Progovorio i Usik o Džošui - "Pomislih, kakva jadna budala"

Autor: Stefan Matić
četvrtak 22.09.2022.
20:10
Izvor: Sportske.net

Ukrajinac konačno prokomentarisao "aftershow" Britanca.

EPA-EFE/STR
EPA-EFE/STR

Povezane vesti

Oleksandar Usik je i po drugi put dokazao da je bolji od Džošue. Britanski izazivač još jednom nije uspeo da savlada vlasnika šampionskih pojasa u IBF, WBA i WBO kategorijama teškaša. 

Usik je ovog puta slavio u Džedi posle tesne odluka sudija, ali ono što se više pamti od borbe jeste ponašanje Britanca po kraju meča. Džošua je prisvojio i mikrofon i raspričao se o svojim počecima, kako je šampion te da mu nije jasno kako ga je Usik dobio. U jednom trenutku je uzeo pojase i bacio ih van ringa, da bi u par momenata bio i previše blizak sa ljudima iz Usikovog tima. 

"Pomislio sam, kakva jadna budala. Podsetio me je na malog dečaka koji je hteo da se igra sa loptom, ali mu je oduzeta pa je zato odlučio da je baci preko komšijine ograde. Lopta je pak pala blizu neustrašivog psa, pa se pitam da li je to na kraju i bila pametna odluka? Nemam ništa do poštovanja za Džošuu. Video sam da je malo popustio emocijama i počeo da šikanira ljude iz mog tima. To bi bila tuča golim rukama i to mu ne bih preporučio jer je većina njih opasna u uličnim borbama", izjavio je Usik. 

Džošuu ipak čeka novi spektakl a samim tim i odlična zarada. Sve je spremno za britanski okršaj sa Tajsonom Fjurijem, koji se pak ne povlači iz sveta boksa uprkos svojim najavama.  

Ne propustite