Ako se bavite sportom obavezno razmislite o ovome

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 21.02.2018.
10:46
Izvor: Sportske.net

Neverovatne su prednosti bavljenja bilo kojom sportskom aktivnošću, a ako već imate uhodanu rutinu aktivnosti i treniranja sasvim sigurno ste razmišljali o nabavci sportske opreme i prehrane ili na neizbežnu udobnu sportsku odeću i obuću.

idealno.rs
idealno.rs

Povezane vesti

Ne mislimo pri tom na obaveznu opremu koja vam je potrebna za trening kao što su to fitnes sprave ako želite trening kao u teretani, lopte ako se bavite sportovima s loptom ili na neizbežnu udobnu sportsku odeću i obuću.

Biranje odgovarajuće i kvalitetne sportske opreme i prehrane može biti poprilično konfuzno, naročito početnicima. Srećom, znamo kako da vam pomognemo! Najbolje ponude proverite na Idealno.rs, vodećem srpskom portalu za upoređivanje ponuda i cena u svim veb prodavnicama.
 
Neki sportski dodaci iako nisu neophodni, itekako mogu da vam pomognu da unapredite rezultate na treningu. Mislimo prvenstveno na GPS satove i merače s kojima možete da merite svoj napredak, bez obzira na aktivnost kojom se bavite i na brojne dodatke sportskoj ishrani koji itekako mogu da utiču na vaš učinak i efikasnost.

Zahvaljujući onlajn servisu Idealno.rs, kupovina nove sportske opreme i prehrane može biti vrlo jednostavna, brza i povoljna, pa zato još pre sledeće kupovine:

•    Otvorite kategoriju Sportska oprema i prehrana na Idealno.rs – proverite i uporedite GPS satove i merače, sve proizvode sportske prehrane i druge sportske dodatke kao što su naočare ili sportske torbe.
•    Obavezno instalirajtebesplatan dodatak za Chrome 1-2-3 Kupovina s Idealno.rs – otkrijte najbolje ponude sportske opreme i prehrane u svim domaćim veb prodavnicama.
•    Pregledajte ponude i uporedite proizvode koji vam se sviđaju – izaberite nekoliko modela sportskih satova ili pregledajte različite proteinske dodatke ishrani i međusobno ih uporedite po karakteristikama i cenama.
•    Proverite savete i vodiče za kupovinu – ovo posebno važi za početnike, pročitajte savete i vodiče vezane za grupe proizvoda koje vas zanimaju i donesite informisane i pametne odluke o kupovini.

•    Ne zaboravite na aktuelne kataloge i letke svih sportskih prodavnica – na portalu Idealno.rs redovno se objavljuju svi aktuelni katalozi i leci prodavnica sportske opreme i prehrane, nemojte ih propustiti.

Kako vam pametno izabrana sportska oprema može pomoći tokom treninga?

Bez obzira da li se bavite trčanjem, planinarenjem, vozite bicikl ili se bavite treninzima visokog intenziteta, vrlo je važno da pratite lični napredak. Precizna merenja različitih parametara tokom i nakon treninga, poput otkucaja srca, pređenih razdaljina, brzine kojom smo se kretali ili visine koju smo prešli, mogu nam otkriti važne detalje koji će definitivno pomoći prilikom planiranja toka i intenziteta narednih treninga.

Ako volite da trčite ili vozite bicikl, sportski sat će otkriti vašu brzinu i otkucaje srca, ako rado planinarite važno je da znate tačnu rutu kretanja, pređenu udaljenost i visinu u čemu će vam pomoći GPS merač, a ako se bavite nekim od vodenih sportova, sigurno želite da znate precizne podatke o preplivanoj udaljenosti, brzinu, brzinu pokreta ili način na koji ste plivali. Sve ove važne podatke će vam otkriti pametno izabran sportski sat ili ručni GPS uređaj.

Slika


Pametan izbor sportske prehrane i suplemenata


Kada je reč o sportskoj prehrani, ako je pravilno izaberete može vam pomoći u poboljšanju vašeg zdravlja, performansi i telesne aktivnosti i to bez obzira na vrstu i cilj treninga. Sportska prehrana koja podrazumeva različite suplemente mora da bude komplementarna s vašom redovnom ishranom kako bi vam pomogla da nadoknadite nutritivne nedostatke koji su vam preko potrebni uoči, za vreme ili nakon treninga.

Najpopularniji dodaci sportske prehrane su različiti proteinski suplementi koji se razlikuju u odnosu na izvor proteina, pa tako razlikujemo proteine životinjskog ili biljnog porekla, proteine surutke, mleka ili jaja. Proteinski dodaci pomažu u izgradnji mišićne mase, brzo i lako se vare, i idealan su izvor potrebnih proteina nakon treninga. 

Sportska prehrana podrazumeva i različite suplemente i dodatke ishrani poput aminokiselina, kreatina, glutamina i različitih vitamina, kao i minerala neophodnih za pravilno funkcionisanje organizma koji se često tokom faza intenzivnih treninga nalazi pod velikim opterećenjem.

Ipak, treba naglasiti da proizvodi sportske prehrane ne mogu da zamene sve nutritivne vrednosti koje dobijate kvalitetnom i promišljenom redovnom ishranom. Da bi vašem telu obezbedili sve potrebno za postizanje vrhunskih rezultata, suplementi koje planirate da uzimate moraju da budu komplementarni s vašom ishranom.

Sportska oprema za one koji se ne bave sportom


Da, dobro ste pročitali. Na portalu Idealno.rs su mislili i na sve nas verne obožavatelje sporta pa su za nas u kategoriji Sportske opreme rezervisali i mesto za navijački kutak. Ako ste oduvek sanjali o tome da prošetate krajem u službenoj jakni Real Madrida ili želite da nabavite kapu s grbom omiljenog NBA kluba, oduševiće vas ponuda memorabilija.

Slika

Od privezaka za ključeve posvećenog legendarnom Ajrtonu Seni, preko Barseloninih postera, kapa, šalova i rukavica svih fudbalskih klubova do plišanih maskota nekih od najpopularnijih članova bejzbol lige. Ova kategorija je idealno mesto za sve vatrene navijače koji žele da oduševe novim službenim proizvodom u bojama omiljenog kluba ili za sve one u potrazi za novi navijačkim rekvizitom i priborom. Obavezno pogledajte!

Idealno.rs treba da bude vaše prvo mesto pre kupovine sportske opreme

Ako se i dalje pitate zašto Idealno.rs treba da bude vaša prva pomisao pre kupovine, odgovor je vrlo jednostavan. Zato što jedino Idealno.rs kupcima omogućava:

•    da na jednom mestu uporede prodavnice i cene proizvoda koje žele da kupe
•    da provere savete i vodiče za kupovinu proizvoda
•    da prelistaju sve aktuelne akcijske kataloge i letke omiljenih prodavnica
•    da najbolje sportske ponude veb prodavnica pregledaju i na mobilnom ili tabletu

Idealno.rs je deo grupacije Ceneje, koja upravlja najvećim regionalnim portalima za uporednu kupovinu – slovenačkim Ceneje.si, hrvatskim portalom Jeftinije.hr i bosanskim portalom Idealno.ba.

Time je potrošačima u regionu omogućeno da putem interneta, čak i na mobilnim uređajima, svakodnevno upoređuju više od 2 miliona aktivnih ponuda iz skoro 1000 veb prodavnica.

                                                                                     (PROMO TEKST)







Ne propustite