj poziciji, sa koje vrlo lako može da padne u finišu.

18989 Bursaspor – Fenerbahce 1 (2.90)

Veliki je podvig napravio Fenerbahče u plej-ofu Evrolige. Fener je pobedom protiv Monaka u „Kneževini“ postao prvi tim koji je kao gost kroz „majstoricu“ izborio plasman na Fajnal-for. Euforija u Istanbulu je velika, slave se trener Šarunas Jasikevičijus i junak pete utakmice Nik Kalates, ali Fener već očekuju nove obaveze. U zaostaloj utakmici poslednjeg kola šampionata Turske gostuju Bursi, a ovaj meč nema veliki rezultatski značaj za goste koji će „regularni“ deo prvenstva završiti na drugom mestu. Na drugoj strani za domaćina je ovo biti ili ne biti, jer ga pobeda protiv velikog rivala vodi u plej-of. Veliko je pitanje u kom će sastavu uopšte izaći Fener, pa se ne bismo iznenadili da Bursa dođe do „pobede sezone“ i ode u doigravanje.

18990 Armani Milano – Trento H1 – 10.5 (1.67)

Za vikend počinje plej-of italijanskog šampionata, a titulu brani dvostruki uzastopni prvak Armani iz Milana. „Manekeni“ su ligaški deo sezone završili na drguoj poziciji iza Virtusa, te će za rivala u prvoj rundi doigravanja imati Trento. Ne bi ovaj tim smeo da predstavlja problem za evroligaša, koji je u odličnoj formi i ima četiri vezane pobede pred najvažniji deo sezone. Na drugoj strani, Trento je u poslednjem kolu „regularnog“ dela deklasiran od Virtusa u Bolonji sa 108:61 i to dovoljno govori kako trenutno igra. Armani je dobio sva tri međusobna duela ove sezone i sve osim trijumfa domaćih dvocifrenom razlikom bilo bi iznenađenje. Mirotić, Šilds i Nejpir trebalo bi da donesu prevagu na stranu tima Etorea Mesine.

Tenis

24904 Nishioka, Yoshihito – Dimitrov, Grigor 2 Hendikep setova 1,5 (1.47)

Bugarski teniser Grigor Dimitrov igrao je fantastično na američkoj turneji i podsetio na svoja najbolja izdanja u karijeri. Stigao je Bugarin čak do finala na mastersu u Majamiju gde je poražen od Janika Siner i vratio se među 10 najboljih igrača na svetu. Šljaka, ipak nije najbolja podloga za Dimitrova, a porazi na startu turnira u Monte Karlu i Madridu govore u prilog tome. Sada je red da se nekada treći teniser sveta okuša u Rimu i konačno dođe do prve pobede ove sezone na šljaci. Protivnik mu je Japanac Nišioka, koji se ne može pohvaliti dobrom formom, jer nije imao blistav nastup ni na neuporedivo slabijem čelendžeru u Kaljariju, gde je ispao već u drugoj rundi.Ne bi smeo Dimitrov da ima problema sa 70 mesta slabije rangiranim Nišiokom koga je pobedio bez izgubljenog seta u prethodna dva međusobna duela, isti scenario predviđamo i sada.

Rukomet

41424 Serbia – Spain 1 (2.75)

Pokazala je reprezentacija Srbije da nije baš toliki autsajder protiv Španije u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo. Jesu „orlovi“ predvođeni novim selektorom Borisom Rojevićem izgubili u Ljeidi sa 32:28, ali su ostavili nadu, kakavu-takvu, da bi mogli do velikog čuda u novosadskom „SPENS-u“. Srbiji u revanšu 12. maja treba najaveća pobeda u ovoj deceniji i to ne bilo kakva, već ona sa najmanje četiri gola razlike protiv izuzetne „crvene furije“. Ako se sve kockice budu poklopile, možda i možemo do senzacije, ali bi podvig bio i uopšte savladati Špance bilo kakvom razlikom. Pokazali su Lazar Kukić i drugovi da mogu biti ravnopravni, a uz podršku domaće publike, mogli bismo i do trijumfa, uz čudo do Mundijala.

41429 North Macedonia – Faroe Islands 2 (2.70)

Ono što se najavljivalo i ostvarilo se. Moćna Farska Ostrva su na svom terenu deklasirala Severnu Makedoniju sa 34:27 u prvom meču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo. Sada su Farani na 60 minuta do istorijskog plasmana na planetarnu smotru. Tako bi ova malena država vezala Evropsko, pa Svetsko prvenestvo što dovoljno govori koliko ozbiljno i koliko dobro igraju rukomet. Makedonci su odlaskaom Kirila Lazarova i smanjenjem ulaganja u dvostrukog prvaka Evrope Vardar izgubili snagu, a Lazarov sada kao selektor pokušava da „oživi“ najpopularniji sport kod naših južnih komšija. Ipak, Svetsko prvenstvo Makedonci neće videti, „crveni tepih“ spreman je za Farane, koji su favoriti i u Skoplju.

 

 

Ne propustite