Noć za sladokusce u Juti i Medić u oktagonu!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 29.07.2023.
18:00
Izvor: Sportske.net

Sjajan UFC program za vikend…

Povezane vesti

 Vikend je rezervisan za dugo očekivani rimejk, naime Džastin Gatje i Dastin Poirije će se po drugi put sudariti u karijeri. Već dosta vremena gotovo pet godina prošlo je od duela u Arizoni koji je te 2018, bio borba Neverovatno Poirije je dobio nokautom nakon brutalnog napada u četvrtoj rundi.

Tada je Amerikanac prokrčio put ka borbi za titulu prvaka sveta u kojoj ga je porazio Kabin Nurmagedov u Abu Dabiju. Nakon duple pobede protiv Konora MekGregora, popularni "Dijamant" je imao novu šansu, ali je izgubio od Čarlsa Oliveire, fantastičnog Brazilca.

Rimejk duela sa Gatjeom je prozvan BMF (baddest motherfucker, nećemo prevoditi), meč će biti održan u Solt Lejk Sitiju.

Amerikančev rival Gatje ima skor 24-4, bivši rvač je takođe gubio kao i rivak od Nurmagedova i Oliveire, svojevremeno je trijumfom protiv Tonija Fergusona držao privremenu titulu u lakoj kategoriji.

Zbog svog nasilnog stila i velike borbenosti, ova dva borca obećavaju ludo veče u Juti. Poirije bi mogao da postavi rekord u osvojenim bonusima u UFC, a čitava manifestacija će privući ogromnu pažnju jer su tu i Aleks Pereira, pomenuti Ferguson, Bobi Grin, Kevin Holand i ostali.

Šta nas čeka?

Ova BMF titula nije zvanička, ali bi pobednik mogao u zasedi da čeka da mu šampion (Mahačev i Oliveira će se ponovo naći u ringu) pruži šansu za borbu za titulu. "Dijamant" je favorit, ali je ušao u zenit, mnogi veruju da je istrošen, posle 40 borbi u karijeri. Ali "Hajlajt" kako zovu Gathjea ni sam nema puno vremena, ostale su mu, kako sam kaže tri godine da proba da stigne do nove, treće šanse za titulu. Ko zna, ovo će biti krvav meč, već smo rekli da se rivali ne štede, a verujemo da će potrajati više od dve runde.

U duelu Aleksa Pereire i bivšeg šampiona Jan Blahovica nema favorita, sve je otvoreno, u pitanju je srednja, oba borca su prešla u ovu kategoriju, a Brazilac je imao meteorski uspon, posle samo četiri borbe u srednjoj je osvojio titulu protiv Izraela Adesanje koji mu se revanširao pre nešto manje od tri meseca u Majamiju. Njegov rival Poljak je tukao takođe Adesanju pre nešto više od dve godine u Vegasu, tada je odbranio titulu u lakoteškoj koju je izgubio kasnije u Abu Dabiju od Teišere.

Toni Ferguson je bio na naslovnim stranama nakon hapšenja u maju kada je zakucao svoj kamion u dva automobila, a samo desetak dana kasnije UFC je zakazao meč protiv Bobija Grina. Toni ima problem mentalne prirode, njegova supruga je tražila zabranu približavanja. Momak iz Kalifornije je u lošem periodu, izgubio je pet borbi i iako je Grin ipak slabiji borac od Gatjea, Oliveire, Čendlera i Nejta Dijaza koji su pobedili Fergusona, čini se da se nekadašnji šampion u lakoj bliži kraju karijere.

I za Derika Luisa se može reći da je pri kraju, čini se da nema više šansi da se u teškoj bori za vrh, mora da dobije Markosa De Limu što će realno biti veoma teško. Luis može da nokautira većunu rivala, ali nekako kao da su dani kulta prošli. "Pešao", odnono "Bif Foot" kako zovu Brazilca ima skor 21-8, četiri pobede u poslednjih pet mečeva, ali ni on ne deluje kao šampionski materijal, nikada i nije. Ovo je nekako sudar otpisanih...

Od ostalih mečeva, probaćemo sa pobedom Vinisijusa Salvadora protiv Vergare koji je favorit na papiru, Uroš Medić defitivno ima šansu protiv Metjua Semelsbergera. Novosađanin ima skor 8-1, "Semi Džedaj" je težak rival, ali ima svoje limite. Naš borac će morati da se kreće, da se pazi u uvodnim rundama, on nije rvač, sa njima momak iz Merilenda (skor 11-5) ima problema.

Ako vam treba siguran tip, Miranda Maverik je bolji borac od koleginice Prisile Kašoire, brža je i to može da odluči ovaj meč.

Kompletnu ponudu za UFC 291 u kladionici AdmiralBet možete pronaći OVDE!

Ne propustite