"Ruka prijateljstva" - Put kojim svaki sport mora da ide!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 18.06.2024.
01:00
Izvor: Sportske.net

Lepa ideja sprovedena u delo od strane BK Zvezdara Olimp.

Povezane vesti

Znate li onu čuvenu "važno je učestvovati"?

Ima smisla i treba da bude u osnovi svakog sporta, nema veće važnosti od one da spaja ljude i stvara prijateljstva, možemo slobodno reći za čitav život. 

Izuzetan je osećaj kada imate sa kim da podelite ne samo borilište, već i koju reč, a uspomene ostaju duboko urezane u sećanju svakog sportiste. 

Jedan sportski događaj koji možemo nazvati i kulturnim desio se u nedelju na stadionu FK Zvezdara gde su se okupile bokserske ekipe iz čitave Srbije, a razlog za to jeste poboljšanje saradnje među klubovima i razvoj prijateljstva. 

Čini se da je boks sport koji pokazuje put ostalim sportovima u Srbiji kojim putem možemo ići.

Domaćin ovog susreta bokserskih klubova po imenu "Ruka prijateljstva" bio je Zlatko Došljak, nekada istaknuti reprezentativac Srbije, a sada prvi čovek BK Zvezdara Olimp. 

"Juče sam imao čast da budem domaćin na stadionu FK Zvezdara, gde smo ugostili prijateljske bokserske klubove iz različitih gradova Srbije. Ovaj događaj je organizovan s ciljem da se poboljša saradnja među klubovima i omogući deci iz različitih gradova da se međusobno upoznaju, druže i razvijaju prijateljstva koja će trajati čitav život. Smatramo da su ovakvi susreti od izuzetne važnosti za razvoj mladih sportista, jer osim sportskih veština, deca stiču i mnoge životne vrednosti kao što su timski duh, poštovanje i empatija.

Želim da iskoristim ovu priliku da se zahvalim klubovima koji su juče odvojili vreme i došli da podrže ovu inicijativu. Veliko hvala BK Banat i treneru Milivoju Šojiću, BK Inđija i treneru Milanu Topiću, BK Pilot i treneru Marku Isailoviću, BK Kid Bleki i treneru Vojinu Stankoviću, kao i BK Fokus treneru Predragu Spasojeviću. Takođe, hvala svim klubovima koji su deo ovog prijateljstva, ali nisu bili u mogućnosti da prisustvuju ovog puta. Verujem da će nas na sledećem druženju, koje će organizovati neki drugi klub iz ove mreže, biti još više. 

Važnost ovakvih okupljanja ne može se dovoljno naglasiti. Povezivanjem dece iz različitih gradova ne samo da promovišemo sport, već i širimo kulturu prijateljstva i zajedništva. Deca kroz ove susrete uče da su deo šire zajednice i da sport ima moć da prevaziđe sve razlike, bilo da su one geografske, socijalne ili kulturne. Ovo povezivanje mladih sportista pomaže u izgradnji zdravijeg i snažnijeg društva, gde se vrednosti poput fer-pleja, poštovanja i solidarnosti stavljaju na prvo mesto.

Kao inicijator ovog druženja i okupljanja klubova iz različitih gradova, ponosan sam što smo juče poslali jednu lepu poruku jedinstva i prijateljstva. Ujedinjeni klubovi su pokazali da saradnja i zajednički rad mogu doneti mnogo dobrobiti ne samo za naše klubove, već i za sport u celini. Očekujemo podršku Bokserskog saveza Srbije u ovoj našoj inicijativi, koja će pomoći u promociji boksa i širenju pozitivne slike o ovom sportu širom zemlje. Jučerašnje druženje dece iz različitih gradova najbolji je pokazatelj da smo na pravom putu.

Posebnu zahvalnost dugujemo fudbalskoj legendi Bošku Đurovskom, koji je svojim prisustvom na stadionu dao podršku ovom okupljanju i deci koja su učestvovala. Njegova podrška pokazuje koliko je važno da istaknute ličnosti iz sveta sporta podržavaju ovakve inicijative i budu uzor mlađim generacijama. Veliko hvala FK Zvezdara što su nam omogućili korišćenje terena za organizaciju ovog događaja. Takođe, veliko hvala Domu zdravlja Zvezdara i glavnoj sestri bolnice što su nam omogućili prisustvo medicinske sestre Aleksandre Tasić, koja je bila tu za sve potrebe tokom događaja.

Veliko hvala direktoru duvanske industrije Slobodanu Erdeljanu na nesebičnoj pomoći. Njegova podrška je omogućila da ovaj događaj bude uspešan i da se deca osećaju sigurno i zbrinuto. Takođe, zahvaljujem se direktoru Veletržnice Beograd Aleksandru Eroru, firmi Fazi iz Niša i direktoru Bojanu Mitiću na podršci. Veliko hvala televiziji Studio B što su došli da nas podrže, kao i voditelju Aleksi Simiću. Hvala i Prihvatilištu za decu i direktorki Danijeli Stajković na uručenoj zahvalnici. 

Naš cilj je da promovišemo boks i omogućimo što većem broju dece da se bave sportom, stiču samopouzdanje i usvajaju prave životne vrednosti. Verujemo da sport može igrati ključnu ulogu u formiranju kvalitetnih ljudi koji će biti ponos našeg društva. Nastavićemo da radimo na ovakvim inicijativama i nadamo se još većem odzivu u budućnosti.

Ovaj događaj je samo početak i verujemo da će se u budućnosti još više klubova pridružiti našoj inicijativi. Naši napori usmereni su ka stvaranju mreže podrške i saradnje koja će omogućiti deci da razvijaju svoje talente i veštine u pozitivnom i podržavajućem okruženju. Zajedno možemo postići mnogo više i stvoriti čvrstu osnovu za buduće generacije sportista.

Još jednom, hvala svima koji su učestvovali i podržali ovaj događaj. Nastavljamo zajedno ka novim uspesima i još jačem prijateljstvu među našim klubovima", rekao je Zlatko Došljak.

Ne propustite