Situacija nije humana, ali na Zvezdari žele hram boksa: "Za dobrobit naše dece..."

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 20.11.2023.
13:00
Izvor: Sportske.net

BK Zvezdara Olimp stvara buduće generacije boksa, ali ne ide sve kao podmazano.

Povezane vesti

Bokseri su veliki entuzijasti, a naravno da u današnje vreme postoje brojni problemi sa kojima se susreću, posebno u izgradnji novih šampiona što je najveći posao od svih. 

Bokserski klub Zvezdara Olimp predstavlja veliki broj talentovane dece, a kako bi uspeli u nameri da izgrade ime i da stvore šampione, potrebna je podrška institucija. 

"Naš najmlađi takmičar kluba Konstantin Došljak učestvovao je u trećem bokserskom kolu lige u Beogradu i ukrstio je rukavice sa bokserom iz "BK Obrenovac" i bio pravi prestavnik kluba. Pokazao srčanost i pravu lepotu boksa. Pokazao da je na pravi način prestavljao opštinu Zvezdara i boje svog  kluba… S obzirom da smo najmlađi klub u Srbiji i da se zalažemo za prave životne vrednosti kako u životu tako u sportu, o našem radu i ophođenju i samoj promociji naše plemenite veštine govori broj naših članova koje smo okupili za kratko vreme sa svih opština na teritoriji Beograda… Nešto što moramo da napomenemo jeste da je naš najmlađi član pre samog meca trenirao 4 puta nedeljno, s obzirom da ide u školu i da menja smene, a da imamo samo popodnevne termine. Četiri termina koji su navedeni na stranici našeg kluba, a onda pravi pauzu od 10 dana jer nemamo termine u  jutarnjim časovima, što znači da svi naši budući takmičari koje pripremamo za mečeve isto tako prave pauzu… Pod ovakvim uslovima je pokazao svoje znanje… Ali jedan apel za sve koji misle za dobrobit dece i samog sporta jeste da samoj deci obezbedimo uslove kako bi mogli da se pripremaju za mečeve, jeste da nam obezbede termine kako bi deca mogla ozbiljnije da se pripremaju za takmičenja… 

Svi Vi koji ste se takmičili u bilo kom sportu znate o čemu pričamo. Evo i jedno pitanje. Da li jedan takmičar može da se pripremi za bilo koje takmičenje za 4 dana treninga, a da napravi 10 dana pauzu? Naš najmlađi takmičar Konstantin je pokazao da je moguće zahvaljujući znanjem koje je stekao svojim trudom. Situacija u kojoj se nalazi naš klub nije humana, niti sportska, iako mi sami učestvujemo u humanim stvarima… Obraćamo se svim istitucijama, pre svega matičnom Bokserskom Savezu Srbije kom pripadamo, zatim samoj opštini Zvezdari koju predstavljamo na pravi način, zatim Sekretarijatu za sport i omladinu, gradu Beogradu i državi Srbiji koju će naši članovi prestavljati, da se uključe u pomoći i rešavanju situacije u kojoj se nalazimo… Sam osnivač kluba Zlatko Dosljak do sada je u klub ulagao svoja finansiska sredstva kupovinom opreme koja je neohodna za treninge. Inače sam osnivač je proglašavan najboljim bokserom Srbije", navedeno je od strane ovog kluba. 

Udaljavanje od sporta i fizičke aktivnosti je najveći problem društva i u ovom klubu su to odavno prepoznali. 

"I državi i klubu za koji je nastupao doneo bezbroj medalja, a sada to svoje znanje želi da prenes na mlađe generacije… Očekujemo podršku od svih vas koji se zalažete za zdrave generacije koje će se baviti sportom, u nadi da će se sve institucije ukliljiti i doprineti da se na Zvezdari napravi hram boksa, kako bi iz istog izlazili budući šampioni, a ujedno istu motivisali i podsticali da se bave sportom, s obzirom da se deca udaljavaju od sporta i od bilo koje fizičke aktivnosti… Mi kao klub smo okupili veliki broj dece koja su dobili drugi dom i porodicu u nama. Radimo na njihovom samopouzdanju bez novčane nadoknade, time pokazivajuci na ličnom primeru da radimo za dobrobit naše dece i samog društva… Poštovani, svi Vi kojima se obraćamo ovim putem nadamo se vašoj podršci i pomoći da ćete imati razumevanja za našu decu kako bi ista mogla da imaju uslove kako bi nas prestavljli na pravi način, a ujedno privukli još vise dece da svoje vreme provode na zdrav nacin…", navedeno je iz BK Zvezdara Olimp. 

Ne propustite