Tuga i bes, u šta se boks pretvorio, Evander Holifild postao vreća za udaranje...

Autor: Boris Jovanović
nedelja 12.09.2021.
09:38
Izvor: Sportske.net

Ko mu je pri zdravoj pameti izdao dozvolu da boksuje...

AP Photo/Rebecca Blackwel
AP Photo/Rebecca Blackwel

Povezane vesti

Tužno je bilo videti, u pravu su navijači kada kažu da je ovo bio jedan od najtužnijih povrataka u istoriji boksa. Legat Ivandera Holifilda ovo nije zaslužio, ali sam nekadašnji šampion je rešio da se okuša u 58. godini. On je ušao u ring protiv Vitora Belforta koji ima 44 godine, a trebalo je da boksuje sa Oskarom de la Hojom, još jednim nekadašnjim šampionom. De la Hoja je oboleo od korone. 

Inače, Holifild se dugo nije borio, bokserska komisija Kalifornije je odbila da mu izda dozvolu, pa je meč bio pod znakom pitanja. .

Održan je na kraju na Floridi, bolje da nije. 

Jer Belfort je od početka zasuo udarcima nekadašnjeg šampiona koji umalo posle teškog krošea nije izleteo iz ringa, na kraju nije izdržao ni celu rundu, 10 sekundi pre kraja prve sudije su prekinule borbu. Navijači su ogorčeni činjenicom da je uopšte dozvoljeno da se Holifild bori.

Njegov motiv je bio jasan, novac i eventualno prilika za trilogiju protiv Tajsona, rimejk nekadašnjih okršaja. Holifild je rekao da je sudija pogrešio što je prekinuo borbu, da nije bio uzdrman, nada se borbi sa Tajsonom. 

Belfort sa druge strane cilja džek-pot, borbu za jutjuberom Džejkom Polom, posle koje bi pobednik poneo kući 25 miliona dolara.

Inače Belfort dolazi iz MMA svi ga se sećate, uvek je imao ambiciju da se oproba u profesionalnom boksu, o tome se pričalo kada je bio u naponu snage pre 15 godina. Brazilac je takođe prošlost, ali jasno pokušava da uzme veliki novac.

Holifild je u karijeri četiri puta bio šampion sveta u kraljevskoj kategoriji, ujedinio je tri pojasa od 1990. do 1992. Jedini je čovek u istoriji boksa koji je držao sva tri pojasa u dve težinske kategorije, kruzeru osamdesetih i teškoj kategoriji devedesetih. Imao je velika rivalstva sa Tajsonom i Lenoksom Luisom, zbog toga je sve ovo što se sinoć desilo još tužnije...

Ne propustite