Postignut dogovor o saradnji između FK Zvezdara i BK Zvezdara Olimp

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 26.05.2024.
16:50
Izvor: Sportske.net

Lepa priča sa Zvezdare.

Povezane vesti

Juče je postignut dogovor o saradnji između Fudbalskog kluba Zvezdara i Bokserskog kluba Zvezdara Olimp, sa ciljem unapređenja prijateljskih odnosa između sportskih klubova sa Zvezdare. 

"Dogovorili smo se da pružamo zajedničku podršku jedni drugima i da povežemo decu iz različitih sportova iz iste opštine kako bi se međusobno podržavala. Kada god se održava takmičenje u bilo kom sportu, dogovor je da se međusobno bodrimo, s namerom da deca sa Zvezdare navijaju za Zvezdaru i razvijaju ljubav prema svojoj opštini", rekao je Zlatko Došljak, glavni i odgovorni u bokserskom klubu Zvezdara Olimp. 

Naš stalni sagovornik Zlatko je veliki poštovalac rada u fudbalskom klubu Zvezdara.

"Velika zahvalnost ide ljudima iz FK Zvezdara na gostoprimstvu i na tome što su nam ustupili terene kluba za organizaciju mečeva. Želim da se zahvalim predsedniku kluba Draganu Milijančeviću, počasnom predsedniku Slobodanu Iliji, sportskom direktoru Ivanu Lovriću, sekretaru Ivanu Stojmiroviću i celokupnoj upravi FK Zvezdara. Ovaj klub, osnovan 1951. godine, takmiči se u svim rangovima naše zemlje, a kroz njega su prošla velika imena poput Nebojše Vučićevića, Ranka Stojića, Ivice Kralja, Đorđa Serpaka, Marka Grujića, Marka Devića, Luke Milunovića i drugih. Trenutno se seniorski tim kluba takmiči u Srpskoj ligi Beograda, a klub se ponosi sa svojih šest mlađih kategorija školice fudbala", rekao je Zlatko. 

Dogovorena je i saradnja koja će poslati onu najbitniju poruku, a to je poruka prijateljstva, nešto što treba da bude osnova svakog sporta. 

"Takođe sam se dogovorili da bokserski klub Zvezdara Olimp organizuje javni sparing na terenima FK Zvezdara, na kojem će učestvovati klubovi iz različitih regiona i gradova, kako bismo poslali poruku prijateljstva i zajedništva. Tom prilikom sam FK Zvezdara uručio knjigu "Legende jugoslovenskog i srpskog boksa" u kojoj se, između ostalog, nalazi i naš klub", rekao je on. 

Zlatko je iskoristio priliku da nam se zahvali na saradnji koju ćemo nastaviti i u budućnosti sve u cilju promocije zdravog načina života, odvajanja dece i odraslih od preteranog korišćenja novih tehnologija i podizanja svesti o važnosti sportova koji nisu toliko medijski zastupljeni, poput boksa koji je svojevremeno bio i najpopularniji sport u našoj državi.  

"Juče sam imao priliku da se sretnem sa novinarom najčitanijeg portala Sportske.net, Aleksandrom Obrenovićem, koji nas prati od početka osnivanja kluba i pruža nam veliku podršku. Tom prilikom sam mu poklonio knjigu legendi sa posvetom, izražavajući veliku zahvalnost za njihovu nesebičnu pomoć najmlađem bokserskom klubu", naveo je Zlatko. 

Uz preporuke za knjigu koja je odlično štivo za sve ljubitelje sporta i borilačkih veština, možemo istaći da ćemo i dalje sa zadovoljstvom pratiti rad BK Zvezdara Olimp koji se trudi na sve načine da promoviše zdrav način života.

Ne propustite