Kraj za "Pakmena"? Posle onoga što se desilo noćas, Filipinac se povlači?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 22.08.2021.
09:52
Izvor: Sportske.net

Čini se da je vreme....

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Manu Pakvajo je na ivici, odbio je da kaže da li je ovo poslednja borba, ali posle noćašnjeg poraza u Las Vegasu od Jordanisa Ugasa čini se da je za legendarnog Filipinca došao kraj.

"Pakmen" se borio za titulu u super-velteru u verziji VBA, a zanimljivo da je Kubanac uskočio kao zamena za povređenog Erola Spensa Džuniora. Iako je Pakvajo dobro počeo meč, uskoro je dominantna tehnika Kubanca  odredila smer meča. On je mnogo manje pokušavao, ali su mu udarci bili efektivniji, kombinacijom krošea je otvorio put do pobede. Razlika se povećavala iz runde u rundu, sudije nisu imale dilemu. Dvojica su bodovala 116:112 za Ugasa, treći 115:113, takođe za kubanskog boksera.

Na Pakvaju su se videle posledice i godina, ali pre svega najduže pauze u profesionalnoj karijeri. Izgleda da ga više zanima kandidatura za predsednika Filipina, mada je odbio da to potvrdi. Rekao je da su ga noge izdale, ali da je dao sve od sebe.

Ovo je bila i kulminacija dugog puta za Ugasa. Izdanak čuvene škole boksa, on je pre 13 godina u Pekingu osvojio bronzanu medalju na OI, a pauzirao je u prethodnoj deceniji dve godine. Dobio je neočekivanu šansu, iako ima samo 12 borbi među profesionalcima, sa Kube je pobegao pre 11 godina u malom brodu koji je prista na meskičku obalu. 

Imao je Pakvajo sinoć svojih trenutaka, ali već polovinom borbe se videlo da je Ugas, spremniji, da je Kubanac dobro pripremio taktiku, udarcima u telo otvorio put za svoj sjajni kroše i zadao je više udaraca, i zasluženo pobedio, u to nema nikakve sumnje, i to na razočaranje publike jer je velika većina od 17 000 ljudi u Vegasu bila na strani Filipinca. 

Ne propustite