"Cimet" kao maljem, zastrašujući aperkat okončao bokserski meč godine, srušen i Alijev rekord!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 09.05.2021.
10:13
Izvor: Sportske.net

Meksikanac naneo prvi poraz Britancu...

AP Photo/Jeffrey McWhorter
AP Photo/Jeffrey McWhorter

Povezane vesti

Saul Alvarez ostaje na tronu.

Mnogo je nade ulagano u Bili Džoa Sandersa kome je ovo bio prvi poraz i izgubio je VBO titulu. "Kanelo" drži WBC i WBA pojas, potreban mu je još IBF naslov koji je vlasništo Kejleba Planta. Poput Sandersa do sinoć, i on je neporažen, videćemo hoće li izaći na megdan Meksikancu.

Šta se desilo noćas u Teksasu?

Sanders je pokušavao svojom taktikom koja ga je i dovela na vrh u supersrednjoj kategoriji da brzim udarcima i kretanjem napadne Meksikanca koji je pravi ratnik, ali ima strašan udarac. Britanac je dobio tri od sedam rundi, sve je ukazivalo na iscrpljujuću borbu, a onda je u osmoj sevnuo brutalan aperkat, Kanelo je pogodio rivala u oko, moguće da mu je slomio i kost.

"Znao sam da neće nastaviti posle osme runde", rekao je Meksikanac. Prisutnih 73 000 navijača na zatvorenom stadionu Dalas Kaubojsa se izrugivalo Sandersu koji je sedeo poražen na stolici. Oko je počelo da otiče, tim i lekar nisu želeli da mu dozvole da nastavi, jer bi preživeo masakr, pošto nije ni video dobro. Njegov menadžer Edi Hern je potvrdio da je Sanders završio u bolnici. 

U svakom slučaju, noćašnja borba ulazi u istoriju, bilo je najviše gledalaca u zatvorenom ikada, srušen je rekord Muhameda Alija, naravno u grotlu je Sandersu bilo još teže, Britancija nije bilo dozvoljeno da putuju u Ameriku zbog korone. 

Saul Alvarez ima 56 pobeda i dva remija uz samo jedan poraz u karijeri, pogađate, od Flojda Majvedera pre sedam godina na poene. Nije pobedio još samo Golovkina mada je u tom meču zadržao pojas remijem, a ni zemljaka Horhea Huareza na počecima karijere u Tihuani.

"Kanelo" ili "Cimet" prevedeno na naš jezik zbog riđe boje kose koja je u Meksiku retkost je pobedom nastavio strašan niz, ali i pokazao da je najbolji bokser sveta u srednjoj kategoriji.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Sunday, 09.05.2021
15:50

Riđa kosa je dokaz da nije pravi Meksikanac, već doseljenik, verovatno Irac ili nešto slično.