Sin nasleđuje šampionski tron - Konstantin Došljak u Loznici nastavlja očevu pobedničku tradiciju!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 22.10.2024.
15:15
Izvor: Sportske.net

Za vikend je održano drugo kolo Open Balkan Kupa u organizaciji bokserskih klubova iz Loznice, u čast velikana lozničkog boksa.

Povezane vesti

Na samom takmičenju, pored klubova iz Srbije, učestvovali su i klubovi iz Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Odziv je bio ogroman u svim kategorijama, što je dodatno doprinelo značaju takmičenja. 

Bokserski klub Zvezdara Olimp predstavljao je kadet Konstantin Došljak, koji je zabeležio svoju treću pobedu za samo mesec dana, pokazavši da je na pravom putu da postane pravi naslednik svog oca, Zlatka Došljaka. 

Ova pobeda u Loznici nosi poseban značaj, jer je njegov otac, Zlatko, 2006. godine osvojio zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije i bio proglašen za najboljeg boksera. Pobeda njegovog sina u Lagatoru najlepše opisuje stihove Jovana Jovanovića Zmaja:

"Gde ja stadoh, ti ćeš poći! Što ne mogoh, ti ćeš moći! Kud ja nisam, ti ćeš doći! Što ja počeh, ti produži!"

"Sam meč mog juniora u Lagatoru bio je poseban za mene, jer me podsetio na Prvenstvo Srbije 2006. godine, koje mi je ostalo urezano u sećanje. Tada sam se neposredno pred takmičenje prehladio i primao injekcije, ali sam uprkos savetima da preskočim prvenstvo, odlučio da učestvujem i opravdam titulu najboljeg. Godinu dana ranije, na prvenstvu SCG, osvojio sam zlatnu medalju i bio proglašen za najborbeniji par, kao kapiten Zvezde, donevši klubu tu titulu posle šest sušnih godina. Taj motiv me je gurao da u nezavisnoj Srbiji ponovo budem najbolji. Uprkos bolesti, rešio sam sve mečeve u svoju korist i na kraju bio proglašen za najboljeg boksera Srbije.

Sada učim svog juniora da u sportu mora postaviti ciljeve i težiti tome da uvek bude najbolji. Ali pre toga, mora dati sve od sebe na treninzima. Nadam se da sam mu pravi primer kako se probijaju granice, čak i kada misliš da ne možeš. Tada u tebi treba da prorade prkos, ponos, želja i hrabrost za pobedom. Koristiću se citatom velikog Muhameda Alija: 'Ono što me tera dalje, jesu moji ciljevi'", kazao je Zlatko Došljak.

Ne propustite