Pelević: "Pomoći ćemo Saidi i Sedadu Bukviću"

Autor: Beta Beta
nedelja 31.05.2015.
00:50
Izvor: Beta

Pokrenuta je inicijativa za pomoć reprezentativcima Srbije u kik boksu.

Povezane vesti

Predsednik Kik boks saveza Srbije Borislav Pelević rekao je prilikom današnje posete Klubu borilačkih sportova Novi Pazar (KBS) da će taj Savez, zajedno sa Ministarstva omladine i sporta (MOS), Sportskim savezom Srbije (SSS) i gradskim vlastima, pokušati da pomogne državnim reprezentativcima Saidi i Sedadu Bukviću.

"Učinićemo sve da se odužimo porodici Bukvić, koja je dala dva reprezentativca. Želimo da toj divnoj deci olakšamo bavljenje sportom. Saida je dvostruka juniorska šampionka sveta, bronzana sa prošlog prvenstva Evrope, sad je bila druga na Svetskom kupu u Segedinu, dok je Sedad osvajanjem zlata na takmičenju u Mađarskoj, na seniorskom debiju u selekciji Srbije, opravdao poverenje", izjavio je Pelević novinarima u Novom Pazaru.

Predsednik nacionalnog Kik boks saveza je istakao da je KBS Novi Pazar za kratko vreme postao jedan od najboljih klubova u Srbiji, kao i da je na godišnjoj rang listi na trećem mestu, iza Vojvodine i Niša.

"To nije mala stvar, ako znamo da imamo više od 100 registrovanih klubova. Ostavili su iza sebe i Crvenu zvezdu, ranijeg stožera reprezentacije. Trener Husein Dupljak je za par godina proizveo vrhunske takmičare, a članovi reprezentacije su, osim brata i sestre Bukvić, još Ajla Lukač i Mirela Barudžić. Oni ponosno predstavljaju svoj grad i državu. Ozbiljno računamo na njih za ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Beogradu, gde će Dupljak biti u stručnom štabu", kazao je Pelević.

Pelević je izrazio zadovoljstvo radom Kik boks saveza Srbije, kao i saradnjom sa MOS i SSS.

"Ministar Vanja Udovičić nedavno je rekao da smo među najboljim savezima. Najuspešniji smo od neolimpijskih sportova, imamo rezultate, kvantitet i kvalitet, a nemamo afere. Želimo samo da se deca bave sportom, što je jedina garancija da neće krenuti putem droge, alkohola, kriminala i lošeg društva. Sport vodi na pravi put. Među ovim klincima u Pazaru vidim buduće šampione, vidim po njihovim pogledima. Hvala Dupljaku što okuplja decu na pravi način", rekao je Pelević.

On je naglasio da očekuje usvajanje novog Zakona o sportu, koji predviđa i nagrađivanje neolimpijaca i njihovih trenera.

"Oni treba da dobiju satisfakciju. Kik boks ima mnogo više medalja od olimpjskih sportova, smatram to i kao svoj lični uspeh", dodao je Pelević.

Srbija je na poslednjem Svetskom prvenstvu u Brazilu bila druga u ukupnom plasmanu, iza Rusije.

"Rusi su u Brazilu imali 36 takmičara, mi samo 12. Razlozi su finansijske prirode. Ipak, od devet međusobnih duela, naši boric dobili su šest. U Beogradu ćemo imati kompletnu reprezentaciju na okupu i priliku da budemo najbolji. Srbija je godinama druga u ringovnim sportovima, iza Rusije, od 147 zemalja. To Vlada i MOS veoma cene i mi smo zadovoljni tretmanom s njihove strane", istakao je Pelević.

KBS Novi Pazar je specijalnim plaketama nagradio Pelevića, generalnog sekretara Kik-boks saveza Srbije Petra Petrovića i Nihada Biševca ispred lokalne samouprave, dok je Kik boks savez uručio priznanje doktoru Seadu Ličini zbog uspeše saradnje.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.