Trema nestala nakon prvog gonga, Aličić u osmini finala!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 29.10.2021.
21:36
Izvor: Sportske.net

Odličan rezultat!

 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Srpski bokser Semiz Aličić plasirao se večeras u osminu finala Svetskog prvenstva u Beogradu, pošto je savladao predstavnika Laosa Valtera Upatana sa 5:0, u meču lake kategorije do 60 kilograma.

Aličić je od početka do kraja kontrolisao meč, i zasluženo je stigao do osmine finala, gde za protivnika ima iskusnog Litvanca Edgarasa Skurdelisa, koji ima 90 mečeva u amaterskoj kategoriji, preneo je Bokserski savez Srbije.

"Držao sam se taktike koju mi je dao selektor i stručni štab. Pre početka meča imao sam malu tremu koja je odmah nakon prvog gonga nestala. Sa velikim samopouzdanjem sam ušao u ovaj meč što se moglo i videti, do kraja sam ostao u istom ritmu i na kraju stigao do pobede koja mi veoma znači", rekao je 19-godišnji bokser.

"Ovu pobedu poklanjam svim navijačima koji su bili uz mene i Srbiju. Idemo dalje u nove pobede", zaključio je Aličić, koji je pre tri godine osvojio zlato na juniorskom Evropskom prvenstvu.

Ranije danas u osminu finala SP se plasirao srpski reprezentativac Sadam Mogamedov, koji je u teškoj kategoriji do 92 kilograma bio bolji od Brazilca Abnera Tešeire Da Silve sa 4:1.

Ne propustite