Velika Habibova pobeda, a onda ŠOK i suze u ringu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.10.2020.
00:22
Izvor: Sportske.net

Odluka o kojoj bruje mediji široim sveta.

Beta/AP Photo/ Mahmoud Khaled
Beta/AP Photo/ Mahmoud Khaled

Povezane vesti

Habib Nurmagomedov je večeras u meču lake kategorije UFC-a savladao privremenog prvaka, Amerikanca Džastina Gejdžija, ''polugom'' posle minut i 53 sekunde borbe u drugoj rundi i tako ostao nepobediv i posle 29 borbi!

Međutim, ono što je potom usledilo izazvalo je brojne reakcije - Habib je proglasio kraj karijere i briznuo u plač! Lavina emocija bila je i očekivana, jer mu je ovo bio prvi meč posle smrti oca, ali odluka o završetku karijere ipak je iznenađujuća.

"Hvala Bogu. Bog mi je dao sve. Hvala ovim momcima koji su bili sa mnom i mojim ocem. Volim ih sve. Ovo je bila moja poslednja borba. Znao sam da ću doći ovde bez oca. To je bio prvi put, nakon toga što se desilo s mojim ocem.

Kada me UFC pozvao, pričao sam s majkom tri dana o tome da li bih išao na borbu bez oca i obećao sam joj da će ovo biti moja poslednja borba. Ako sam dao reč, onda je moram ispuniti.

Ovo je bila moja poslednja borba. Samo jednu stvar želim od UFC-a, a to je da me stave na prvo mesto 'pound for pound' liste, jer to zaslužujem. Apsolutni UFC-ov prvak lake kategorije. 29 pobjeda u 29 borbi. Mislim da to zaslužujem", poručio je Habib Nurmagomedov.
-
Baner

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Sunday, 25.10.2020
10:16

Mlad je jos za penziju ali razumem ga. Otac mu je bio trener, pored njega tokom svih borbi, i verovatno mu je uzasno tesko.
Odlazi u legendu, kao neporazeni sampion i sada moze da se posveti drugim stvarima u zivotu. Para je zaradio dovoljno da ne mora da brine.

avatar
BancheS_Arsenal
Sunday, 25.10.2020
09:58

Vratio svih boraca na fabričko podešavanje i čovek ode u penziju

avatar
Südkurve München
Sunday, 25.10.2020
09:49

Habibe legendo

avatar
LazarPFC
Sunday, 25.10.2020
00:46