Tip izlog - Vaterpolo, tenis i boks!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 13.09.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Predlažemo za vas...

Povezane vesti

Vaterpolo

47234 Sabadell – Pays d'Aix H1 (1.85)

Utakmicama kvalifikacija za Ligu šampiona počinje nova klupska sezona u vaterpolu. Do nedelje će se odvijati takmičenja u četiri kvalifikacione grupe, iz kojih će samo prvoplasirane ekipe izboriti plasman u elitno društvo. U centru pažnje biće turnir u Kragujevcu, gde će Radnički pokušati da se domogne Lige šampiona u veoma jakoj konkurenciji Vuljagmenija, Mladosti i BVSC-a, dok će ekipa Šapca igrati na turniru u španskom Sabadelju, gde će domaćin biti najveći favorit. Sabadelj će startovati u petak protiv trećeplasirane ekipe iz francuskog šampionata Piji d'eksa. Španski tim je prošle sezone igrao u Ligi šampiona, nije prošao grupnu fazu, ali se izborio da takmičenje nastavi u Evrokupu, gde je stigao do polufinala, pa sada želi da bar ponovi nešto slično i ne bi trebalo da ima problema na startu kvalifikacija.

Košarka

14742 Atlanta Dream W – Washington Mystics W Tim2 6-10 (2.90)

Završnica je ligaškog dela takmičenja u ženskoj NBA ligi, a u subotu će na programu biti i duel direktnih rivala za plasman u plej-of. I Atlanta i Vašington imaju po 12 pobeda iz 36 odigranih mečeva, ali još uvek mogu da se domognu osmog mesta u generalnom plasmanu koje vodi u plej-of, s obzirom da trenutno osmoplasirani Čikago ima samo jednu pobedu više. Vašington je u boljoj formi, ima tri pobede iz poslednje četiri utakmice, Atlanta samo jednu, i to posle produžetka nad slabašnim Dalas Vingsima. Vašington je u junu ubedljivo dobio prethodni duel sa Atlantom, pa mu i ovoga puta dajemo prednost.

14744 Indiana Fever W – Las Vegas Aces W 2-2 (1.83)

Ostajemo u WNBA ligi, gde je ekipa Las Vegasa dvostruki uzastopni šampion i ove sezone ponovo brani titulu, ali tokom ligaškog dela takmičenja nije dominantna kako se očekivalo. Trenutno je drugoplasirana na Istoku, sa četiri poraza više od vodeće Minesote, a u generalnom plasmanu zauzima tek četvrto mesto. Ipak, kako se bliži plej-of, šampionke iz Las Vegasa su u sve boljoj formi, upisale su četiri pobede u prethodne četiri utakmice, a na vidiku je još jedna. Ne želimo nikoga da potcenjujemo, ali ekipa Indijane je u poslednjih nekoliko godina bukvalno postala ''redovna mušterija'' ekipi Las Vegasa koja je dobila deset poslednjih međusobnih susreta, poslednji u četvrtak, uz sjajnu partiju Ađe Vilson koja je taj meč završila sa 27 poena i 12 asistencija.

14743 Minnesota Lynx W – Chicago Sky W Više od 159.5 poena (2.02)

Minesota je odličnim igrama u većem delu sezone istakla ozbiljnu kandidaturu za osvajanje titule, a do kraja ligaškog dela sezone će joj glavni cilj biti da osigura drugu poziciju u generalnom plasmanu pred plej-of, jer sjajni Njujork Liberti ima tri pobede više i teško ga je prestići. U noći između petka i subote Minesota će imati ''zicer'' na svom terenu protiv Čikaga koji ima šanse da uhvati ''poslednji voz'' za plej-of, ali realno je kvalitet na strani domaćeg tima. Minesota je dobila obe utakmice protiv Čikaga ove sezone, mada je Čikago predvođen Brazilkom Kamilom Kardoso početkom ovog meseca pružio dobar otpor favoritu i tada je bilo ''samo'' 79:74 za Minesotu.

Tenis

27108 Osorio Serrano, Maria Camila – Rakhimova Kamilla 1 (2.03)

U meksičkoj Gvadalahari u se održava WTA turnir iz serije 500, koji polako ulazi u samu završnicu, stiglo se do četvrtfinala, a zanimljiva borba očekuje se u duelu Kolumbijke Kamile Osorio i Ruskinje Kamile Rahimove. Ove dve teniserke su bliske i po godinama, i po plasmanu na WTA listi. I jedna i druga su 2001. godište, tek treba da dostignu zenit svojih karijera, a Osorio je nešto bolje plasirana, na 80. je mestu, šest mesta ispred svoje naredne rivalke. Rahimova je na startu ovog turnira eliminisala našu Aleksandru Krunić, slavila je u dva seta, a zatim se neočekivano plasirala u četvrtfinale preko favorizovane Viktorije Azarenke koja je morala da preda meč u drugom setu zbog povrede. Kamila Osorio je do četvrtfinala stigla preko sedme nositeljke Veronike Kudermetove koju je savladala posle velike borbe, duge preko tri sata. Nešto slično i sada očekujemo, a prednost dajemo Kolumbijki.

Formula 1

5481 Race Azerbaijan 2024 Winner Verstappen, Max (7.40)

Kada se za trijumf trostrukog uzastopnog prvaka sveta u Formuli 1 Maksa Ferstapena daje ogromna kvota 7.40, to je odličan pokazatelj da nešto ne funkcioniše u Red Bulu. Delovao je godinama Maks kao da je “sa druge planete” u odnosu na rivale, ali je trenutno u velikoj krizi. Holanđanin nije trijumfovao na poslednjih pet trka, što je za njegove standarde ravno katastrofi. Ipak, Ferstapen je zbog sjajnog prvog dela šampionata još uvek lider u generalnom plasmanu sa 62 boda više od Landa Norisa. Azerbejedžan bi konačno mogao biti Maksov. Ovde je Red Bul slavio u poslednje tri godine, od toga je Ferstapenov klupski drug Serhio Perez u dva navrata bio na najvišem pobedničkom postolju. Nema sumnje da će Britanci Noris i Luis Hamilton učiniti sve da produže Maksov niz bez trijumfa, ali vredi probati sa Ferstapenom, jer šampion mora da proradi.

Boks

78420 Alvarez, Saul – Berlanga, Edgar 1 nokaut (1.33)

Veliki spektakl očekuje nas u gradu za spektakle Las Vegasu. Najbolji bosker današnjice u super-srednjoj kategoriji Meksikanac Saul Alvarez braniće objednjene pojase u WBC, WBO I WBA federaciji. Priliku da mu sve uzme imaće neporaženi izazivač Portorikanac Edgar Berlanga, koji ima skor od 22 pobede u profesionalnoj kategoriji. Ipak, ono što je Alvarez prošao u svojoj karijeri je zastrašujuće. Boksovao je neverovatnih 65 profesioanalnih borbi ovaj 34-godišnjak I izgradio svoje ime sa 61 pobedom u njima, od toga 39 bili su nokauti. Zbog toga ne možemo protiv Alvareza, a nokaut za njegovo slavlje deluje kao najrealnija opcija, iako se Berlanga nikada nije suočio sa porazom. Za sve postoji prvi put.

77595 Piwowarczyk, Damian – Wojcik, Marcin 2 (1.73)

Poljski “Div” Marčin Vojčik imaće novi zadatak pred sobom u KSW-u 98. Vojčika će u oktakogonu dočekati sunarodnik Damijan Pivovarski i pokušati da se proslavi trijumfom nad velikanom tamošnjeg MMA sporta. Vojčik ima 35 godina i 28 borbi u karijeri, od kojih je slavio u 19. Na drugoj strani, Pivovarčik je devet godina mlađi, Samim tim I manje iskusan. Borio se ukupno 11 puta i ima skor 8-3 u poluteškoj kategoriji. Verujemo da će iskustvo presuditi, posebno je Pivovarčik ne važi za zvezdu u usponu, već je borac koji je izgubio svoj poslednji meč, iako je u najboljim godinama.

77989 Mccourt, Leah – Collins, Sara 2 (1.86)

London će biti domaćin Belatora, odnosno “Ovo arena” smeštena na kultnom “Vembliju”. Jedna od borbi večri biće ona u ženskoj konkurenciji, gde će u oktagonu biti Britanka Lea Mekort i Australijanka Sara Kolins. Domaća takmičarka je iskusnija, ima 11 profesionalnih borbi i osam trijumfa, dok je Sara Kolins neporažena, sa svih pet trijumfa. Biće ovo jedna od najizjednačenijih borbi večeri, a teško je prognozirati pobednicu. Ipak, naš izbor je Sara Kolins. Razlog za to je njena dosadašnja nepobedivost i slabija forma Mekort, koja je dva svoja ukupno tri poraza doživela u poslednje četiri borbe, te nije u najboljem momentu.

77999 O’Malley, Sean – Dvalishvili, Merab 2 (2.03)

UFC je ponovo u Nevadi, tačnije Las Vegasu, gde se održava 306 događaj ove MMA federacije. Osiguran je spektakl, a možda i najbolja borba večeri biće između Amerikanca Sina O’Mejlija i Gruzina Meraba Dvališvilija. O’Mejli ima samo jedan jedini poraz u 19 profesionalnih borbi. Ovaj borac vlada bantam kategorijom, ali je čini se konačno dobio protivnika po meri. Gruzin Dvališvili je novi borac sa prostora bivšeg SSSR-a koji je osvojio svet. Konačnu potvrdu dao bi trijumf protiv O’Majlija, pa je ovo 33-godišnjem Dvališviliju borba karijere u kojoj je do sada ostvario 17 pobeda i četiri poraza, poslednjih još 2018. godine. Ako neko može da svrgne sa trona O’Mejlija, to je Dvališvili.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak