Jednostavno najbolji! Naklon za "Kralja Cigana", nokautom odšetao u legendu!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 24.04.2022.
08:34
Izvor: Sportske.net

Majstor, šta drugo reći, najbolji teškaš svoje generacije...

AP Photo/Ian Walton
AP Photo/Ian Walton

Povezane vesti

Nije bilo nade za Dilijana Vajta, "Kralj Cigana" je što reče Lenoks Luis, jedini protivnik sam sebi. Tajson Fjuri je nokautom u šestoj rundi zadržao WBC pojas, dominirao od početka do kraja i pokazao da je najbolji bokser današnjice u "Kraljevskoj kategoriji".

Pred krcatim Vemblijem, Fjuri je razornim aperkatom završio meč i kako je ponovio bokserksu karijeri.

"Kralj Cigana" je potvrdio da je ovo njegova poslednja borba, povlači se neporažen, obećao je supruzi da će prestati sa boksom. Oko 100 000 ljudi pozdravilo ga je ovacijama, potvrdio je da je stilom, ali i razornim udarcem najbolji teškaš svoje generacije. Od prvog trenutka poigravao se sa Vajtom koji nije bio dostojan ove istorijske borbe.

Da li će se jednom vratiti ili ne, videćemo, Fjuri je rekao da ima 150 miliona u banci i da nema nameru nikome da bilo šta dokazuje, niti da će pod stare dane zbog novca ulaziti u ring.

Iako je Jamajčanin iz Brikstona Vajt probao sa svojim prepoznatljivim stilom udaraca u telo, Fjuri mu je već u prvoj rundi spakovao nekoliko strašnih kombinacija i iako je bilo izjednačeno ipak dobio uvodni deo. Posle toga postojao je samo "Kralj Cigana" postepeno je otvarao i telo rivala, i onda ga na kraju uništio aperkatom, sudija Lajson nije imao izbora dok je poraženi izazivač teturao po ringu. 

Bravo za Fjurija i šteta što ga više nećemo gledati. 

Ne propustite