Jednom može biti slučajno, dva puta je potvrda - Usik odbranio titulu u teškoj kategoriji!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 21.08.2022.
12:15
Izvor: Sportske.net

Entoni Džošua ponovo poražen.

EPA-EFE/STR
EPA-EFE/STR

Povezane vesti

Ukrajinski bokser Oleksandr Usik odbranio je šampionsku titulu teške kategorije u verzijama VBA, VBO, IBF i IBO nakon što je i u revanšu pobedio Britanca Entonija Džošuu podeljenom odlukom sudija posle 12 rundi.

Spektakl na koji su svi željno iščekivali skoro godinu dana održan je u sportskom centru King Abdulah u Džedi u Saudijskoj Arabiji, prvi okršaj dvojice boksera dogodio se 21. septembra prošle godine kada je Usik iznenadio javnost i savladao tadašnjeg neprikosnovenog prvaka u pomenutim verzijama u teškoj kategoriji.

Džošua je silno motivisan ušao u borbu i započeo je nešto bolje, prve tri runde je i dobio, ali je potom usledio žestok odgovor Usika koji je dobio narednu rundu.

Usledila je velika neizvenost, bokseri su se smenjvali u dominaciji, mada se po ožiljcima od udarca na Džošuinom licu moglo naslutiti u kom pravcu će se meč odvijati.

Ukrajinac je strpljivo čekao svoju priliku i rivala da se umori, da bi potom preuzeo inicijativu u ringu i dobio poslednje tri runde.

Jedan sudija je glasao u korist Džošue 115:113, dok su druga dva glasala 115:113 i 116:113 u korist Usika, pa je tako Ukrajinac potvrdio svoju dominaciju u teškoj kategoriji posle povlačenja iz boksa Tajsona Fjurija.

Ne propustite