(Ne)očekivano - "Kralj cigana" se vraća u ring!

Autor: Stefan Matić
petak 12.08.2022.
08:40
Izvor: Sportske.net

Show must go on.

Epa/Rolf Vennenbernd
Epa/Rolf Vennenbernd

Povezane vesti

Tajson Fjuri se posle borbe i pobede nad sunarodnikom Vajtom i zvanično povukao iz sveta profesionalnog boksa. Pobeda je bila veličanstvena, održana 24. aprila ove godine pred prepunim "Vemblijem". Fjuri je ubrzo izjavio kako ide u "penziju", ali mnogima ova odluka nije delovala kao konačna. 

Usledile su prozivke i izjave. Fjuri je jednog dana potvrdio da želi i da je spreman da se suoči sa WBA-WBO-IBF šampionom, Ukrajincem Aleksandrom Usikom. Jednog dana je tvrdio da će se sa Usikom boriti ukoliko stigne ponuda od 500 miliona evra, da bi drugog dana izjavio kako će se boriti sa Usikom bez nadoknade, ali da publika dobije besplatan ulaz. 

Krenule su i spekulacije da će imati još jedan okršaj sa Čisorom, čoveka kojeg je već pobedio dva puta. Navodno bi ovaj meč mogao da se desi u Kardifu, sredinom decembra, ali bez zvanične potvrde.

Sa druge strane, Fjurijev promoter borbi Bob Arum je odbacio tvrdnje o Čisori i izjavio kako se razmišlja samo o Usiku. Ukrajinca svakako čeka prvo megdan sa Džošuom kroz osam dana, 20. avgusta boksuju u Džedi. 

Nikad dosadno sa Fjurijem. 

Ne propustite