Tip izlog - Teška srca igramo protiv Miše!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 09.04.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Zvezda ima čemu da se nada u Dubrovniku.

Povezane vesti

14101 Paris - JL Bourg 1 & MANJE 164.5 (2.55)

Francusko finale Evrokupa startuje ovog utorka, a domaćin Pariz je blagi favorit da sjajnu sezonu kruniše prednošću nakon prvog meča protiv Burža. Domaćin je u neverovatnoj seriji rezultata, ali bez bele zastave u prestonicu stiže i tim koji je u prethodnoj rundi eliminisao Alimpijevićev Bešiktaš. Trijumf Parižana ne bi trebalo da se dovodi u pitanje, ali znajući ogroman ulog meča ne bi trebalo očekivati preveliki broj poena, zbog čega vredi pokušati da u konačnom zbiru neće prelaziti više od 164 na obe strane.

10547 Monaco - Bayern Munich H1 -9.5 (1.84)

Tim Saše Obradovića želi da regularni deo sezone u Evroligi završi na trijumfalan način kako bi benefite odličnih igra iskoristio pred nadolazeći plej-of. Bajern je od potencijalnog ulaska u TOP10 postao najveće razočarenje ove evroligaške sezone pa se očekuje da porazom i okonča elitno takmičenje. Imajući u vidu malu kvotu koja se nudi na pobedu Monaka trebalo bi pokušati sa trijumfom francuskog tima uz hendikep od minus 9.5 poena.

10549 Zalgiris Kaunas - Real Madrid Domacin ukupno 80.5 VIŠE (1.88)

Košarkaši Žalgirisa, uprkos tome što nisu izborili željeni plej-in Evrolige, imaju razloga za ponos, a bolji oproštaj pred domaćom publikom nisu mogli da požele ove sezone od dolaska lidera i branioca trofeja Real Madrida. Kraljevski klub stiže u Kaunas kao neprikosnoveni lider, ali su prethodni dueli protiv Baskonije i Crvene zvezde pokazali da Mateov tim prima veliki broj poena. Znajući filozofiju koju baštini Andrea Trinkijeri probajte sa opcijom da Žalgiris postigne više od 80 poena na ovom meču.

10551 Maccabi Tel Aviv - Armani Milano Ukupno 164.5 VIŠE (1.88)

Makabi će regularni deo sezone u Evroligi završiti kao sedmoplasirani budući da mu ni pobeda u poslednjem kolu protiv Armanija neće omogućiti da prestigne Fenerbahče, jer ima slabiji međusobni skor od istanbulskog tima. „Manekeni“ stižu u Beograd namerni da učine sve što je do njih i pobede „Ponos Izraela“ kako bi ostali u teško izvodljivoj kombinatorici da se domognu plej-ina. Prvi duel u Milanu krajem oktobra obilovao je koševima, pa se efikasna utakmica očekuje i ovog četvrtka.

10552 Panathinaikos - Alba Berlin Domacin ukupno 90.5 VIŠE (1.82)

Atamanov tim igra odlično ove sezone i sjajnu formu rezultata želi da kruniše i pobedom protiv Albe u poslednjem kolu regularnog dela Evrolige. Dolazak slabašnog nemačkog tima i budućeg učesnika Evrokupa garantuje još jednu dobru partiju „Zelenih“ pred frenetičnom publikom u OAKA Areni. Imajući u vidu mizerno malu kvotu na pobedu domaćih, vredi probati sa opcijom da će Matijas Lesor i saigrači postići više od 90 poena na ovoj utakmici. Kvota je prilično dobra.

Vaterpolo

47278 Jug Dubrovnik – Crvena zvezda H2 – 2.5 (1.75)

Tog prvog juna 2013. godine „goreo“ je Beograd, a Crvena zvezda postala šampion Evrope u vaterpolu. Tadašnja generacija crveno-belih predvođena Andrijom Prlainovićem postala je najbolja na „starom kontinentu“, a u velikom finalu savladan je dubrovački Jug, Od toga finala odigrali su ovi timovi brojne međuosbne duele, ali im 11 godina kasnije slede verovatno najvažniji od tog trenutku, bar kada je Zvezda u pitanju. Ponovo se srpski klub bori za evropski pehar, a u četvrtfinalu Evropkupa čeka ih stari znanac Jug. Hrvatski klub imao je velike ambicije u Ligi šampiona, ali je brzo ispao, pa će priliku za konitnentalni trofej potražiti u Evrokupu. Sigurno da je Jug favorit, jer ima osam uzastopnih pobeda u međusobnim duelima, ali Zvezda može da prekine ovu tradiciju. Crveno-beli su sve bolji ove sezone, a u poslednjem duelu Jug je slavio posle velike drame sa 14:13. Dakle, tu su negde Beograđani, a upravo sada kada je najvažnije mogli bi da zablistaju. Za početak da barem upišu minimalan poraz u gostima, a onda na svom bazenu uz pomoć navijača sruše veliki Jug.

Tenis

20022 Kecmanovic, Miomir – Berrettini, Matteo H2 1.5 set (2.33)

Uvek nam je neprijatno kada igramo protiv naših, ali sada prosto ne možemo da izbegnemo opkladu protiv Miomira Kecmanović, Mnogo se očekivalo od srpskog tenisera ove godine, a umesto toga Miomir igra razočaravajuće. Vezao je 66. na svetu Kecmanović ispadanja u prvom kolu na turnirima u Akapulku, Indijan Velsu, Majamiju i Eštorilu, a isto ga najverovatnije čeka i na mastersu u Monte Karlu. Finalista Vimbldona Mateo Beretini neočekivano je odigrao sjajno na prvom ovogodišnjem turniru na šljaci i osvojio trofej u Marakešu, pa pun samopouzdanja dolazi u „Kneževinu“. Kako igra Kecmanović teško će i do seta.

20026 Hurkacz, Hubert – Draper, Jack 1 (1.75)

Prošla nedelja u svetu tenisa bila je specifična, jer je pored Matea Beretinija još jedan igrač koji mnogo više voli brzu podlogu zablistao na najsporijoj. Poljak Hubert Hurkač nadmašio je sva očekivanja i osvojio prvu titulu na šljaci u portugalskom Eštorilu. Jeste Hurkač osmi na svetu, ali je do Eštorila bio katastrofalan na šljaci, te se njegova titula može podvesti pod senzacijom. Sada ga na startu mastersa u Monte Karlu čeka Britanac Džek Drejper, za koga je šljaka „strano telo“. Zbog toga, ali i forme, kao i dve od tri pobede Hurkača u međusobnim duelima, Poljak je favorit.

Hokej

31564 Sparta Prague – Trinec 1 (1.83)

Imala je Sparta prvu „meč loptu“ u četvrtoj utakmici polufinalne serije plej-of šampionata Češke u hokeju na ledu, ali je sa 4:1 poražena od aktuelnog prvaka Trineca u gostima. Tako je odluka o finalisti odložena i premeštena u prestonicu Prag. Sada će Sparta pokušati da završi posao pred svojim navijačima i veliki je favorit da to učini. Pokazao je domaćin da je ove sezone bolji od aktuelnog prvaka, slavio tri puta uzastopno u polufinalu i u još četiri navrata u toku sezone, za ogromnu seriju od 7:0, koju je Trinec konačno prekinuo. Ipak, to nesumnjivo govori ko je bolji od ova dva rivala, a Sparta će samo dati konačnu potvrdu.

 

31905 Aalborg – Esbjerg 1 (1.57)

Bio je prvak Danske „na konopcima“ u polufinalnoj seriji plej-ofa. Vodio je autsajder Esbjerg sa 3:1 u seriji i sve mirisalo na veliko iznenađenje, ali je onda Olborg pokazao ko se pita u domovini. Slavio je branilac titule sa 5:2 kao domaćin, a onda indentičnim rezultatom i kao gost protiv Esbjerga, spasio dve „meč lopte“ i seriju premestio na domaći led. Sada je u „majstorici“ Olborg apsolutni favorit. Digao se velikan iz pepela i spreman je da zada uzdrmanom rivalu poslednji udarac, tako se još jednom plasira u veliko finale.

 

 

 

Ne propustite