TNT ponuda - Het-trik Halanda vredi devetostruko, pogodiće i Šeško!

Autor: Lazar Nikolić
petak 10.05.2024.
15:00
Izvor: Sportske.net

"Opasni" tipovi.

Povezane vesti

9507 Wolves - Crystal Palace GG&4+&Mateta strelac na meču (5.00)

Moramo da ispoštujemo sjajnog napadača Palasa. Mateta je eksplodirao u poslednjih mesec dana, na šest mečeva šest golova, dovodio je do ludila Junajted u ponedeljak. Prijala mu je promena trenera, Glasner je mnogo ofanzivniji stručnjak od iskusnog Hodžsona. "Orlovi" daju dosta golova, igraju mnogo lepšti fudbal. Pomenuti francuski napadač je ranije igrao za Majnc, u prethodne dve i po sezone se nije naigrao, uvek je gledao u leđa zemljaku Eduardu. Sada želi da završi sezonu kao najbolji strelac tima, Eduard je dao sedam golova (počeo četiri meča više), Mateta bi u Vulverhemtonu protiv takođe bezbrižnih "Vukova" mogao da nastavi seriju. Golovi se u Midlendu podrazumevaju...

9508 Frosinone - Inter 2+I&Lautaro prvi strelac (7.00)

Najbolji strelac Serije A je utihnuo od kada je Inter obezbedio titulu, dosta je prigovora bilo na ponašanje igrača Intera posle poraza od Sasuola u gostima. Teško je naći motiv, osvojili su "Skudeto", davno ispali iz kupa, kao i Lige šampiona gde ih je eliminisao Atletiko. "Bik" posti od kraja februara, počeće meč, najverovatnije uz Ibrahimovića. Biće gladan golova, postigao ih je 23, veliku većinu u prvom delu sezone. Teško da neko može da ga ugrozi, no on će probati da popravi saldo u poslednjim mečevima. Frozinone se bori za opstanak, nemaju puno da izgube, dva su koraka iznad zone ispadanja. Neće se samo braniti, pa očekujemo dosta golova od početka, a dodaćemo i Argentinca kao prvog strelca na meču.

95035 Athletic Bilbao - Osasuna 2+ crveni kartoni (20)

Ovo je mali baskijski derbi, timovi poslednjih desetak godina nemaju dobre odnose, problem je što je moćniji Atletik otimao mlade igrače timu iz Pamplone. Iako ovaj meč ne znači puno kada je krajnji rezultat u pitanju, ostali su repovi iz prvog dela sezone. Tada smo videli dva crvena kartona, Sanseta i Avile, ovaj drugi, igrač Osasune je zaista divljački startovao na protivničkog igrača, u trenutku kada je sve bilo gotovo i Bilbao već praktično pobedio na "El Sadaru". I prošle sezone viđena je poplava kartona u susretu komšija. Osasuna je sigurna, Bilbao je osvojio kup i već obezbedio LE, teško će uhvatiti Atletiko, mada je matematički moguće. Samo jedan oštriji start i krv će proključati, Navara se naslanja na Baskiju, postoji regionalno rivalstvo, pa nije ni čudo što ume da bude baš gadno kada igraju ovi timovi.

9509  Fulham - Manchester City Haaland hat-trick (9.00)

Idealni scenario za šampiona je sledeći. Da odnesu bodove sa zapada Londona u subotu u rano popodne i onda sa dva boda više i mečom manje sačekaju rasplet gostovanja Arsenala u nedelju na "Old Trafordu". Taj zaostali meč, "Građani" igraju već sredinom nedelje protiv Totenhema, ako Arsenal ne pobedi u Mančesteru, Pep i kompanija bi mogli već sredinom nedelje da overe krunu. To i jeste cilj, da se posle toga ekipa odmori u poslednjem kolu protiv Vest Hema i sveža sačeka finale kupa protiv Mančester Junajteda. Fulam je davno završio sezonu kada su takmičarske ambicije u pitanju, lako su zauzeli mesto u sredini, posle prodaje Mitrovića više nisu ni mogli, nije bilo realno. Haland će početi meč, dao je 36 golova u svim takmičenjima, prošle je završio sa 52. Bio je povređen u jednom delu, ali svejedno, nije na nivou prve sezone. Tri puta je napravio het-trik, poslednji put nedavno protiv Vulvsa, a prvom delu sezone je dao tri gola u pobedi protiv Fulama od 5:2 prošlog septembra. Pa da probamo ponovo...

95010 RB Leipzig - Werder 4+&Šeško 2+ golovi (6.50)

Slovenac igra odlično, u poslednjih pet mečeva je na svakoj utakmici dao gol. Približava se kraj sezone, Lajpcig će biti četvrti ili eventualno peti, mada je najvažnije da će ponovo igrati u Ligi šampiona. Na oproštaju od svojih navijača će ugostiti Verder koji je opušten, daleko od borbe za opstanak, dremaju u sredini tabele. Kako smo i pretpostavili, prošle nedelje su odigrali efikasan meč protiv Gladbaha kome je bilo važnije, završilo je 2:2. I ovde bismo mogli da vidimo dosta golova, uz to dodaćemo i Šeška kao dvostrukog strelca, postizao je po jedan gol u proteklih mesec i po, evo šanse da joj popravi učinak. Iako je u rotaciji iza Luisa Opende, sada dobija šansu od početka. Bivši igrač Salcburga je, iako je počeo samo polovinu mečeva u Bundesligi (čak 13 puta ulazio sa klupe) dao 16 golova. Pošto će Belgijanac biti najverovatnije prodat, slovenački fudbaler će sigurno predvoditi napad nemačkog prvoligaša sledeće sezone.

1908 Sittard - PSV GGI&GGII (12.20)

Opušteno u Limburg, PSV je proslavio titulu, vratili su "Farmeri" krunu u Ajndhoven nakon šest godina, a Peter Boš bivši trener Ajaksa i Leverkuzena je konačno osvojio trofej. Sigurno da će najefikasniji tim lige želeti novu goleadu, no nema rezultatskog pritiska ni kod domaće Fortune koja šampionat završava u sredini. Imali su lakšu sezonu od očekivane, iskusni igrači kao Dajks, Halilović, kapiten Pinto su doneli sigurnost ekipi koja igra najbolju sezonu u ovom veku. Za kraj na svom stadionu mogli bi da pruže jak otpor a i da nekim ranim golom pokrenu zabavu u ovoj ipak beznačajnoj utakmici.

1806 Portimonense - Rio Ave tačan rezultat 1:0 (6.90)

Biće ovo jaka uplata na "keca", Portimomense je na mestu koje znači plej-aut, nije prijatno igrati ni baraž za opstanak, mogu da se izvuku dva poslednja kola. Imaju dva boda manje od novajlije Estrelje, na ruku im ide što pomenuta "Zvezda" igra u gostima protiv, istina, otpisane Vizele. Za crno-bele sa portugalske rivijere Algarve na jugu, jedini način je da osvoje šest bodova (u poslednjem kolu gostiju Farenseu) i da se nadaju da Estrelja neće pobediti preostala dva meča. Ako pomenute ekipe budu poravnate ostaje Portimonense, imaju bolji međusobni skor od tima iz predgrađa Lisabona. Rio Ave za vikend ne mora da brine, verovatno će izvesti kombinovani tim, ovakvi mečevi se obično u Portugalu završavaju pobedom domaćina od 1:0.

1592 Palmeiras - Atletico Paranaense tačan rezultat 1:0 (5.50)

Prethodne sezone nekoliko puta smo pogodili ovaj rezultat. "Zeleni" su loše startovali, ali ovo je njihov način. "Verdao" je remizirao protiv Flamenga, nakon što su neugodno iznenađeni od Internasionala. Teško daju golove, ali su dobili Kujabu u gostima prošlog vikenda. Sve u svemu, Atletiko Paranaense koji je poveo trku u Brazilu sa tri pobede u pet mečeva je stari dužnik, sećate se kako su pre par godina šokirali verovatno najbolji tim Južne Amerike u Kopa Liberadores. Ali je tada na klupi bio stari vuk i bivši trener Palmeirasa "Veliki Fil" Skolari. Ovo bi moglo da završi kao i prošle godine, pobedom Palmeirasa od 1:0.

1106 Doncaster - Crewe 5+ (5.75)

Donkaster je na pragu finala za treću ligu. Pokazali su dominaciju u prvom meču u Češajru, u okolini Mančester, slavili su 2:0 protiv Kru Aleksandre. Gostujući "Železničari" nemaju šta da čekaju, moraće da napadnu, potrebno im je čudo, da u Južnom Jorkširu pobede sa tri razlike. Neće se desiti, tim Granta MekKena je kvalitetniji, ono što nas navodi na golove je činjenica da forsiraju brz fudbal, umeju i da prime gol kod kuće, uvek napadaju. Roversi su dugo neporaženi, pre trijumfa protiv Krau, dobili su u regularnom delu sezone 10 od 11 mečeva, dugo su neporaženi i deluju kao tim zreo da se bori za viši rang.

2043 Karamgumruk - Galatasaray x (4.65)

Na kraju ćemo probati sa ovim tipom, Galatasaraj je pred odbranom titule. Oni idu na kratko putovanje u četvrt Fatih. Karamgumruk igra mnogo slabije nego prošlih sezona, oni su naime u borbi za opstanak posle godine u kojoj ih je vodio Andrea Pirlo i u kojoj su bili nezadovoljni sredinom tabele. Ovoga puta kontigent italijanskih igrača se nije isplatio, samo su dva boda iznad zone ispadanja. Remi bi im bio zlata vredan, a odgovara i Galatasaraju koji ima +6 u odnosu na Fener tri kola pre kraja. Bodom bi overili titulu i pogađate, slavili je sledeće nedelje kada će na svom "Ali Sami Jenu" ugostiti baš Fenerbahče. Umeo je Karamgumruk da iznenadi diva, na kraju krajeva ove godine su izbacili Galatu iz kupa, ali bi bod bio po meri oba tima.

 

Ne propustite