Srbija slavi 80. olimpijku, u Pariz ide i Sara Ćirković!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 11.03.2024.
16:30
Izvor: Sportske.net

Ona je aktuelna svetska i evropska juniorska šampionka, a dobiće priliku da se pokaže na najvećoj sceni.

Bokserski savez Srbije
Bokserski savez Srbije

Povezane vesti

Srpska bokserka Sara Ćirković izborila je plasman na Olimpijske igre u Parizu, pošto je u italijanskom Busto Arsiciju u poslednjem kolu kvalifikacija u kategoriji do 54 kilograma pobedila Kanađanku Skarlet Delgado.

Sara Ćirković je 80. srpski sportista, koji je izborio plasman na OI u Parizu. Ona je aktuelna svetska i evropska juniorska šampionka.

Srpski reprezentativci u boksu Dušan Veletić, Aleksej Šendrik i Sadam Magomedov nisu danas uspeli u Italiji da izbore plasman na Igre u Parizu.

Šendrik je u poslednjem kolu kvalifikacija u kategoriji do 63,5 kilograma poražen od Uzbekistanca Ruslana Abdulaeva 3:1. Magomedova je u poslednjem kolu kvalifikacija u kategoriji do 92 kilograma pobedio Španac Enmanuela Rejesa Pla i to jednoglasnom odlukom sudija.

Veletić je u kategoriji preko 92 kilograma poražen u poslednjem kolu kvalifikacija od Nemca Ramana Tiafaka Nelvia rezultatom 3:1.

Norme za nastup na olimpijskom turniru u Parizu od prošlog leta i Evropskih igara imaju srpski bokserski reprezentativci Vahid Abasov (67kg) i Natalija Šadrina (60kg).

Ne propustite