Nije mu do još novca, Fjuri doneo konačnu odluku!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 28.04.2022.
10:58
Izvor: Sportske.net

Tajson Fjuri istakao da se neće vraćati.

Epa/Rolf Vennenbernd
Epa/Rolf Vennenbernd

Povezane vesti

Britanski bokser Tajson Fjuri odbacio je mogućnost povratka u ring, uz ocenu da nikakav novac neće uticati na njegovu odluku.

Fjuri je u subotu pobedio sunarodnika Dilana Vajta, a tim trijumfom je odbranio WBC pojas u teškoj kategoriji.

On je ranije najavio da će ovaj meč, koji je završio nokautom u šestoj rundi biti njegov poslednji. Ali čim se završio meč počeli su navodi o njegovom povratku i borbi protiv Ukrajinca Oleksandra Usika ili Britanca Entonija Džošue za objedinjavanje svih pojaseva (WBA, IBF, WBO i WBC).

"Skoro 100.000 ljudi na Vembliju, pobeda nokautom. 'Kralj cigana' neće skoro biti zaboravljen, a nikakva materijalna dobit ili novac neće uticati na moju penziju jer sam srećan", rekao je noćas Fjuri.

Britanac je istakao da je srećan i zdrav i da uživa u porodičnom životu.

"Imam lepu ženu i šestoro dece. Imam ne znam koliko pojaseva i mnogo novca. Imao sam mnogo uspeha i slavu. Šta bih više mogao da imam?", dodao je 33-godišnji bokser.

Fjuri je do poslednje pobede u karijeri došao krajem šeste runde, posle odličnog aperkata.

"Boks je veoma opasan sport. Možete da budete izbačeni jednim udarcem, kao što smo videli u subotu. Može biti dovoljan jedan udarac da se čovek više ne oporavi", rekao je on.

Fjuri je istakao da je tek drugi svetski šampion u teškoj kategoriji, koji se povukao neporažen.

"Nije u pitanju novac. Mnogima je bitan samo novac. Imam dovoljno novca za sve što mi treba. Putujem po celom svetu zbog boksa već 10 godina. Kada ću da odvojim vreme da budem otac, muž, brat i sin? Moram da imam vremena za sebe", zaključio je Fjuri.

Britanac je u karijeri upisao 32 pobede i jedan nerešen rezultat.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak