Antologija boksa, strašan meč, "Kralj Cigana" je neuništiv!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 10.10.2021.
08:48
Izvor: Sportske.net

Neverovatna borba u Las Vegasu!

AP Photo/Chase Stevens
AP Photo/Chase Stevens

Povezane vesti

Na kraju slavlje, samog šampiona, ali i velikog broja njegovih navijača.

Tajson Fjuri je ostao na tronu, po drugi put dobio Deontej Vajdlera i zadržao WBC titulu. "Kralj Cigana" je u strašnoj borbi uspeo da u 11. rundi nokautira Amerikanaca i završi borbu u kojoj je i sam dva puta leteo na pod.

Videli smo strašan meč i "Bronzani Bombarder" je takođe bio u nokdaunu, iako je do šeste runde, ako je suditi po bodovnim kartama sudija bio u prednosti. 

Ali, kako je i sam Fjuri rekao posle meča, on je najbolji teškaš na svetu i to je pokazao u Las Vegasu, sirova snaga, granitni kroše, uz to je tehnički superioran u odnosu na rivala. U četvrtoj rundi šampion je napao, činilo se da je posle strašnog udarca koji je Vajdler primio Amerikanac grogiran, ali on je bez obzira na sve veliki udarač. Iz kontre je poslao šampiona na pod, zatim je još jednom Fjuri bio uzdrman, ali ga je spasio gong. 

Čini se da je tada Amerikanac ispustio šansu, Fjuri je nekako izdržao petu rundu i posle toga se sve okrenulo. Od sedme na momente je delovali kao ulična tuča, Vajdler se izvukao u osmoj, ali kako je meč odmicao trpeo je sve veće batine. Bio je na podu, ali tek u 11. rundi Englez je uspeo da ga nokautira. Želeo je domaći bokser da nastavi, ali se činilo da će izgubiti svest, sudije nisu imale izbora nego da prekinu sjajni meč koji ide u bokserske antologije. 

Vajdler je prošlost, Fjuri sadašnjost i verovatno bliža budućnost teške kategorije. Teško je videti ko može da mu se suprotstavi, zemljak Džošua će baciti rukavicu, ali Fjuri je mnogo bolji bokser. Što se tiče čoveka koji je Džošui oteo pojaseve, Ukrajinca Ujsuka, on je majstor, ali bila bi to bitka Davida i Golijata, deluje sićušan u odnosu na "Kralja Cigana" koji je bez dileme vladar teške kategorije!

Ne propustite