Tip izlog - Virtus slavi u "Pioniru", Olimpijakos može da osvoji Kataloniju!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 09.01.2024.
12:30
Izvor: Sportske.net

Kladimo se i na mečeve Evropskog prvenstva u rukometu.

Povezane vesti

Košarka

17732 Monaco – Baskonia Ukupno poena 165.5 manje (1.92)

Posle 19 odigranih utakmica u „regularnom“ delu Evrolige Monako i Baskonija imaju identičan skor 10-9. Koliko je Evroliga ujednačena ove sezone govori podatak da su „kneževi“ zbog boljeg koš-razlike osmi, a ekipa iz Baskije tek 11. na tabeli. Biće ovo susret dvojice bivših trenera Crvene zvezde Saše Obradovića i Duška Ivanovića. Obojica neguju stil košarke u kojem sve počinje i završava se odbranom, tako da nas očekuje izuzetno tvrda i taktički zahtevna utakmica. Ekipe su sličnog kvaliteta, s tim što Monako ulazi u ovaj duel bez suspendovanog Elija Okoboa i sa poljuljanim timskim duhom. Pitanje je da li će Markus Hauard i drugovi to iskoristiti, ali pitanja nema kada je broj poena na utakmici u pitanju.

17235 Bayern Munich – Real Madrid H2 6.5 (1.95)

Odigrao je akutelni prvak Evrope antologijsku utakmicu protiv Efesa u Madridu i slavio posle čak četiri produžetka. Sada najbolji tim Evrolige očekuje gostovanje u Minhenu i susret sa bivšim trenerom Pablom Lasom. Bajern se nada ulasku u doigravanje. Bavarci su trenutno 14. na tabeli sa osam pobeda i 11 poraza, te im je imperativ pobede kod kuće veliki, iako im u goste dolazi moćni „kraljevski“ klub. Ipak, nema Bajern dovoljno individualnog kvaliteta da se suprotstavi Kampacu i drugovima. U Madridu je Real slavio sa 15 poena viška, ovde će sa preko sedam.

17236 Panathinaikos – Anadolu Efes H1 – 5.5 (1.90)

Izuzetno zanimljiva utakmica očekuje nas u Atini gde domaći Panatinaikos dočekuje turski Efes. Bivši trener Efesa Ergin Ataman složio je kockice na novom poslu, pa „zeleni“ deluju jako dobro u ovom delu sezone. PAO je trenutno četvrti na tabeli sa skorom 11-8 i samo jednim porazom u poslednjih pet utakmica. Problem za domaće biće izostanak Luke Vildoze koji mora na operaciju posle povrede kolena, ali su Grci favoriti i bez njega. Efes je tek 15. sa sedam trijumfa i 12 poraza. Ekipa Erdema Džana ima samo dve pobede u gostima i po tome je jedna od najslabijih u Evroligi. U Atini se taj skor neće popraviti. PAO je u naletu i doći će do novog trijumfa.

17238 Valencia – Zalgiris H1 – 6.5 (1.89)

Ukoliko Valensija želi da se nađe u doigravanju ovu utakmicu mora rešiti u svoju korist. „Slepi miševi“ sasvim dobro čuvaju domaći teren i imaju skor 7-4 u „Fonteti“, a sada im u goste dolazi litvanski Žalgiris koji je izgubio na poslednja tri evroligaška gostovanja. Ekipa koju je od skora preuzeo Andrea Trinkijeri razočarala je u prošlom kolu i sa ubedljivih 93:79 izgubila od poslednjeplasiranog Asvela u Lionu. Važno je istaći da se domaćin sa skorom 10-9 bori za doigravanje, dok Žalgiris ima tri pobede manje i daleko je od toga, pa je i motivacija verovatno na strani „slepih miševa“ koji su mnogo ozbiljniji tim ove sezone, a to potvrđuje i njihova pobeda u Kaunasu rezultatom 87:72.

17297 Barcelona – Olympiacos H2 – 3.5 (1.96)

Derbi 20. kola Evrolige igra se u Kataloniji gde domaća Barselona dočekuje grčki Olimpijakos. Obe ekipe gledali smo na Fajnal-foru prošle sezone, a i ove imaju iste ambicije. Barsa je posle šokantnog poraza od Albe i katastrofe u Monaku vratila samopuzdanje trijumfima u prošlom „duplom kolu“  protiv Reala i Baskonije, pa spremna dočekuje Pirejce. I Olimpijakos je prepun samopuzdanje. Crveno-beli imaju četiri uzastopna trijumfa i ponovo su konkurenti za sam vrh tabele. Proigrala je ekipa Jorgosa Barcokasa, te nas očekuje izuzetno neizvestan meč. Olimpijakos je prošle sezone slavio u Barseloni, mogao bi i ove da se trijumfalno vrati iz Katalonije. Nijanse će odlučivati.

17296 Maccabi Tel Aviv – Virtus Bologna 2 (2.17)

Makabi se u izuzetno specifičnoj situaciji sasvim dobro snalazi. Izraelci svoje utakmice igraju u beogradskom „Pioniru“ bez prisustva publike, ali ih to nije omelo da trenutno budu na sasvim dobrom sedmom mestu sa skorom 11-8 i dobrim šansama da se domognu plej-ofa. Sada im u goste dolazi fantastični Virtus koji odbija da padne u formi. Naprotiv, ekipa Luke Bankija sve je bolja i bolja, pa je tim iz Bolonje drugi na tabeli sa svega pet poraza do sada. Virtus je trijumfom u „Areni“ protiv Partizana pokazao da ume da igra u gostima, a ovde neće imati publiku protiv sebe. Sasvim se dobro Italijani snalaze u gostima i mogli bi do novog podviga. Više su pokazali od Makabija i bliži su pobedi.

18186 BC Wolves – Cedevita Olimpija H2 – 5.5 (1.90)

Ako ste gledali utakmice Cedevita Olimpije protiv beogradskih „večitih“ rivala u Ljubljani i njihove briljantne pobede nad njima verovatno vam nije jasno kako Slovenci imaju katastrofalnih 0-13 u Evrokupu. Verovali ili ne, tek Cedevita Olimpija je jedini tim u takmičenju koji ne zna za trijumf. Prilika da se to promeni biće gostovanje Vulvsima u Litvaniji. Ako postoji tim protiv koga može da se ubeleži ta toliko željena pobeda to su „vukovi“ Vulvsi su seriju od devet uzastopnih poraza u svim takmičenjima prekinuli pobedom u domaćem šampionatu nad Nevezisom, u Evrokupu su izgubili pet poslendjih utakmica i sve ukazuje na to da Cedevita Olimpija ima šansu. Ljubljančani dolaze u Litvaniju osokoljeni trijumfom nad Crvenom zvezdom u AdmiralBet ABA ligi i sad im je prava prilika da se upišu u Evropi.

Rukomet

43455 Germany – Switzerland H1 – 4.5 (1.78)

Rukomet je religija u Nemačkoj, a ova zemlja je domaćin Evropskog šampionata. Nemci na evropsko zlato čekaju od 2016. godine i pred sobom su postavili jasan cilj, da se u domovini vrate na pobedničko postolje. Za početak ih očekuje duel sa Švajcarcima koji su daleko od elitne reprezentacije. Švajcarska je od 2008. do danas učestvovala na samo jednom Evropskom prvenstvu i završila ga na 16. mestu 2020. godine. Nije pitanje da li će Nemci u ovom meču stići do pobede, već samo razlika sa kojom će trijumfovati. Verujemo da će ih podrška sa tribina naterati da budu ubedljivi.

43457 Slovenia – Faroe Islands H1 – 4.5 (1.88)

Ovo će biti prvo veliko takmičenje na kojem će učestvovati Farska Ostrva. Farani su oduševili sve plasmanom na Evropsko prvenstvo, ali ih sada čekaju baš teški izazovi, a veliko je pitanje da li su njima dorasli. Slovenija spada među bolje evropske selekcije, iako ima samo jednu medalju, onu iz 2004. godine, kada su bili domaćini. Ovo će biti prvi međusobni duel ove dve selekcije, a razliku u korist Slovenije trebalo bi da naprave svetski poznati igrači poput Barsininih Blaža Janca i Domena Makuca, a tu je i sjajni Dean Bombač. Dovoljno da Farani ne dođu do senzacije.

Hokej

35720 Salzburg – HC Asiago H1 – 1.5 (1.64)

Prvak Austrije ekipa Salcburga trenutno je druga na tabeli nacionalnog šampiona sa bodom manje od prvoplasiranog Klagenfurta. Salcburg sada očekuje duel sa Asijagom koji spada među najslabije ekipe u šampionatu. Gosti su pretposlednji na tabeli i ne bi smeli da prete moćnom Salcburgu. Šampion je u oba međusobna duela ove sezone savladao Asijago sa 4:2 i 6:2, te nema dileme da će i treća biti sreća za domaćina. 

Ne propustite