Tajson Fjuri ''ujedinjuje svet''?

Autor: Beta Beta
četvrtak 10.12.2015.
17:14
Izvor: Beta

Svetski bokserski šampion u teškoj kategoriji Britanac Tajson Fjuri rekao je danas da nikoga ne mrzi i ponovio da nije homofob, rasista ni seksista.

BETA/AP Photo/Martin Meissner
BETA/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Fjuri, katolik koji sebe naziva "Kraljem Cigana", zbog svog porekla Irskih Putnika, krajem prošlog meseca je rekao da je jedini preostali preduslov "da djavo dodje" legalizacija pedofilije, pošto su abortus i homoseksualnost već dekriminalizovani.

On je 28. novembra osvojio titule svetskog šampiona u verzijama WBA, IBF, WBO i IBO, kao i naslednu titulu, pobedom nad Ukrajincem Vladimirom Kličkom, jednoglasnom odlukom sudija.

"Ne, definitivno nisam homofob. Ne bih bio dobar hrišćanin da nekoga mrzim. Ako Isus voli svet, ja volim svet. Mogu da kažem da nikoga ne mrzim, nemam neprijatelje. Ne mrzim nijednu rasu, boju kože, veru, generaciju, ne mrzim nikoga", rekao je Fjuri u intervjuu za Skaj Sports.

Mančesterska policija započela je istragu, pošto je protiv Fjurija podneta prijava za zločin iz mržnje zbog izjava o homoseksualnosti.

Fjuri je rekao da je policijska istraga "rasipanje novca poreskih obveznika".

"Ako neko treba da bude pod istragom zato što ga mrze, onda bi to trebalo da budem ja, zar ne? Mislim da sam ja jedan od najomraženijih sportista na svetu", rekao je on.

Bokser je dodao da je njegov tim saradnika jedan od najraznovrsnijh u boksu.

"Imam Jamajčane u timu, Pakistance, Indijce, hrišćane i muslimane. Svi smo ujedinjeni. Zašto to niko ne objavi - 'Tajson Fjuri ujedinjuje svet, hrišćane i muslimane u vreme kada je sve odletelo u vazduh'.

O tome se ne čuje, ne čuje se o dobrim stvarima koje radim već samo o izjavama koje ljudi žele da izvrnu i pokušaju da naprave da mrzim ljude i da mrzim svet"
, rekao je Fjuri.

"Volim svu božju decu, svi smo mi božja deca. Bez obzira šta ko radi, nije na meni da im sudim, niko ne može da im sudi. Samo bog će im suditi", dodao je on.

Fjuri je nedavno optužen i da je seksista, zbog brojnih kontroverznih izjava od kojih su neke upućene i britanskoj atletičarki Džesiki Enis-Hil.

"Ako nešto kažem, ostaću 100 odsto iza toga. Da sam homofob to bih odmah rekao. Da sam seksista odmah bih to rekao. Nisam homofob i nisam seksista. Nisam fanatik, nisam rasista. Ja sam ciganin i patio sam zbog rasizma poslednjih 27 godina, ali me niste čuli da se žalim. Ništa ne krijem", rekao je on.

Fjuriju je ove nedelje oduzet šampionski pojas u verziji IBF pošto nije želeo da boksuje protiv obaveznog izazivača Vjačeslava Glazkova.

Ne propustite