UFC veče u Riju, Hil poslao Brazilca u penziju!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 22.01.2023.
09:20
Izvor: Sportske.net

Domaći borci izgubili dva pojasa...

(AP Photo/Bruna Prado)
(AP Photo/Bruna Prado)

Povezane vesti

Džamahal Hil je novi UFC šampion u lako-teškoj kategoriji, pošto je nakon pet rundi demolirao Glovera Teišeru i poslao ga u penziju. Dosadašnji šampion koji ima 43 godine i koji se dokopao pojasa prošle godine je objavio povlačenje, u trenucima kada su razočarani navijači napuštali Ženes Arenu u Riju. Amerikanac kome je ovo prva borba van SAD je pružio predstavu karijere, pa sudije nisu imale težak posao jednoglasno 50:44 su dale titulu Amerikancu.

Još jedan udarac za domaće navijače bio je poraz Deivesona Figueireda u četvrtom meču protiv Brendona Morena. Ova epska saga borbi između dvoje boraca u muva kategoriji na kraju je završila slavljem Meksikanca koji nosi poraz iz Rija.

Moreno je dobio dve runde od tri, pre nego su sudije zabranile Brazilcu da se vrati u ring zbog povrede oka. Ovo je prvi put da su dva borca u istoriji UFC imala četiri borbe, Moreno je zaslužio ovaj trijumf, Figueiredo najavio da se seli z bantam kategoriju.

U uvodnim mečevima Brazilci su prošli bolje nego u glavnim borbama, Džoni Voker je u prvoj rundi nokautirao Škota Pola Krejga, Džesika Andrade je razbila Loren Marfi u tri runde, sudije su pogrešile što nisu prekinule ranije borbu.

Kako smo i sugerisali juče u najavi Žilbert Barns je lako izašao na kraj sa Nilom Manjijem, "Durito" je u prvoj rundi završio posao protiv nedoraslog protivnika!

Ne propustite