SP - Srbija već obezbedila dve medalje!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 10.09.2022.
22:25
Izvor: Sportske.net

Sjajno!

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Rvačka reprezentacija Srbije dobro je danas počela Svetsko prvenstvo u Beogradu, pošto je prvog dana takmičenja obezbedila dve medalje.

Rvači Zurab Datunašvili i Ali Arslan izborili su plasman u finale, a Viktor Nemeš boriće se za bronzu i imaće priliku da osvoji i treću medalju, saopštio je Rvački savez.

Aktuelni svetski i evropski šampion i osvajač bronzane olimpijske medalje na Igrama u Tokiju Datunašvili plasirao se u finale grčko-rimskim stilom u kategoriji do 87 kilograma. On je u prvom meču bio bolji od Nemca Haninesa Vagnera sa 5:0, u četvrtfinalu je pobedio Aleksa Kesidisa iz Švedske sa 4:1, dok je u polufinalu pobedio Madjara Davida Losončija sa 4:3. U borbi za zlato i odbranu svetske titule Datunašvili će se boriti protiv danskog takmičara Turpana Bilsutanova.

Arslan se plasirao u finale grčko-rimskim stilom do 72 kilograma pobedama protiv Ukrajinca Andrija Kulika 11:2, Madjara Roberta Atile Friča 7:3, Litvanca Kristupasa Šleive 9:0, dok je Ibrahima Ganema iz Francuske u polufinalu pobedio sa 5:1.

Nemeš je u polufinalu kategorije do 77 kilograma izgubio od madjarskog takmičara Zoltana Levaija sa 1:3.

Prethodno je pobedio Amerikanca Kamala Amira Beja sa 4:0, Jasafa Zeinalova iz Ukrajine sa 6:2, dok je u četvrtfinalu pobedio Kineza Rui Liua sa 7:0. 

Borbe srpskih reprezentativaca za medalje na programu su u nedelju posle svečanog otvaranja, koje je na programu u 16 časova. Ulaz na takmičenje u Beogradskoj areni je besplatan.

Ne propustite