Bokserski savez Srbije besan, velika "krađa" usred Beograda?

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 31.10.2021.
08:45
Izvor: Sportske.net, Beta

Skandal na pomolu.

BS Srbije
BS Srbije

Povezane vesti

Potpredsednik Bokserskog saveza Srbije Slobodan Đurić optužio je sudije za "krađu" posle koje su trojica srpskih boksera izgubila u današnjim mečevima na Svetskom prvenstvu u Beogradu, a na ishod jedne borbe podneta je žalba.

Kako se navodi u saopštenju, direktne odluke sudija bile su protiv srpskog boksera Omera Ametovića i "koštale ga pobede" u meču od 46 do 48 kilograma protiv Kazahstanca Temirtasa Zusupova.

U meču Pavela Fjodorova protiv Kereme Ozmena, u kategoriji do 63,5 kilograma, "usledila je i druga krađa", a kako piše, "kraj dana obeležila je najveća krađa koja je započela kao i prethodne dve, dodelom prve runde na konto protivnika srpskog boksera".

Šampion Srbije Almir Memić boksovao je protiv Nemca Kevina Šumana u kategoriji do 75 kilograma. Prva runda bila je "čista pobeda našeg asa, ali su sudije ponovo radile protiv Srbije, što im je bila celodnevna misija", ocenio je Bokserski savez.

"Najveća krađa dogodila se u meču Memića gde su sudije kumovale pobedu Nemca i na očigled svih prisutnih u Areni napravili skandal proglasivši pobednikom Nemca koji nije bio ni na pola puta do toga. Odmah po donošenju ove sramne odluke Jovica Panić ispred BSS podneo je žalbu", rekao je Đurić.

"Očekuje se da zaseda sudijska komisija AIBA, da se pregledaju snimci koje smo mi odmah pregledali i koji detaljno pokazuju da je pobeda ukradena Srbiji i našem Memiću. Ovo baca ljagu na AIBA pogotovo što su na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru zbog sudijskih mahinacija izgubili organizaciju na Igrama u Tokiju", dodao je on.

Srpski reprezentativac Almir Memić ne može da se pomiri sa odlukom sudija i ne prihvata poraz.

"Mislim da sam bio ubedljiv, bolji i u prvoj i trećoj rundi, dao sam sve od sebe možda i više. Protivnik je prljavo boksovao što može da se vidi na svakom snimku, a sudija u ringu ga nije čak ni opomenuo, dok je mene non-stop upozoravao na sve, svaki moj korak. Za mene je ovo veliko iskustvo, prezadovljan sam pre svega jer mi je posle meča čestitao predsednik našeg Saveza Borovčanin, selektor Piperski i treneri, ali od sudija nismo mogli dalje", naveo je Memić.

Ne propustite