Drugi poraz u karijeri za Kanela, Rus je ipak bio prejak!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 08.05.2022.
08:30
Izvor: Sportske.net

Legendarni Meksikanac nije imao šansu...

AP Photo/John Locher
AP Photo/John Locher

Povezane vesti

Nova kategorija je bila previše, kralj boksa "funta za funtu" Meksikanac Kanelo Alvarez je poražen prvi put posle osam godina. On je prešao u lako-tešku, izazvao aktuelnog šampiona Dimitrija Bivola, ali nije bilo nade.

Podsetimo, Kanelo je potukao rivale u super-srednjoj, ovo je bio izazov karijere, nova, teža kategorija, WBA pojas ulog, ali Bivol je bio mnogo bolji.

Jednoglasna odluka sudija 115:113 su bodovala sva trojica, u realnosti nije bilo ni tako bilizu. Pre dve godine Kanelo je pobedio drugog Rusa, Kovaleva u ovoj kategoriji, ali je Bivol ipak mnogo bolji bokser i pravi šampion. Na kraju krajeva neporažen je, skor 20-0. 

Za Meksikanca ovo je tek drugi poraz u karijeri, 2013. godine je izgubio od Flojda Mejvedera. Kanelo ima klauzulu o revanšu, insistirao je da će je iskoristiti, dok je Bivol potvrdio da bi želeo da se bori sa legendarnim Kanelom Alvarezom  još jednom. Ovo znači da će planirani duel, trilogija Kanelo-Golovkin biti odložena. 

Bivol je održao lekciju Meksikancu, iako je Kanelo bio agresivniji na početkum, sevnuo je aperkat ali se ispostavilo da je to bio Alvarezov najbolji udarac u meču. Kako je borba odmicala, šampion je pojačavao tempo, uz to njegove duge ruke, prednost u visini su od starta bile ključ.

Na kraju krajeva, oni koji prate amaterski boks sećaju se Bivola, vrlo je tehnički nadaren, momak iz Kirgistana je izgubio samo 15 borbi u amaterskoj karijeri, a onda 2014. otišao u profesionalce, nakon što je pokupio sva zlata u juniorskoj karijeri. Već šest godina drži titulu i bez obzira na legendarnog Meksikanca, u svojoj kategoriji je neprikosnoven, pa ova pobeda i nije veliko iznenađenje.

Ne propustite