Šok? Tajson Fjuri prevarant, oduzimaju mu šampionski pojas?!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 15.03.2020.
11:13
Izvor: Sportske.net

Obožavani "Kralj Cigana" i narodni šampion je sada u nevolji, prema tvrdnjama engleskih medija.

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Verovatno se sećate problema koje je imao Tajson Fjuri pre četiri godien.

Tada su on i njegov rođak Hjui bili pozitivni na steroid nandrolon koji se računa u doping. Bokser se branio da je u pitanju sirovo medveđe meso koje su jeli ili zaraženi suplementi.

Ipak, zbog neopreznosti kažnjeni su, blago, do 2017. što je omogućilo Fjuriju da se vrati borbom krajem te godine i na kraju posle duplog meča sa Deontajom Vajdlerom stigne do WBC titule i velikog novca.

Ali, sada su se pojavili novi dokazi.

Naime, farmer iz Lankašira Martin Kerfut koji je tada potvrdio da je snabdevao Fjurijeve medveđim mesom, kaže da to nije istina, tačnije da je lagao jer mu je obećano oko
30 000 evra.

On je tada potpisao kao svedok da je bio dobavljač što su Fjurijevi advokati prosledili britanskoj dopong komisiji.

Kazino baner


Pošto nikada nije isplaćen, rešio je da se osveti porodici Fjuri i sada tvrdi da je lagao za obećani novac.

Ni Tajson, ni Hju, njegov rođak koji je bio izazivač u WBO verziji 2017. i izgubio od Džozefa Parkera, nisu se oglasili.

Ali, jeste doping agencija koja će saslušati pomenutog farmera i ako utvrdi da je svetski šampion zaista podmitio, odnosno obećao naknadu za lažnu izjavu, svi Fjurijevi mečevi od suspenzije biće brisani, što drugim rečima znači da će izgubiti titulu.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Le Tissier
Sunday, 15.03.2020
13:17

A jestee.. Pre ce biti da se ovaj sada javio i rekao dajte mi 30 hiljada ili cu reci da sam lagao jer ako je stvarno istina zasto bi rizikovao da mu ne plati, sta je 30 hiljada za njega?

avatar
Бојовић Милан
Sunday, 15.03.2020
12:26

A farmer? Kod nas se za lažno svesočenje i mito odgovara, da mu je Fjuri platio tih 30 hiljada (što je za njega mizerna cifra, tako da ova priča i ne pije vodu baš), voz bi prošao i nikom ništa...farmer je najkrivlji