Džošua prvi put na poene, krajnje je vreme za pravu unifikaciju

Autor: Pavle Knežević
nedelja 01.04.2018.
09:55
Izvor: Sportske.net

"Ej-Džej" očekivano pobedio Parkera i uzeo mu pojas. Srtvarno više nema razloga da ne dobijemo pravu unifikaciju.

EPA/GEOFF CADDICK
EPA/GEOFF CADDICK

Povezane vesti

Britanski superstar Entoni Džošua odboksovao prvi put svih 12 rundi u profesionalnoj karijeri, pošto je na poene pobedio Novozelanđanina Džozefa Parkera i tako svojoj kolekciji pojasa dodao onaj iz organizacije WBO.

Sudije su bodovale meč 119:109 i dva puta 118:110, mada su mnogi novinari i ljubitelji ocenili da je razlika u bodovima mnogo manja nego što zvanični rezultat pokazuje. Džošua je popravio svoj profesionalni učinak na 21-0 (20 nokauta), a Parker je pretrpeo svoj prvi profesionalni poraz i sada ima učinak od 24:1 (18 nokauta).

Britanac je bio apslolutni favorit i lagano je dobio meč, držeći protivnika na distanci. Parker je dobrom odbranom uglavnom zaustavio Džošuinu agresiju i kombinacije svojim prednjim direktom i pokretima glavom. "Kivi", međutim, nije mnogo napadao, a Džošua je radio dovoljno da pobedi, tako da ishod meča nikada nije dolazio u pitanje.

"Desna ruka te može provesti po bloku, ali dobra prednja će te odvesti na put oko sveta - 12 rundi, bejbi! Mislili ste da je ovo teško, je l' tako? Lagan posao. Ovo je boks, ovo je naš posao: 10 rundi, dve runde, 12 rundi. Zaboravite šta se piše - Parker je šampion sveta. Znao sam da će biti odlučan, a ovo je nekada meč, a ne tuča. Ovo je bilo o nijansama", rekao je Džošua posle meča.

Entoni Dzosua

Džošua sada ima tri od četiri najcenjenija pojasa u boksu - WBA, IBF i WBO, tako da je tehnički ujedinjeni šampion sveta. Opet, tu fali "zeleni pojas" Muhameda Alija, odnosno WBC pojas, trenutno u vlasništvu Dionteja Vajldera. Amerikanac je pre skoro mesec dana tehničkim nokautom zaustavio sjajnog Luisa Ortiza, a njegova promocija ga je tada takođe reklamirala kao ujedinjenog šampiona.

Hoćemo li konačno ove godine videti pravu unifikaciju?

"Ja sam šampion sveta u boksu, imam 21 profesionalnu borbu i šest borbi za titulu. Da li vam to govori šta će biti dalje? Ja sam posvećen biznisu, hajde da radimo, hajde da to završimo. Imam vremena. Vajlder! Idemo, bejbi! Haj'mo!", odgovorio je Džošua na pitanje o američkom šampionu.

Ovaj meč usledio je nepunih godinu dana nakon što je Dšošua u 11. rundi nokautirao Vladimira Klička u možda najvećem sportskom događaju prošle godine i tako preuzeo "štafetu" u teškoj kategoriji. Ej-Džeju ćemo oprostiti i ovakve mečeve ako uskoro usledi unifikacija.

Džošua je slavljen kao "spasilac teške kategorije" od "dosadnog i robotskog Klička". O Vladimiru se svašta može reći, ali ne i da je izbegavao protivnike. Nadamo se da će i Entoni slediti njegov primer.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GrobaroooS
Sunday, 01.04.2018
15:26

Jos kad se vrati Fjuri bice zanimljivo, al pitanje je u kakvom ce stanju biti..

avatar
Di Magia
Sunday, 01.04.2018
12:39

Po meni je Povetkin bolji od Vajldera... Bar po svemu prikazanom do sad...Al adje da vidimo i taj mec... Samo da ne bude kao onaj sinoc jer sam se zestoko smorio..

avatar
Savoa
Sunday, 01.04.2018
10:20

Bravo, realno svi cekaju mec Dzosua vs Vajdler.