Ministar najavio: ''Zvezda u decembru napada trofej Lige šampiona, stižu pojačanja iz inostranstva!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 11.09.2023.
16:45
Izvor: Sportske.net

Komentarisao je, takođe, i pitanje stranaca u našim nacionalnim timovima.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Izgledalo je da posle uspeha naših košarkaša na Svetskom prvenstvu u Manili više nema potrebe da se polemiše oko uvođenja stranih igrača u naše nacionalne timove, ali u isto vreme imamo priliku da na odbojkaškim šampionatima Evrope, i u ženskoj, i u muškoj konkurenciji vidimo reprezentacije koje su angažovale velika pojačanja sa Kube, koja im daju ogromnu prednost u odnosu na konkurente.

Tako je bilo nedavno na EP za odbojkašice, gde je zlato osvojila Turska, koja je u finalu sa naturalizovanom Kubankom Melisom Vargas u svom timu savladala reprezentaciju Srbije.

Kod odbojkaša, Srbija će se u četvrtfinalu sastati sa Poljskom, koja takođe ima veliko pojačanje sa Kube u svom nacionalnom timu, a na tu temu je jutros u ''Uranku'' na TV K1 govorio ministar sporta u Vladi Srbije Zoran Gajić.

"Mi želimo da idemo u Evropsku uniju. Pogledajte, na primer mušku odbojkašku reprezentaciju Poljske. Naša reprezentacija treba da igra u četvrtfinalu protiv njih. Možda bi i imali neke šanse, da nema onog Kubanca Leona, ali nažalost šanse su samo teoretske, jer čovek je zaista vanserijski igrač i najbolji na svetu, kao što je Melisa Vargas, kubanska superzvezda pojačala Tursku. 

To je sada na neki način pitanje da možda napravimo navijački nacionalni referendum, da li je u nacionalnim selekcijama, pogotovo u ovim tradicionalnim sportovima, došlo vreme da idemo u korak sa svetom i da eventualno gde postoji potreba nađemo stranog igrača.

Nemam neki decidiran stav po tom pitanju, ali ukoliko vama fali u jednoj generaciji igrač na nekom mestu, onda imate stručnog opravdanja da to uradite. 

Ako je Rusija uzela jednog Holdena pre dvadeset i nešto godina, i to na poziciji plejmejkera, i postala prvak Evrope, šta onda mi da razmišljamo. Košarkaška ženska reprezentacija ima strankinju, u borilačkim sportovima zaista imamo puno stranaca. Imamo strance u rvanju, boksu...'', objašnjava Gajić. 

Govoreći na tu temu, Gajić je otkrio i još jednu zanimljivu informaciju koja će obradovati navijače Crvene zvezde.

''Evo u džudou se Crvena zvezda sprema da osvoji Ligu šampiona u decembru i takođe uzima nekoliko stranaca da se bore za titulu. Polako idemo ka tom vozu", zaključio je Gajić.

Ne propustite