Počinje SP za bokserke, Srbiju predstavlja šest takmičarki

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 09.05.2022.
11:20
Izvor: Sportske.net, Beta

Svetsko prvenstvo u konkurenciji bokserki u olimpijskom boksu počinje danas u Istanbulu, a Srbiju će predstavljati šest takmičarki u isto toliko različitih težinskih kategorija.

Povezane vesti

U Istanbulu će se takmičiti 310 bokserki iz 73 zemlje, a takmičenje će biti održano u sportskom objektu Bašakšehir, saopštio je Bokserski savez Srbije.

Kao i na Svetskom prvenstvu u boksu za muškarce održanom u Beogradu 2021. godine, tako i na ženskom prvi put u istoriji boksa osvajačima medalja slede novčane nagrade - za prvo mesto 100.000 dolara, srebrna medalja donosi 50.000, a obe bronze u svakoj težinskoj kategoriji 25.000 dolara.

Prvog dana Svetskog prvenstva u ring neće ulaziti predstavnice Srbije, ali će sutra nastupiti Snežana Šiljković u kategoriji do 48 kilograma. Njena prva protivnica biće predstavnica Južne Afrike Dila Vujolvethu.

Trećeg dana takmičenja, 12. maja, u hali Bašakšehir u ring ulaze četiri reprezentativke Srbije.

U kategoriji do 50 kilograma Nina Radovanović boriće se protiv He Su Kang iz Južne Koreje, u kategoriji do 54 kilograma Jelena Zekić protiv Francuskinje Kristin Kruveljer, u kategoriji do 60 kilograma Natalija Šadrina protiv Jeonji Oh iz Južne Koreje i u kategoriji do 66 kilograma Milena Matović protiv Portorikanke Stefani Pineiro Akuino.

Šesta predstavnica Srbije u Istanbulu Jelena Janićijević, koja je slobodna u prvom kolu u drugom kolu nastupiće 15. maja protiv pobednika meča Viviana Beatriz Palensio (Argentina) - Mai Kito (Japan).

Uz reprezentativke Srbije na šampionatu sveta u Turskoj nalaze se i treneri Marko Tubić, Luis Frometa, Bato Venkov, Darko Radovanović i Stefan Hubert.

Ne propustite