Marko Nikolić prvak Mediterana u WBC verziji

Autor: Aleksandar Obrenović
Saturday 01.06.2019
17:46
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Marka Nikolića.

Povezane vesti

Šampionski pojas prvaka Mediterana u najprestižnijoj, WBC verziji, stigao je u Beograd! Srpski vatrogasac i bokserski as zapalio je Halu sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu u sudaru za šampionski pojas sa sjajnim Italijanom Adrijanom Sperandijem. Meč za pamćenje pružio je Nikolić u manifestaciji „Poklon Beogradu“ svim ljubiteljima boksa kako onih koji su se našli kraj ringa, tako i svim koji su ovaj meč imali priliku da gledaju putem malih TV ekrana na TV Arena.

Najbolji bokser Srbije, 30- godišnji Marko nakon teške i velike borbe sa Italijanom u deset rundi stigao je do pobede jednoglasnom odlukom sudija 3:0. Srpski as se sjajno kretao, zadavao udarce protivniku koji se pokazao kao izuzetno nezgodan rival.

"Ni jedna runda nije bila jaka, od samog starta krenuli smo jakim tempom koji je pratio ceo meč, do poslednjeg gonga. Pauze u razmeni jakih udaraca čini mi se kao da nije ni bilo. Dobro smo se kretali, razmenjivali snažne udarce, ostajali na nogama i kidali jedan drugog. Pridržavao sam se plana i pokušavao da vezanim udarcima slomim njegov otpor. On se pokazao kao čvrst i stamen borac, i jako iskusan. Dao sam sve od sebe i zasluženo došao do titule, krune moje dosadašnje karijere. Hvala timu, sponzorima, publici iz Beograda, ali i sa svih strana koji su došli da me podrže. Najveća zahvlanost ide mojoj porodici. Pobedu posvećujem herojima sa Košara", rekao je Nikolić, nakon 24 pobede u isto toliko profesionalnih borbi.

Srpski šampion je u ring, u borbu po šampionski pojas, krenuo uz pesmu „Junaci sa Košara“  kojima je posvetio pobedu.

„Posebno sam ponosan što su ovu noć uz mene bili i neki od preživelih boraca sa Košara, mesta gde su pre 20 godina zajedno sa svojim poginulim drugovima branili i odbranili našu Srbiju od terorista“.

Nikolić je opravdao očekivanja svih koji su verovali u njega.

Za mene je ovaj meč bio od velike važnosti. Prvi put sam se borio za jednu od titula i počastvovan sam činjenicom da sam šampionski pojas osvojio u rodnom gradu. Imao sam paklene pripreme za ovaj meč, koji je bio jako težak, prepun adrenalina i rafalnih udaraca sa obe strane, nismo štedeli jedan drugog ni sekund. Na najveći izazov u mojoj dosadašnjoj karijeri odgovorio sam svom svojom snagom i verom u pobedu. Na kraju pojas je završio u mojim rukama i sada idemo dalje u nove izazove i pobede“ – zaključio  je Nikolić koji je imao dugogodišnju blistavu karijeru u amaterskom boksu, bio je juniorski i seniorski šampion Srbije (šestostruki), učestvovao na evropskim i svetskim prvenstvima, kvalifikacijama za OI, a prelaskom u profi ring nastavio je da niže pobede i zabeležio ih je 24 do sada, ni jedan poraz.

Pored toga što je vrhunski sportista, vatrogasac, otac dva sina, Marko je i veliki humanista i nebrojano puta je organizovao akcije za pomoć u najvećem delu deci oboleloj od raka. Tradiciju je nastavio i ovaj put Nikolić je humanitarnu akciju radio u saradnji sa udruženjem “Uvek sa decom”, koje vodi brigu o deci oboleloj od raka sa IORS u Beogradu.

"Zahvaljujemo Gradu Beogradu i Sekretarijatu za sport i omladinu bez kojih ne bismo uspeli da organizujemo ovaj spektakl, kao i svim sponzorima"
- rekao je menadžer Marka Nikolića i glavni organizator boks manifestacije "Poklon Beogradu" Luka Popović.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.