Ovako se radi u bokserskom klubu Zvezdara Olimp - Kad je dečije samopouzdanje veće od bilo koje medalje!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 11.06.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Trener zajedno sa decom bio gost u Jutarnjem programu.

Zlatko Došljak - privatna arhiva
Zlatko Došljak - privatna arhiva

Povezane vesti

Sjajne stvari radi BK Zvezdara Olimp, pored toga što okuplja mlade sportiste i rekreativce, cilj kluba jeste i sjajna saradnja sa ostalim klubovima u Srbiji. 

Milica Nikolić, Nikola Stanković, Teodor Damjanović i Uroš Križak su bili gosti Jutarnjeg programa Studija B, zajedno sa svojim učiteljem boksa, Zlatkom Došljakom iz kluba Zvezdara Olimp. 

"Ja sam Milica Nikolić. Počela sam u aprilu prošle godine i baš volim da treniram tamo. Imamo treninge ponedeljak, sreda, četvrtak i petak. Stekla sam samopouzdanje i volim da znam da se odbranim", rekla je ona. 

"Treninzi jesu naporni, ali mnogo toga naučimo", reči su bili svakoga od njih. 

Koliko je bitno za dete da se pravilno razvija govorio je i bokserski trener i vlasnik kluba Zvezdara Olimp Zlatko Došljak. 

"Moj cilj je da podstaknemo decu da se bave sportom i da dobiju samopouzdanje, veru u sebe i da znaju da se odbrane. Moj uspeh su oni, kada vidim da su deca dobila samopouzdanje mislim da je to veći uspeh nego bilo koja medalja. U svim klubovima širom Srbije se dobro radi, to su sve bivši šampioni, deca treba da treniraju boks jer im to mnogo znači. Boks je sport gde radi celo telo. Pored boksa, može da znači i za neke druge sportove kojim će se baviti u budućnosti", rekao je Zlatko. 

Veliki je broj devojaka koje su krenule sa treninzima, a Zlatko naglašava druge probleme. 

"Prvenstvo koje je završeno, videli ste da je mnogo devojaka osvojilo medalje iz Srbije. Veliki je broj zainteresovanih. Mi imamo problem što se tiče termina, pa očekujemo rešenja od opštine i ovom prilikom im ukazujem na naš problem. Ja sam se uključio da sklonim decu sa ulice i da pomognem, ali nije to dovoljno. Potrebna je pomoć od nadležnih. Mi godinu dana funkcionišemo bez termina jer deca menjaju smene. Velike pauze prave, recimo 9 dana pauze, pa 4 dana trenira... Apel i opštini i nadležnima da nam pomognu, širimo lepu sliku o sportu. Nije ovo grub sport, ova deca će dobiti samopouzdanje, veru u sebe. Ja ne forsiram da se takmiče. Bitno je da budu u zdravom društvu, imam sreću da sam okupio zdravu decu i odrasle i funkcionišemo kao jedna porodica", rekao je on. 

Ovaj klub je pomagao i drugima, recimo klubu "Kid Bleki" kada je ostao bez prostora za trening, a Zlatko je govorio i o svom sjajnom planu koji je biti ostvaren u nedelju. 

"Napravio sam saradnju sa velikim brojem klubova iz različitih gradova. Oni se takođe sami finansiraju, uglavnom, nemaju neke pomoći, a moj cilj je saradnja po imenu "Ruka prijateljstva". Želeo sam da se svi okupimo i da širimo prijateljsku sliku. Želim da uvežemo klubove, šteta je što je toliko klubova bez velike saradnje. Moj je cilj da se pomažemo i van sporta i da uvežemo decu iz različitih gradova, da šire drugarstvo i prijateljstvo. Predlog je i razmena dece između klubova. Izrazio bih veliku zahvalnost svima njima. Već imam saradnju sa 20 i više klubova. Nije to mali broj, ali biće tu još. Ove nedelje na stadionu "Zvezdara" će biti taj javni sparing i tu ćemo se družiti, plan je i fudbalska prijateljska utakmica", rekao je on. 

Ne propustite