TNT ponuda - Pršte golovi i iznenađenja za nikad jače kvote

Autor: Milovan Longinov
subota 13.04.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Šta je vaš tip?

Povezane vesti

1010 West Ham - Fulham 2-3I&2-3II (6.50)

 

Interesantna kombinacija golova, krećemo od činjenice da meč nije važan za Fulam, ali ni za domaćine čiji je apsolutni cilj borba za novi evropski trofej, LE (prošle godine su osvojili LK). "Čekićari" ne mogu do petog mesta koje donosi Ligu šampiona, Mojes će promešati karte jer već narednog četvrtka sledi revanš četvrtfinala protiv Bajer Leverkuzena. Peče poraz iz zapadnog dela grada, izgubili su na "Kotidžu" sa 5:0, ali kako rekosmo utakmica između dva londonska kluba nema neki veći rezultatski značaj. Zbog toga očekujemo da se meč otvori od samog početka.

 

1983 Anderlecht - Royal Unione SG oba tima daju gol u prvih 15 minuta (32)

 

Veliki derbi Brisela, kad upotrebimo pridev "veliki", mislimo na trenutnu situaciju. Znate verovatno sami, Unionisti su kamen u cipeli Anderlehtu od kada su se vratili u ligu, redovno ih pobeđuju, ali po običaju klub iz četvrti San Žile pada u finišu sezone, kao da se uplaše titule. Na startu plej-ofa su izgubili oba meča, dozvolili "Ljubičastima" koji se i sami nisu proslavili u Brižu (i upropastili nam dobar tiket) da ih stignu na vrhu tabele. Sada su komšije izjednačene, ali daleko od toga da Genk i Briž koji kasne pet koraka ne mogu da se umešaju u borbu za krunu. Nikome ovde bod ne odgovara, plus u januaru smo videli rani gol u remiju 2:2, možda timovi razmene udarce već na startu, ne bi bilo čudo.

 

1416 Bochum - Heindenheim 3+I (6.20)

 

Prošle nedelje probali smo Hajdenhajm protiv Bajerna u prelazu 1-2, ali desilo se obrnuto, gubili su na poluvremenu, dobili na kraju meča. Sada idu u Bohum, novajlija u ligi Hajdenhajm se fino snašao u debitantskoj sezoni, na +10 su u odnosu na mesto koje znači plej-aut, pa će se potruditi da mirno privedu sezonu kraju. Kvota je formirana na osnovu motiva Bohuma, koji je jednu poziciju iznad crte, pobeda bi bila veliki korak ka novom preživljavanju za plavo-bele u Bundesligi. Ali, kako bezbrižno igraju gosti (ne samo protiv Bajerna, već i Štutgarta su se raspucali, ali i primili dosta golova) nije loše pokušati na mali ulog i sjajnu kvotu sa vatrometom već u prvom delu.

 

1804 Vitoria Guimaraes - Farense tačan rezultat 1:0 (6.25)

 

Ovaj rezultat uvek dolazi u obzir kada su "Konkvistadori" u pitanju. Vitorija igra sjajnu sezonu, izjednačeni su sa najvećim rivalom Bragom i posle osam godina bi ponovo mogli do četvrtog mesta. Poslednje dve utakmice su dobili kod kuće ovim rezultatom, Moreirense i Famalikao su bili rivali, timovi koji su kvalitetniji od Farensea. Gosti sa južne obale Portugala su prošlonedeljnom pobedom protiv Boavište u Faru malo pobegli od najugroženijih ekipa i imaju samo jedan cilj, da bunkerom donesu bod iz Minja. Ko zna, možda presudi jedan gol...

 

2115 St. Gallen - Yverdon GGI&GGII (10.60)

 

Kada je Iverdon u pitanju, ovo je uvek primamljiva opcija. Povratnik u švajcarsku elitu je uz Lozanu Oši primio najviše golova u ligi, ali su efikasni i davno su obezbedili opstanak. To im omogućava da bez pritiska igraju na švajcarsko-austrijskog granici. Domaći "Zeleni" će još jednu sezonu završiti u sredini tabele, popularni "Espeni" su po običaju mnogo jači kod kuće, i ove sezone veliku većinu bodova osvojili su na "Kubunparku". U poslednja dva meča protiv Lozane i Jang Bojsa videli smo baš efikasne mečeve, gosti su dobili Grashopers u uzbudljivom meču. Iverdon bi mogao da zakuva na ovom gostovanju, komotna pozicija nas vodi na razmišljanje da neće biti mnogo kalkulacija.

 

1216 Athletic Bilbao - Villarreal 2&GG (8.10)

 

Koga briga u Baskiji za Viljareal, osvojili su kup, prvi put posle 40 godina, slavlje još traje. Bilbao jasno može da ugrozi Atletiko Madrid na četvrtom mestu, ali po nama, iako imaju samo dva boda manje, to nije realno. Kraj katedrale stiže Viljareal koji se probudio, mada je njihov strašni niz prekinuo baš madridski Atletiko pre par nedelja. Bilbao nije pobedio dugo na "San Mamesu", od 2018. ali svejedno, možda iskoriste umor, euforiju domaćina, pokvare žurku u Baskiji. Poslednjih par sezona ovi timovi igraju mečeve sa dosta golova.

 

1300 Lecce - Empoli tačan rezultat 1:1 (5.90)

 

Kada pogledate tabelu, biće mnogo straha u Salentu. Leće je u boljoj poziciji, bod više od Toskanaca, +3 u odnosu na zonu ispadanja. Ovo je direktan duel, domaćin će se čuvati kontranapada rivala, jer Leće teško daje golove. Ako prime gol, verovatno neće pobediti. Ovo su neefikasni timovi, domaći na "Via Del Mare" baš muku muče, imaju najgori napad, uz otpisanu Salernitanu. Problem je što ne mogu da probiju defanzivne rivale, to objašnjava činjenicu da su recimo zaustavili Bolonju, Romu i Fiorentinu, ali da su gubili bodove od davljenika. Zimus je u Empoliju bilo 1:1, i sada miriše na isti rezultat, dva od tri poslednja meča su završena baš 1:1.

 

1012 Chelsea - Everton Cole Palmer prvi strelac (6.90)

 

Čelsi zatvara kolo u ponedeljak protiv Evertona koji je u nevolji zbog novog oduzimanja bodova. Ponovo su blizu ponora samo dva boda više od Lutona koji ne odustaje. Sa te strane njima je važniji meč od Čelsija koji je u sredini tabele i u kupu mogu da spasu sezonu. Samo, to u Engleskoj nema nikakve veze, "Plavci" će učiniti sve da odbrane "Bridž". Probaćemo sa Kolom Palmerom kao prvim strelcem. On je dao tri gola Junajtedu, asistirao protiv Šefilda, dao dva gola i Barnliju. Zbog svega toga, pogotovo što izvodi i penale. Treba pokušati...

 

6428 Midtjylland - FC Copenhagen GGI&GGII (15.20)

 

Danski derbi, posle jedne loše sezone, Mitjiland se vratio u vrh tabele, što će reći "Manibol" opet radi. Šalimo se, ali njihova politika se isplati i nije neočekivano što su opet u vrhu. Kopenhagen je izgubio dva derbija, od Brondbija i Nordsjelanda, u plej-ofu nema lakih mečeva. Oni kasne šest bodova za Brondbijem i Mitjitlandom, novi poraz bi verovatno značio kraj nade u odbranu krune. Samo šampion ide u kvalifikacije za elitu, to bi opteretilo finansije "Lavova". Ni bod im nije baš primamljiv, pogotovo ako Brondbi dobije u Arhusu. Oba tima će ići na pobedu...

 

1525 Lyon - Brest 5+ (7.55)

 

Možda je čudno što jurimo golove u Francuskoj, ali ne možemo da propustimo Lion. Oni nemaju šta da izgube, posle košmarne jeseni uspeli su da pobegnu sa dna, a šansa za trofej je finale kupa, krajem maja. Tada će se u Lilu suočiti sa Pari Sen Žermenom. U međuvremenu u ligi mogu da igraju na gol više, učiniće sve da pobede "Pirate" iz Bresta koji igraju najbolju sezonu u istoriji. Ekipa iz Bretanje je druga, iznenađenje su sezone, ako zadrže trenutnu poziciju, igraće u Ligi šampiona što jeste malo čudo. Lion u poslednjih pet mečeva postiže tri gola po meču, Brest je protiv Meca prošle nedelje slavio sa 4:3, ako oba tima budu na nivou poslednjih partija, ova opklada bi mogla da bude baš profitabilna.

 

Ne propustite