Dominacija! Volkanovski je najbolji, dva velika iznenađenja noćas u Vegasu!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 09.07.2023.
09:36
Izvor: Sportske.net

Sjajno UFC veče!

Povezane vesti

Aleksander Volkanovski je noćas pokazao da je jedan od najboljih UFC boraca na planeti. Iako se znaju kvalitet Žaira Rodrigeza, nije bilo nikakve dileme jutros u Las Vegasu, šampion je nokautom u trećoj rundi srušio snove Meksikanca. Rodrigez nije uspeo da zada nijedan od svojih čuvenih udaraca, serija Australijanca u telo i onda brutalna završnica je prinudila sudije da prekinu. U prve dve runde šampion je stekao prednost, izmorio meksičkog borca pa je na kraju viđena logična završnica.

Posle meča došlo je do verbalne prepirke Volkanovskog i Ilje Topurije, verovatno će Gruzijac dobiti šansu da izazoce Australijanca i bori se za pojas.

Šok večeri je pobeda Drikusa de Plesisa protiv Vitakera. "Riper" je bio apsolutni favorit, ovo je trebalo da bude proba za meč protiv legendarnog Adesanje za titulu u srednjoj kategoriji, ali sada su stvari drugačije. Nije u pitanju bio zalutali udarac već je Južnoafrikanac bio bolji tokom čitave borbe i zasluženo pobedio. Jasno, da bi se podigao "hajp" Adesanja je posle meča ušao u ring, razmenio uvrede sa du Plesisom, pa je to prilika da Dana Vajt zakaže novu borbu koju planeta isčekuje.

Pojas u muva kategoriji je posle veličanstvenih 25 minuta izgubio Brendon Moreno, novi prvak je Alehandre Pantoja, sudije su se preglasavale, ali je Brazilcu na kraju podignuta ruka.

Ne propustite