Skorseze snima film o Majku Tajsonu

Autor: Beta Beta
nedelja 15.03.2015.
01:45
Izvor: Beta

Konačno, karijera Majka Tajsona biće ovekovečena kroz film koji će snimiti Martin Skorseze.

jimrome.com
jimrome.com

Povezane vesti

Slavni američki reditelj Martin Skorseze snimiće film o velikom bokserskom šampionu Majku Tajsonu, izjavio je u subotu glumac Džejmi Foks koji će igrati čuvenog boksera.

Foks je u emisiji "Breakfast Club" jednog njujorškog radija, rekao da će Skorseze, posle svog čuvenog "bokserskog" filma "Razjareni bik" s Robertom de Nirom od pre 30 godina, snimiti biografski film o Tajsonu.

Prema navodima američke štampe, snimanje bi trebalo da počne ove jeseni.

Scenario za film, koji još nema naziv, poveren je Terensu Vinteru, scenaristi Skorsezeovog filma "Vuk s Vol strita" i čuvene serije o mafiji "Sopranovi".

Skorseze, koji od skora snima i producira televizijske serije i filmove, trenutno radi na seriji "Carstvo poroka" (Boardwalk Empire) i planira seriju o rokenrolu 1990-ih godina.

Skorseze, rođen 1942. godine, poznat je po filmovima o mafiji. Osvojio je Oskara za najboljeg reditelja za film "Dvostruka igra" 2007. godine. Film je takođe dobio Oskara za najbolji film, najbolju montažu i najbolje adaptirani scenario. To je prvi Skorsezeov Oskar, iako je bio nominovan šest puta.

Njegov film "Razjareni bik" o bokseru Džeku Lamoti osvojio je Oskara za najboljeg glumca, Roberta de Nira, kao i Zlatni globus za najbolji film. De Niro se za potrebe filma ugojio više od 20 kilograma.

Ne propustite