Senzacija, Meksikanac preoteo pojaseve, imamo novog šampiona teške kategorije!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 02.06.2019.
09:47
Izvor: Sportske.net

Endi Ruiz Džunior napravio ogromno iznenađenje u Njujorku, ostavio na podu dosadašnjeg šampiona i naneo mu prvi poraz u karijeri!

AP Photo/Frank Franklin II
AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Pojasevi su ostali na podu, kao i Entoni Džošua. Veliko iznenađenje, možda i jedno od najvećih u ovoj deceniji, u "kraljevskoj" teškoj kategoriji, Ruiz Džunior je novi šampions sveta.

Meksikanac je napravio nešto što niko nije očekivao, postao je prvi bokser svoje zemlje koji drži titulu šampiona sveta, i to u WBA, WBO i IBF verzijama.

Mnogi će ovaj poraz Džošue porediti sa onim kada je Baster Daglas nokautirao Tajsona, ali da ne preterujemo, Ruiz možda ne izgleda atletski kao šampion sveta, ali je sjajan bokser, pokazao je to protiv bivšeg olimpijskog pobednika, nokautom u sedmoj rundi.

Nisu se štedeli, Endi Ruiz Džunior je dobio četiri od šest rundi i na kraju sasvim zasluženo slavio u gotovo rasprodatom Medison Skver Gardenu, u neprijateljskoj atmosferi, gde su pristalice šampiona bile mnogo brojnije i glasnije.

Za Britanca ovo je prvi poraz u karijeri, postoji klauzula da može da traži novi meč sa sadašnjim šampionom, odnosno imaće šansu da vrati pojaseve.

Ali, Meksikanac je zasluženo novi vladar, on ima jedan poraz u karijeri, od Novozelanđanina Parkera u "gostima" pre tri godine, prešao je dug put od 2009. uspeo da dobije 33 borbe, od toga 32 nokautom. Dobio je šansu nakon suspenzije Džarela Milera i nakon što je Luiz Ortiz odbio dve borbe protiv Britanca.

Šansu je iskoristio, na Vembli će putovati kao šampion, još nije određen termin tog meča, ali svejedno, pokazao je sinoć da itekako zaslužuje titulu.

Ne propustite

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr.Ogba
Sunday, 02.06.2019
13:05

Ovo je vise smesno, sta su od svih sportova napravili, cirkuse i namestanja na sve strane. Jedino sport pratim ali izgleda da cu i to prestati...

avatar
The_Matrix
Sunday, 02.06.2019
12:12

Verovatno je potcenio protivnika. Ovoga kada covek vidi pomisli da ne moze da se krece, a ne da je bokser. Sa druge strane ovaj je verovatno tempirao formu da puca. Tu je i treca strana koja danas vlada, namesten mec. Okrenute verovatmo milijarde

avatar
Misosesic
Sunday, 02.06.2019
11:37

Žalosno je kad vidim na koje je niske grane pao Boks u teškoj kategoriji.Od nekada Tajsona,Lenoksa,Holifilda i zadnjeg velikog boksera Klicka čovjek ovakve gradje postane šampion.Nema vise razbijaca u boksu ljudi sa agresivnim stilom i topom u ruci sve se boksa na taktiku.Sta mislite koliko bi Meksikanac izdrazao sa Celicnim Majkom dok je on držao pojas?

avatar
Boris Nedeljkovic
Monday, 03.06.2019
02:35

ovim tempom ne samo boks nego sve ce otici vrlo brzo u tri...da ne kazem :D...ne bi me cudilo da veljka raznatovica vidim na vrhu upravo zbog ovakvih ishoda....po meni ovog bi fjuri jednom rukom tukao i cao....da se ne vracam na zlatne godine boksa!

avatar
barbaroga
Sunday, 02.06.2019
09:58

Ne znam zasto je sudija prekinuo mec. Nijedan nokdaun mi nije delovao bas ubedljivo a nije mi delovalo ni da Dzosua ne moze da nastavi mec. Al' ajde, kontam da ce ga Dzosua, u revansu, lagano dobiti.

avatar
Normal one
Sunday, 02.06.2019
10:18

Nije mi jasno sta pricas,u toj rundi je josua 3 ili 4 puta bio u nokdaunu,pa vise je na podu bio nego u borbi.

avatar
barbaroga
Monday, 03.06.2019
00:54

NIsam gledao mec. Mislio sam da je bio samo dva puta u nokdaunu, sto se vidi na ovom snimku.

avatar
Solskjerove bebe
Sunday, 02.06.2019
12:55

Sudije ga guraju zato je prekinuo jer da nije ovaj ubio,Joshuo bi ko malo dijete izgledo,ponizio bi ga jos vise eto sto je prekino,sta ti znaci kad podcjenis protivnika,lik usao u ring u stilu pobjedio sam proglasite me odma za pobjednika,ovakve najvise volim kad izgube.