FNC "goreo" i potpuno opravdao očekivanja - Povratak Džakića, Bojković rešio za 15 sekundi, Stošić i Vaso dobili

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 02.06.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Spektakl u Beogradu.

FNC
FNC

Povezane vesti

Nikad jači fight card, puna Beogradska Arena, najave pune varnica i tenzija - dobili smo i više od spektakla u režiji FNC organizacije! 

FNC je posle prošlogodišnjeg uspeha u Pioniru, ponovo okupio regionalne MMA zvezde i talentovane mlade borce. Događaj koji su ljubitelji ovog sporta dugo čekali imao je i zanimljiv uvod, od kreativnog promo spota, preko zanimljive konferencije za medije, uobičajenog “prozivanja” i ceremonijalnog merenja u TC Galerija, do subote uveče kada su sve oči bile uprte u oktagon postavljen u centru Beogradske Arene.

Uzbudljivo je bilo u četvrtak kada su pred novinarima i kamerama kratku “raspravu” imali Dušan Džakić i njegov protivnik popularni Kroata, a pošto Miran Fabjan nije stigao na konferenciju iz opravdanih razloga, FNC je organizovao u večernjim časovima uživo na svom Jutjub kanalu i zvaničan face-off između njega i Stošića.



Sevale su varnice na službenom merenju između Srbina i Slovenca, a onda se sve “zapalilo” kada su izašli na binu pred publikom na svečanom merenju kada su članovi timova morali da ih razdvajaju.


 
Došla je subota i dan za čak devet borbi. Videli smo sjajne poteze, a MMA predstavu u Beogradu otvorili su u preliminarnom delu Voja Simičić i Aleksandar Vukosavljević Mlata koji su nokautima savladali rivale. Usledio je "main card" koji su započele dve dame, dve Marine, a sjajnu pobedu odnela je naša Marina Spasić, članica MMA kluba Crvena zvezda. Potom je Jovan Marjanović brzo "završio posao" i slavio već u prvoj rundi protiv Breda Vilera. Još ekspresniji je bio Marko Bojković kome je trebalo svega 15 sekundi da reši meč.

FNC

Boks golim šakama se vratio na FNC, Vaso Bakočević protiv Ribeira - borba je bila duga i izazovna, očekivano uzbudljiva, ali je miljenik publike Bakočević opravdao očekivanja i dobio meč na poene. I Dušan Džakić se vratio posle duže pauze i to protiv beogradskoj publici poznatog borca Franciska Baria Kroate. Prštalo je u tri runde, odlične odbrane, još bolji napadi, ali su na kraju sudije odlučile da pobeda pripadne Kroati.

Usledio je srpski duel, okršaj za pojas između Joksovića i Negucića. Velika borba, ali pojas nije promenio vlasnika, jer je Joksović iz zahtevnog meča izašao kao šampion. A onda, ono što se čekalo već danima, mesecima - Stošić vs Fabjan! Publika na nogama, atmosfera se upalila, ali u oktagonu je samo jedan ostao na nogama - Darko Stošić je obećao "svoju igru", to je pružio Fabjanu i ostvario veliku pobedu! Na kraju, iako je Fabjan obećao da će u slučaju pobede zapevati veliki hit od Džeja “Nedelja”, pesmu su zajedno otpevali Stošić i on, a ova scena velikog uzajamnog poštovanja “obišla je” na društvenim mrežama ceo region, pa i dalje

Ne propustite